Καλημέρα κύριε πρόεδρε

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 12:00
-A +A
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Κύριε Πρόεδρε...

Ξέρετε ότι ο Κωστής ο Χατζηδάκης μού είναι ιδιαιτέρως συμπαθής. Νιώθω πιο κοντά ιδεολογικά στον Κωστή απ’ ό,τι σε άλλους ανθρώπους που είναι στην κυβέρνησή σας. Σας κάνω αυτή την εισαγωγή, επειδή θέλω να επισημάνω το πόσο θετικά προδιατεθειμένος είμαι με τον Κωστή. Θέλω να πετύχει, θέλω να βάλει το γκολ και να λένε όλοι οι πρωθυπουργοί στο μέλλον στους υπουργούς τους: «Κάν' το όπως ο Κωστής». Θέλω ο Κωστής ο Χατζηδάκης να είναι ο θρύλος της πολιτικής. Όπως ο Χατζηπαναγής είναι σήμερα ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου.

Το ερώτημα, κύριε Πρόεδρε, είναι αν ο Κωστής μπορεί! Όχι λόγω ικανοτήτων. Αλλά αν είναι διατεθειμένος να μπει μέσα στο διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να πιάσει τον παίκτη από τον λαιμό και να του πει: «Θα το σώσουμε το μαγαζί»;

Πολύ φοβάμαι, κύριε Πρόεδρε, ότι ο Κωστής χρειάζεται «ώθηση» για να το κάνει. Για να αποφασίσει να περάσει τη λεπτή κόκκινη γραμμή του αστικού καθωσπρεπισμού και να επιχειρήσει να κάνει ομελέτα. Διότι οι φιλελεύθεροι, κύριε Πρόεδρε, αντιμετωπίζουν πολλές φορές την ομελέτα όπως οι μαθηματικοί αντιμετωπίζουν ένα άλυτο πρόβλημα.

Θα πείτε ότι ένα άλλο πρόβλημα των φιλελευθέρων είναι η γκρίνια. Ότι δεν έχει προλάβει ακόμη να καθίσει στην καρέκλα του ο σύντροφος Κωστής κι εμείς ξεκινήσαμε να ζητούμε περισσότερα πράγματα. Και σε αυτό δίκιο έχετε.

Απλώς θέλουμε να επισημάνουμε ένα πράγμα: Δεν γίνεται να φτιάξει κανείς ομελέτα δίχως να σπάσει αυγά! Το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια. Αν λοιπόν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα της ΔΕΗ θα πρέπει να πάρετε σκληρές αποφάσεις. Αποφάσεις με πολιτικό κόστος. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να σωθεί χωρίς να πληρώσει κάποιος τον λογαριασμό. Θα είναι το κράτος; Οι καταναλωτές; Οι εργαζόμενοι; Να μας πείτε ότι θα πληρώσουμε όλοι μαζί, αυτό είναι κάτι που μπορεί να έχει σχέση με τη λογική. Λύση όμως χωρίς κόστος δεν υπάρχει. Μπορεί το πρόβλημα της ομελέτας να έχει λυθεί από την πρώτη ημέρα του ανθρώπινου γένους στον πλανήτη, αλλά εκείνο της δημιουργίας ζωής από το τίποτα θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα άλυτο μέχρι το τέλος της παρουσίας των ανθρώπων στη Γη.

Ο Κωστής, λοιπόν, χρειάζεται μια ώθηση. Πρέπει να του δώσετε το πράσινο φως να προχωρήσει και ταυτόχρονα να τον προμηθεύσετε με τη σωστή στολή, για να μπορέσει να περάσει με ασφάλεια το ναρκοπέδιο. Επειδή, κύριε Πρόεδρε, σε ναρκοπέδιο τον έχετε στείλει και όχι σε ένα οποιοδήποτε υπουργείο. Οι πιθανότητες επιτυχίας ήταν από την αρχή εναντίον του. Έτσι, χρειάζεται ιδιαίτερη στοργή και φροντίδα. Σαν τον τραυματία που μπαίνει στο τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα και καλείται να παίξει κορόνα - γράμματα την καριέρα του για να πετύχει το πολυπόθητο γκολ.

Κύριε Πρόεδρε, ξέρω ότι για τη ΔΕΗ έχετε κάνει πολλές προσπάθειες, πριν ακόμη αναλάβετε πρωθυπουργός. Έχετε αναζητήσει εδώ και καιρό τον άνθρωπο που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της σωτηρίας του οργανισμού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δεν δέχτηκαν την πρότασή σας άνθρωποι που έχουν γνώση του αντικειμένου. Αυτό θα πρέπει ίσως να σας προβληματίσει. Μήπως το μαγαζί δεν σώζεται με τίποτα; Μήπως η καλύτερη λύση είναι να αφήσετε το πτώμα να θαφτεί και να δώσετε έτσι χώρο για τη δημιουργία ενός νέου οργανισμού; Κι αυτή, κύριε Πρόεδρε, είναι επίσης μία δύσκολη άσκηση. Θα μπορέσει να τη λύσει ο Κωστής; Είναι ο υπουργός σας αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα;

Ο κ. Χατζηδάκης έχει στο ενεργητικό του μία νίκη. Το κλείσιμο της Ολυμπιακής. Η διαφορά τού τότε με το τώρα είναι ότι τότε έδεναν τα λουκάνικα πίσω από τους σκύλους. Κι έτσι μπόρεσε ο κ. Χατζηδάκης να πληρώσει τον μισό προϋπολογισμό της χώρας για να γλιτώσουμε από την Ολυμπιακή. Με τη ΔΕΗ δεν είναι το ίδιο. Όχι μόνο γιατί δεν έχουμε λουκάνικα για να κρεμάσουμε στις ουρές των σκύλων. Αλλά και επειδή η ΔΕΗ δεν είναι Ολυμπιακή. Σε κάθε περίπτωση.

Πολύ φοβάμαι, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτό το πρόβλημα θα κληθείτε να το λύσετε εσείς. Στη δική σας πλάτη θα πέσει. Ο Κωστής ο Χατζηδάκης ήταν μία από τις καλύτερες επιλογές γι' αυτήν τη θέση! Ήταν από τους καλύτερους που μπορούσατε να στείλετε σε αυτήν τη μάχη. Αλλά αυτό ειδικά το θέμα τον ξεπερνά! Επειδή είναι ένα θέμα για το οποίο μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε. Τα κάστανα από τη φωτιά δεν θα τα βγάλει ο Κωστής. Εσείς θα τα βγάλετε, έτσι κι αλλιώς. Αλλά και ο κ. Χατζηδάκης χρειάζεται σε αυτήν τη δύσκολη μάχη τη στήριξή σας. Να περάσει το μήνυμα ότι δεν αφήνετε κανέναν μόνο του και για κανέναν λόγο. «Είμαστε στο πλευρό του Κωστή και θα τον στηρίξουμε μέχρι το τέλος».

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Στηρίζουμε τον Κυριάκο, ελέγχουμε την εξουσία. Εμένα μου αρέσει αυτό. Άλλοι στήριζαν την αλλαγή, εμείς τον Κυριάκο! Ξέρω, θα είμαστε και δυσάρεστοι. Και η εξουσία δεν είναι φίλη με τους δυσάρεστους. Αλλά δεν ψάχνουμε φίλους. Ανθρώπους να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις αναζητούμε...

Όσοι θέλετε να το διαβάσετε νωρίτερα στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί το πρωί στα περίπτερα

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα