Καμερούλα μια σταλιά, δύο επί τρία…

Καμερούλα μια σταλιά, δύο επί τρία…

Κυριολεκτικά μια σταλιά η καμερούλα ασφαλείας, αλλά θαυματουργή. Ακόμη και όσοι δεν θέλουν να ακούσουν ούτε λέξη για τοποθέτηση και χρήση, ακόμη και αυτοί έχουν στο σπίτι τους για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Για προστασία...

*Το ειδεχθές έγκλημα στη Ρόδο, με θύμα την 22χρονη Ελένη Τοπαλούδη (2018), άρχισε να φωτίζεται όταν οι ειδικοί συγκέντρωσαν το υλικό από τις κάμερες των περιοχών όπου κινήθηκαν οι δράστες. Βέβαια μόνο η κορυφή του παγόβουνου αποκαλύφθηκε. Ήταν αρκετή όμως…

*Η υπόθεση του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου – σε κοσμηματοπωλείο επί της οδού Γλάδστωνος, στην Ομόνοια - που συγκλόνισε με την αγριότητά της, αποκαλύφθηκε σε όλη της την έκταση όταν «μίλησαν» οι κάμερες των γειτονικών καταστημάτων.

*Για την στυγνή δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα (2013) από τους Χρυσαυγίτες, φτιάχτηκε ντοκιμαντέρ. Οι συνήγοροι του θύματος συγκέντρωσαν το υλικό από όλες τις κάμερες της περιοχής όπου διαδραματίστηκαν τα αιματηρά γεγονότα. Ειδική ξένη εταιρεία, με τις πρωτογενείς εικόνες δημιούργησε το 45λεπτο ντοκιμαντέρ.

*Αντίστοιχο ντοκιμαντέρ, μικρότερης διάρκειας φτιαγμένο από βίντεο κινητών και από ελάχιστες κάμερες ασφαλείας, μας εξιστόρησε το χρονικό της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (2008) και αποτέλεσε υλικό στη δίκη που έγινε.

***

Ίσως παρόμοιο ντοκιμαντέρ να δούμε - εν ευθέτω χρόνω - και για το απεχθές έγκλημα των εργαζομένων της Marfin…

***

Από τις κάμερες ασφαλείας, η χρήση των οποίων επιτρέπεται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - υπό προϋποθέσεις – έχουν αποκαλυφθεί και επιλυθεί μύρια όσα άλυτα και ανεξήγητα περιστατικά: Τροχαία δυστυχήματα με αθώα θύματα, περίεργοι εμπρησμοί, κλοπές που έγιναν μέρα μεσημέρι, ληστείες σε βάρος ανυποψίαστων, απαγωγές διασήμων με στόχο τα λύτρα.

Μαφιόζικες δολοφονίες και συμβόλαια θανάτου εξιχνιάστηκαν «σε χρόνο μηδέν» όταν πατήθηκε το PLAY και προβλήθηκαν οι εικόνες που είχαν καταγραφεί – φανερά και όχι κρυφά – από τις κάμερες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ομάδες ποινικών, ιδιωτικών υπαλλήλων και άλλων συνεργατών «υπεράνω πάσης υποψίας», πυρπόλησαν κτίρια και γραφεία για λόγους εκδίκησης, είσπραξης αποζημιώσεων κλπ. κλπ. Φρόντισαν μάλιστα να ρίξουν την ευθύνη σε επιθέσεις «αντιεξουσιαστών». Όμως δεν είχαν σκεφτεί καθόλου την ύπαρξη των καμερών… Κάποιοι που - μέσω σύνδεσης Ίντερνετ - αλλοίωναν από απόσταση τις καταγραφές από τις κάμερες (Εμπορικό Κέντρο Τρίπολης, 2009) είχαν λησμονήσει μία μόνο κάμερα στην ταράτσα. Αυτή ήταν η κάμερα που …κελάηδησε και είπε πολλά.

***

Ε! λοιπόν! Αυτές οι «καμερούλες μια σταλιά δυο επί τρία», εμείς οι προοδευτικοί δεν θέλουμε να λειτουργούν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια που άνοιξαν πάλι από τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, για την κατ’ οίκον εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η ευαισθησία μας σε όλο της το μεγαλείο και η υποκρισία ακόμα πιο ψηλά…

Εμείς οι προοδευτικοί ξεχνούμε ακόμα και τον σοφό λαό του οποίου χαϊδεύουμε τα αυτιά με κάθε ευκαιρία και κυρίως στις προεκλογικές περιόδους.

Λέει λοιπόν ο σοφός λαός πως: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»

Και κάτι ακόμα: Για την αξιολόγηση – πράγματι - δεν χρειάζονται οι κάμερες ασφαλείας. Δυο ανορθόγραφα πανό - με την υπογραφή καθηγητών - σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αρκούν.

Τόσο απλά…