Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Σε ένα τραπέζι με επιχειρηματίες και Τσίπρα!

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Φωνάξτε όλους τους σημαντικούς επιχειρηματίες σε μια αίθουσα και κάντε μαζί τους μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση. Καθίστε στο τραπέζι με τους επιχειρηματίες και να έχετε δίπλα σας τον Αλέξη Τσίπρα! Είναι μία εικόνα, κύριε Πρόεδρε, με ισχυρούς συμβολισμούς. Είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που έχει αποφασίσει να αφήσει το παρελθόν στην άκρη και να βαδίσει σε ένα άλλο μονοπάτι. Κι αν δεν έρθει; Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Σε ένα τραπέζι με επιχειρηματίες και Τσίπρα!

Πείτε την αλήθεια στη ΔΕΘ!

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Η χώρα, κύριε Πρόεδρε, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Ή θα κάνουμε αποφασιστικά βήματα για την Ελλάδα της προόδου ή θα βουλιάξουμε οριστικά σε έναν βούρκο μέσα στον οποίο θα χαθούμε. Μη φοβηθείτε να πείτε την αλήθεια. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, θα πρέπει να επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της οικονομικής ανάπτυξης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πείτε την αλήθεια στη ΔΕΘ!

Η Παιδεία απαιτεί έναν ιστορικό συμβιβασμό

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, άκουγα χθες στο ραδιόφωνο του «Σκάι» την υπουργό Παιδείας, τη Νίκη Κεραμέως. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με όσα έλεγε. Και αφού το ευχαριστήθηκε το είναι μου., που ένας άνθρωπος με τις απόψεις του οποίου ταυτίζομαι είναι υπουργός στο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα από λίγο σκέψεις άρχισαν να με κυκλώνουν και να μου δημιουργούν ακόμη μία κρίση ταυτότητας. Διότι εμείς οι φιλελεύθεροι είμαστε άνθρωποι του πραγματικού κόσμου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Η Παιδεία απαιτεί έναν ιστορικό συμβιβασμό

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πεθάνει!

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, είναι σημαντικό το γεγονός ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ανοίξαμε τους υπολογιστές μας, μπήκαμε στο taxisnet και διαπιστώσαμε ότι ήσασταν συνεπής σε όσα είχατε εξαγγείλει. Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι γεγονός. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένας άδικος φόρος. Θα έπρεπε να είχε καταργηθεί. Για την ακρίβεια, η λογική του ΕΝΦΙΑ είναι εκείνη που πρέπει να πεθάνει! Στην πραγματικότητα είναι ένας ληστρικός φόρος που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πεθάνει!

Ερευνήστε την μπίζνα του προσφυγικού (μέρος δεύτερο)

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Ο κόσμος των ΜΚΟ, κύριε Πρόεδρε, είναι ένας ιδιαίτερος κόσμος. Μια άλλη «αγορά». Εκεί υπάρχουν ισχυρές ΜΚΟ που διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και άλλες που προσπαθούν να γίνουν με τη σειρά τους ισχυρές για να διαχειρίζονται ίσα ή και μεγαλύτερα κονδύλια. Το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ. Τεραστίων διαστάσεων. Θα έπρεπε κανονικά ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, να σας έχει ενημερώσει για τις ΜΚΟ και τον ρόλο τους στο προσφυγικό. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ερευνήστε την μπίζνα του προσφυγικού (μέρος δεύτερο)

ΔΕΗ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 12:00
Το θέμα της ΔΕΗ είναι αρκετά πολύπλοκο. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, είναι το μεγαλύτερο και το σπουδαιότερο. Το θέμα του ρεύματος, κύριε Πρόεδρε, θα το λύσετε με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Δεν θα αφήσετε τη χώρα με διακοπές ρεύματος σαν κι αυτές που είχαν οι Αλβανοί επί Χότζα! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
ΔΕΗ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Ζητούνται εργαζόμενοι

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 12:00
«Ζητούνται εργαζόμενοι». Δεν είναι σύμπτωση. Σύμπτωμα των πτωχών καιρών μας; Σίγουρα! Θέσεις εργασίας υπάρχουν, αλλά οι στρεβλώσεις της αγοράς τις αφήνουν ακάλυπτες. Γι\\' αυτό είστε χρήσιμοι οι πολιτικοί, κύριε Πρόεδρε! Για να βρίσκετε λύσεις σε τέτοια προβλήματα και να κάνετε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων. Και να σας πω και κάτι ακόμη: Μπορεί να μην καταφέρετε να βρείτε τη «λύση». Αλλά θα είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους το γεγονός ότι θα έχετε ασχοληθεί. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ζητούνται εργαζόμενοι

Μόνο την απειλή της απόλυσης τρέμει ένας υπουργός

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, 12:00
Μία από τις απορίες που πάντοτε είχα κύριε Πρόεδρε ήταν τι στο καλό το ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο εθνάρχης) το υπουργείο Συντονισμού. Ότι μία κυβέρνηση, ένας οποιοσδήποτε οργανισμός, χρειάζεται συντονισμό, αυτό είναι αυτονόητο. Εδώ ένα φαγητό κάνει η οικογένεια κάθε Κυριακή και χρειάζεται να καταναλωθεί άπειρη ενέργεια για να συντονιστούν άπαντες. Φανταστείτε, τώρα, τι ενέργεια απαιτείται για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μόνο την απειλή της απόλυσης τρέμει ένας υπουργός

Μην ξεχνάς τη Novartis

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 12:00
Η σκευωρία Novartis αποτέλεσε μια ευθεία απειλή για την ίδια τη δημοκρατία. Δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνεργασία δημοσίων λειτουργών. Χωρίς τη συναίνεση ενός ολόκληρου πλέγματος της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσε να στηθεί μια τέτοια υπόθεση. Υπάρχουν σύμβουλοί σας, κύριε Πρόεδρε, που θα σας πουν να ξεπεράσετε την υπόθεση Novartis για λόγους... εθνικής ομοψυχίας. Ξέρω ότι δεν θα τους ακούσετε. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μην ξεχνάς τη Novartis

Είναι πολλά τα λεφτά, Πρόεδρε!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 12:00
Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Τύπο στον σημερινό μεγάλο βαθμό αναξιοπιστίας, κύριε Πρόεδρε, ήταν ο βαθμός διείσδυσης του κράτους στην τέταρτη εξουσία. Μυστικά κονδύλια από διάφορα υπουργεία χρησιμοποιήθηκαν για να εκμαυλιστούν συνειδήσεις και να εξυπηρετηθούν πολιτικά παιγνίδια. Παραμένει άγνωστο πόσοι τρόφιμοι των μυστικών υπηρεσιών εργάζονται παράλληλα και στον χώρο του Τύπου με το καπέλο του δημοσιογράφου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Είναι πολλά τα λεφτά, Πρόεδρε!

Πολίτες δυτικών προαστίων

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, κατεβήκατε στις εκλογές στη Δυτική Αθήνα, επειδή θέλατε να σημειώσετε ότι απευθύνεστε σε όλους. Ξέρετε, όμως, κάτι; Δεν αρκεί! Έχω την αίσθηση ότι οι κάτοικοι της περιοχής σάς βλέπουν ακριβώς όπως έβλεπα εγώ, που μεγάλωσα στο Περιστέρι, τους συμμαθητές μου από την Κηφισιά πριν από 38 χρόνια! Αν είχα, λοιπόν, να σας προτείνω κάτι, είναι να τους δείξετε ότι ο κόσμος αυτός δεν φτιάχτηκε μόνο για τους γιάπις των βορείων προαστίων. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πολίτες δυτικών προαστίων

Αρκεί η δική σας επιτυχία και όχι η αποτυχία των αντιπάλων σας...

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, είστε ο αρχηγός ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος. Παλαιότερα είχα γράψει ότι η Ν.Δ. δεν είναι ακριβώς κόμμα, αλλά μία συνάθροιση φυλών, όπως συμβαίνει στο Αφγανιστάν με τους πολέμαρχους. Από την άλλη πλευρά, επί των ημερών σας υπάρχουν οι μικρότεροι δυνατοί κλυδωνισμοί. Η κοινωνία αποδέχτηκε πιο γρήγορα από τη Νέα Δημοκρατία ότι χρειαζόταν μία φιλελεύθερη στροφή της χώρας. Το κόμμα απλώς το αποδέχτηκε. Στο τέλος... Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Αρκεί η δική σας επιτυχία και όχι η αποτυχία των αντιπάλων σας...

Μεταφέρετε το Μαξίμου στην Ομόνοια!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019, 12:00
Στη θέση σας, κύριε Πρόεδρε, θα άλλαζα την έδρα μου. Θα άφηνα το «καταραμένο» και αφιλόξενο για τις ανάγκες σας Μέγαρο Μαξίμου και θα έβρισκα έναν άλλον χώρο. Μαύρη πέτρα θα έριχνα πίσω μου. Μαύρη πέτρα στα υπόγεια του Μεγάρου, μαύρη πέτρα στην πλαϊνή εξ ορισμού «ύποπτη» πύλη, μαύρη πέτρα σε όλους αυτούς που επιχειρούν να πλασαριστούν στην αγορά τους ως υπερασπιστές του Μεγάρου και των ενοίκων του. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μεταφέρετε το Μαξίμου στην Ομόνοια!

Ο χρυσός του Ιράν και τα απλήρωτα γραμμάτια του Πούτιν

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019, 12:00
O κόσμος μας κύριε Πρόεδρε τελικά είναι πολύπλοκος και δεν υπάρχουν μονοσήμαντες απαντήσεις. Ενα ναι ή ένα όχι δεν αποκαλύπτει την αλήθεια. Επειδή αυτή κρύβεται ανάμεσά τους... Ο Βλαδίμηρος δεν είναι φίλος της Ελλάδας. Η Κίνα είναι μια αυτοκρατορία, στα όρια της οποίας ομιλείται μια άλλη «γλώσσα», ενώ οι επενδύσεις από την Τεχεράνη μπορούν να περιμένουν. Το συμφέρον της Ελλάδας είναι ταυτισμένο με εκείνο των συμμάχων της. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ο χρυσός του Ιράν και τα απλήρωτα γραμμάτια του Πούτιν

Το «λάθος» της Σαμοθράκης

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019, 12:00
Δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν είναι ευχάριστο να έχουν τελειώσει οι διακοπές σας και να έχετε αποκλειστεί σε ένα νησί. Και να πω ότι δεν έχετε αρμόδιους υπουργούς; . Δηλαδή, ποια άλλη ευκαιρία θα παρουσιαστεί στον Χάρη Θεοχάρη για να φτάσει στο λιμάνι και να πει: «Εδώ Υπουργός Θεοχάρης»; Αν δεν το έκανε τώρα που τον είχαν ανάγκη οι τουρίστες που κοιμόντουσαν στην προκυμαία του λιμανιού, πότε θα το κάνει; Στο φεστιβάλ των Καννών; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Το «λάθος» της Σαμοθράκης

Ξεκινήστε έρευνα για το προσφυγικό!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, 12:00
Το προσφυγικό, το ανθρώπινο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για «δουλειές» πάσης φύσεως. Η Μόρια, ένα κανονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης που «κτίστηκε» από μια αριστερή κυβέρνηση στην Eλλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του σύγχρονου κόσμου μας. Δεν είναι καιρός κύριε Πρόεδρε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ξεκινήστε έρευνα για το προσφυγικό!

Φέρτε πρώτα πίσω τα δικά σας λεφτά!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 12:00
Πιστεύουν κύριε Πρόεδρε τα μέλη της κυβέρνησής σας ότι με την πολιτική σας θα έρθουν επενδύσεις; Ότι θα πάρει μπροστά η οικονομία και ότι θα βγούμε από την κρίση; Τότε δεν έχουν να φοβούνται τις ελληνικές τράπεζες. Μπορούν να φέρουν εδώ τα χρήματά τους. Και αν όχι όλα, ας φέρουν τα μισά. Σκεφθείτε, να κάνετε αυτό που δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν τόλμησε καν να το ζητήσει. Εσείς; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Φέρτε πρώτα πίσω τα δικά σας λεφτά!

Βγείτε έξω από το πλαίσιο!

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, αν θέλουμε να πάμε παρακάτω, αν θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, χρειάζεται να κινηθούμε έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο. Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να φτιάξει καζίνο στη μέση της ερήμου δεν φανταζόταν ότι η εξέλιξη στην πρότασή του θα ήταν το Λας Βέγκας! Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχετε ήδη «συλλάβει» ένα σπουδαίο project, την ψηφιακή εποχή. Χρειάζεται όμως να στήσετε και άλλα σχέδια. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Βγείτε έξω από το πλαίσιο!

Τα πήγατε καλά, αλλά…

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, 12:00
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αρχηγοί θέλουν να ακούν μόνο καλά νέα.. Αλλά εσείς κύριε Πρόεδρε δεν είστε τέτοιος. Απόδειξη ότι σπεύσατε ήδη να κάνετε την πρώτη σας διορθωτική κίνηση μετά τη διαπίστωση ότι σας έλειπε ο κεντρικός σχεδιασμός στην επικοινωνία. Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο όμως μην ξεχάσετε να πείτε δύο πράγματα: Πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για αγώνα ταχύτητας. Και δεύτερον, λιγότερες δηλώσεις. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Τα πήγατε καλά, αλλά…

Αχ, αυτό το Ελληνικό...

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, δεν μπόρεσα μέχρι τώρα να καταλάβω για ποιον λόγο κάποια ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας δεν θέλουν να προχωρήσει το Ελληνικό. Τι συναρπαστικό βρίσκουν στον φόνο της κατσίκας του γείτονα. Τι ακριβώς θα κερδίσουν αν το Ελληνικό μείνει με τους αεροδιαδρόμους του. Εντάξει! Δεν θα βγάλει χρήματα ο Όμιλος Λάτση. Κι είναι αυτό αρκετό για να καταστραφεί το σύμπαν; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Αχ, αυτό το Ελληνικό...