Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Ξεκινήστε έρευνα για το προσφυγικό!

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, 12:00
Το προσφυγικό, το ανθρώπινο δράμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για «δουλειές» πάσης φύσεως. Η Μόρια, ένα κανονικό στρατόπεδο συγκέντρωσης που «κτίστηκε» από μια αριστερή κυβέρνηση στην Eλλάδα, είναι από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του σύγχρονου κόσμου μας. Δεν είναι καιρός κύριε Πρόεδρε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ξεκινήστε έρευνα για το προσφυγικό!

Φέρτε πρώτα πίσω τα δικά σας λεφτά!

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019, 12:00
Πιστεύουν κύριε Πρόεδρε τα μέλη της κυβέρνησής σας ότι με την πολιτική σας θα έρθουν επενδύσεις; Ότι θα πάρει μπροστά η οικονομία και ότι θα βγούμε από την κρίση; Τότε δεν έχουν να φοβούνται τις ελληνικές τράπεζες. Μπορούν να φέρουν εδώ τα χρήματά τους. Και αν όχι όλα, ας φέρουν τα μισά. Σκεφθείτε, να κάνετε αυτό που δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν τόλμησε καν να το ζητήσει. Εσείς; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Φέρτε πρώτα πίσω τα δικά σας λεφτά!

Βγείτε έξω από το πλαίσιο!

Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, αν θέλουμε να πάμε παρακάτω, αν θέλουμε να φέρουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, χρειάζεται να κινηθούμε έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο. Ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκε να φτιάξει καζίνο στη μέση της ερήμου δεν φανταζόταν ότι η εξέλιξη στην πρότασή του θα ήταν το Λας Βέγκας! Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχετε ήδη «συλλάβει» ένα σπουδαίο project, την ψηφιακή εποχή. Χρειάζεται όμως να στήσετε και άλλα σχέδια. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Βγείτε έξω από το πλαίσιο!

Τα πήγατε καλά, αλλά…

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, 12:00
Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι αρχηγοί θέλουν να ακούν μόνο καλά νέα.. Αλλά εσείς κύριε Πρόεδρε δεν είστε τέτοιος. Απόδειξη ότι σπεύσατε ήδη να κάνετε την πρώτη σας διορθωτική κίνηση μετά τη διαπίστωση ότι σας έλειπε ο κεντρικός σχεδιασμός στην επικοινωνία. Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο όμως μην ξεχάσετε να πείτε δύο πράγματα: Πρόκειται για μαραθώνιο και όχι για αγώνα ταχύτητας. Και δεύτερον, λιγότερες δηλώσεις. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Τα πήγατε καλά, αλλά…

Αχ, αυτό το Ελληνικό...

Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, δεν μπόρεσα μέχρι τώρα να καταλάβω για ποιον λόγο κάποια ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα της χώρας δεν θέλουν να προχωρήσει το Ελληνικό. Τι συναρπαστικό βρίσκουν στον φόνο της κατσίκας του γείτονα. Τι ακριβώς θα κερδίσουν αν το Ελληνικό μείνει με τους αεροδιαδρόμους του. Εντάξει! Δεν θα βγάλει χρήματα ο Όμιλος Λάτση. Κι είναι αυτό αρκετό για να καταστραφεί το σύμπαν; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Αχ, αυτό το Ελληνικό...

Αυτό με τη Θεσσαλονίκη πόνεσε...

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2019, 12:00
Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη φτιάχτηκε από τους φόρους που «σκότωσαν» τη μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος και έχει τη δική τους υπογραφή. Αυτό που πόνεσε, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι από κάτω βάλατε και τη δική σας. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Αυτό με τη Θεσσαλονίκη πόνεσε...

Το στοίχημα της ΕΡΤ

Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019, 12:00
Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν λάθος. Λάθος θα είναι και μία λογική συρρίκνωσης της ΕΡΤ. Και οτιδήποτε θα μοιάζει με τιμωρία. Θα διαφωνήσω με εκείνους που λένε ότι δεν χρειαζόμαστε ένα δημόσιο κανάλι. Επειδή η επένδυση στον πολιτισμό και στην παράδοση είναι δουλειά δημοσίου συμφέροντος... Μη φοβηθείτε κύριε Πρόεδρε. Τολμήστε και επιλέξτε πρόσωπα που θα μπορούν με το κύρος τους να δώσουν μία άλλη κατεύθυνση στην ΕΡΤ. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Το στοίχημα της ΕΡΤ

Το επιτελικό κράτος ή του Έλληνα ο τράχηλος

Τρίτη 06 Αυγούστου 2019, 12:00
Η Ελλάδα είναι μια ιδιόρρυθμη χώρα. Κι έρχεστε εσείς κύριε Πρόεδρε να εφαρμόσετε πρότυπα που η χώρα θα είχε ακολουθήσει αν δεν είχε δολοφονηθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας. Αυτό που εσείς θεωρείτε απολύτως λογικό δεν είναι πάντα για τους Έλληνες. Καλώς; Κακώς; Η εξέλιξη των πραγμάτων δείχνει ότι κακώς δεν έχουμε κάνει τα αυτονόητα. Ωστόσο, έχω έναν σοβαρό προβληματισμό για τη στελέχωση των υπηρεσιών σας στο Μαξίμου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Το επιτελικό κράτος ή του Έλληνα ο τράχηλος

Μήπως είστε ρεβανσιστής;

Δευτέρα 05 Αυγούστου 2019, 12:00
Αφού ο νόμος θα έχει αναδρομική ισχύ, μήπως θα έπρεπε να μπουν στο μικροσκόπιο οι αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή σε αυτό το διάστημα που ηγείτο η κυρία Θάνου; Αυτές οι αποφάσεις δεν μπορούν να ανατραπούν. Δεν έχει νομική βάση ένα τέτοιο «αίτημα». Αλλά θα έχει πολιτικό ενδιαφέρον να δούμε μία – μία τις υποθέσεις. Για να καταλάβουμε και καλύτερα τι ακριβώς συνέβη. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μήπως είστε ρεβανσιστής;

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Παρασκευή 02 Αυγούστου 2019, 12:00
Αυτό που στην πραγματικότητα διεκδικείτε από την Ιστορία, κύριε Πρόεδρε, είναι να γίνετε ο αληθινός ηγέτης της χώρας. Όχι απλώς ένας καλός πρωθυπουργός. Έχετε συγκεντρώσει μία καλή ομάδα. Έχετε κάνει εξαιρετικές μεταγραφές. Αυτή η ομάδα θα αποτύχει μόνο αν αυτοκτονήσει. Μόνο αν ο προπονητής της, εσείς δηλαδή, αποφασίσει να την εγκαταλείψει στη μοίρα της για κάποιον ανεξήγητο - μεταφυσικό λόγο. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Πέμπτη 01 Αυγούστου 2019, 12:00
Η κίνησή σας να διορίσετε τη Γιάννα Δασκαλάκη παύλα Αγγελοπούλου στη θέση του προέδρου της επιτροπής για τον εορτασμό των 200 χρόνων του ελληνικού κράτους, ή όπως αλλιώς λέγεται αυτή η επιτροπή, ήταν αντάξια ενός σκακιστή υψίστης τεχνικής. Με έναν σμπάρο, κύριε Πρόεδρε, χτυπήσατε πολλά τρυγόνια. Δεν πήρατε μαζί σας μόνο την εκλεκτή Γιάννα, αλλά και τους ακολούθους της. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, 12:00
Ένα από τα πιο δύσκολα θέματα που έχετε να αντιμετωπίσετε κύριε Πρόεδρε είναι αυτό των εξωτερικών σχέσεων και κυρίως τα ελληνοτουρκικά. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι Τούρκοι θα σας «μετρήσουν», όπως έκαναν στο παρελθόν και με άλλους πολιτικούς. Η προκλητικότητα του Ερντογάν θέλει προσοχή, σύνεση και αποφασιστικότητα. Και από την άλλη πλευρά χρειάζεται να είναι κανείς ρεαλιστής. Δύσκολη η άσκηση. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 12:00
Ξέρετε ότι ο Κωστής ο Χατζηδάκης μου είναι ιδιαιτέρως συμπαθής. Θέλω να πετύχει, θέλω να βάλει το γκολ και να λένε όλοι οι πρωθυπουργοί στο μέλλον στους υπουργούς τους: «Κάν' το όπως ο Κωστής». Θέλω ο Κωστής ο Χατζηδάκης να είναι ο θρύλος της πολιτικής. Όπως ο Χατζηπαναγής είναι σήμερα ο ζωντανός θρύλος του ποδοσφαίρου. Το ερώτημα, κύριε Πρόεδρε, είναι αν ο Κωστής μπορεί! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, 13:00
Οι σοσιαλιστές, Πρόεδρε, μισούν το Airbnb. Όπως μισούν και το Uber, και οτιδήποτε περιορίζει τον ρόλο του κράτους στην οικονομία. Και στη θέση του υπουργού του Τουρισμού έχετε έναν σοσιαλιστή. Σας είπαν οι σύμβουλοί σας ότι το Airbnb δεν αφορά τόσους ανθρώπους όσους ο ΕΝΦΙΑ. Αφορά όμως και πάλι δικούς σας ανθρώπους. Τους ανθρώπους της εργασίας που επί δεκαετίες επένδυαν στα ακίνητα. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Δημοφιλέστερα Άρθρα