Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Υπάρχουν πολλά ακόμη… Εξάρχεια σ' αυτή τη χώρα!

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Ενας καλός φίλος, κύριε Πρόεδρε, ο Μάνος ο Επιτροπάκης, έγραφε στο Facebook για μία περιπέτεια που είχε με έναν ταξιτζή. Λες και ήταν στο Κάιρο και όχι στην Αθήνα! Τόσο καλά! Και μέσα από τα σχόλια των φίλων του πληροφορήθηκα ότι κι άλλοι πολλοί που χρησιμοποίησαν ταξί από τα ΚΤΕΛ, τον σταθμό των τρένων ή το λιμάνι είχαν ανάλογες και δυσάρεστες εμπειρίες. Αυτά είναι τα μικρά, τα καθημερινά, που βλέπουν οι πολίτες και κρίνουν αν ενδιαφέρεται γι' αυτούς η κυβέρνηση. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Υπάρχουν πολλά ακόμη… Εξάρχεια σ' αυτή τη χώρα!

Σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι!

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Μέρες τώρα, κύριε Πρόεδρε, με προβληματίζει αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας, ότι πρώτα θα έρθουν οι αυξήσεις στους μισθούς και ύστερα η ανάπτυξη. Δεν ξέρω αν αυτό το πιστεύει πράγματι ο κ. Τσίπρας ή αποφάσισε πάλι να πουλήσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτό που θα πρέπει να σας (μας) απασχολήσει είναι αυτό που συμβαίνει με τον ελληνικό λαό. Το γεγονός, δηλαδή, ότι τέτοιου είδους μηνύματα περνάνε πολύ περισσότερο από εκείνα περί ανάπτυξης και αύξησης των θέσεων εργασίας. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Σίγουρα δεν είναι ηλίθιοι!

Περάστε γρήγορα στο plan B, προχωρήστε σε μεταρρυθμίσεις

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Οι αγορές θα πρέπει να διορθώσουν. Επειδή δεν μπορεί να ανεβαίνουν συνέχεια και επειδή στο τέλος πάντα διορθώνουν. Να μην ξεχνάμε ότι η προηγούμενη κρίση συνέβη πριν από δέκα χρόνια. Είναι ήδη πολλά! Είναι σαν να ζει κάποιος πάνω σε μια σεισμογενή περιοχή και να έχει περάσει ένα ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να σημειωθεί σεισμική δραστηριότητα. Αυτό που προσπαθώ να πω, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι είστε υποχρεωμένος να περάσετε στο plan B, αυτό των μεταρρυθμίσεων. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Περάστε γρήγορα στο plan B, προχωρήστε σε μεταρρυθμίσεις

Επάγγελμα υπουργός!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Σκεφτόμουν, κύριε Πρόεδρε, αν χρειαζόμαστε ή όχι επαγγελματίες πολιτικούς. Το λέω επειδή μία εποχή και με αφορμή την κρίση είχε γίνει μόδα το «πολιτική χωρίς πολιτικούς». Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μπλόφες του μάρκετινγκ της πολιτικής. Κάποιοι προσπάθησαν να γίνουν πολιτικοί, προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι δεν χρειάζονταν οι... άλλοι πολιτικοί. Φώναξαν «φωτιά, φωτιά» ώστε να αδειάσει η ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του σινεμά και να βρουν θέσεις. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Επάγγελμα υπουργός!

Γιατί χάνουν συνέχεια οι Φιλελεύθεροι

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Έπεσε προχθές στα χέρια μου ένα «εσωτερικό σημείωμα» του Αλέξανδρου του Σκούρα, του προέδρου του ΚΕΦίΜ από το 2014. Εξηγεί με σαφήνεια γιατί οι φιλελεύθεροι χάνουν συνήθως από τους σοσιαλιστές. Αντλεί την εμπειρία του από την Αμερική, αλλά νομίζω ότι δίνει πειστικές απαντήσεις και για τις ελληνικές περιπέτειες. Νομίζω, κύριε Πρόεδρε, ότι αυτό το κείμενο θα πρέπει να το στείλετε σε όλα σας τα στελέχη στο Μαξίμου. Αν δεν θέλετε να χάσετε τις επόμενες εκλογές! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Γιατί χάνουν συνέχεια οι Φιλελεύθεροι

Να γιατί ο Τσίπρας πήρε 31%!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Ένα από τα πράγματα που με απασχολούν, κύριε Πρόεδρε, είναι το 31 και κάτι τοις εκατό που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μου φαίνεται εξωφρενικά υψηλό ποσοστό σε σχέση με τα έργα και τις ημέρες του Αλέξη Τσίπρα. Καταλαβαίνω ότι για πολλούς συμβούλους σας αυτό είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο! Μόνο που στην πολιτική δεν υπάρχουν αγνώστου ταυτότητας συμπεριφορές. Υπάρχουν μόνο άνθρωποι που αδυνατούν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο... Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Να γιατί ο Τσίπρας πήρε 31%!

Εσύ Κυριάκο δεν είσαι σαν τους άλλους!

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Εσείς, κύριε Πρόεδρε, δεν είστε σαν εκείνους! Εσείς θα υπερασπιστείτε μέχρι το τέλος το κράτος δικαίου. Εσείς δεν πρόκειται να δημιουργήσετε μηχανισμούς ελέγχου του κράτους. Επειδή ακριβώς δεν είστε σαν εκείνους. Εσείς θα προσπαθήσετε να ενισχύσετε ένα κράτος που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι οι σκευωροί. Δεν μπορεί να μην ελεγχθεί η δράση των... παρακρατικών. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Εσύ Κυριάκο δεν είσαι σαν τους άλλους!

Τα καλά και τα κακά της ΔΕΘ

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2019, 12:01
Στο τραπέζι, κύριε Πρόεδρε, μπαίνουν σήμερα τρία διαφορετικά πράγματα: Το πρώτο είναι ότι η παρουσία σας στη Θεσσαλονίκη ήταν αντάξια των προσδοκιών του κόσμου της Κεντροδεξιάς. Όπως μας έχετε συνηθίσει. Το δεύτερο είναι ότι το ίδιο πράγμα θα μπορούσατε να το είχατε κάνει οπουδήποτε. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι αυτό που λέει το όνομά της. Είναι ένα πανηγύρι, που δεν έχει πλέον νόημα. Και το τρίτο είναι η συνάντησή σας με την Εθνική Ποδοσφαίρου Τυφλών. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Τα καλά και τα κακά της ΔΕΘ

Σε ένα τραπέζι με επιχειρηματίες και Τσίπρα!

Παρασκευή 06 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Φωνάξτε όλους τους σημαντικούς επιχειρηματίες σε μια αίθουσα και κάντε μαζί τους μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση. Καθίστε στο τραπέζι με τους επιχειρηματίες και να έχετε δίπλα σας τον Αλέξη Τσίπρα! Είναι μία εικόνα, κύριε Πρόεδρε, με ισχυρούς συμβολισμούς. Είναι η εικόνα μιας Ελλάδας που έχει αποφασίσει να αφήσει το παρελθόν στην άκρη και να βαδίσει σε ένα άλλο μονοπάτι. Κι αν δεν έρθει; Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Σε ένα τραπέζι με επιχειρηματίες και Τσίπρα!

Πείτε την αλήθεια στη ΔΕΘ!

Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Η χώρα, κύριε Πρόεδρε, βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Ή θα κάνουμε αποφασιστικά βήματα για την Ελλάδα της προόδου ή θα βουλιάξουμε οριστικά σε έναν βούρκο μέσα στον οποίο θα χαθούμε. Μη φοβηθείτε να πείτε την αλήθεια. Αν θέλουμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας, θα πρέπει να επιδιώξουμε τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της οικονομικής ανάπτυξης. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πείτε την αλήθεια στη ΔΕΘ!

Η Παιδεία απαιτεί έναν ιστορικό συμβιβασμό

Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, άκουγα χθες στο ραδιόφωνο του «Σκάι» την υπουργό Παιδείας, τη Νίκη Κεραμέως. Δεν μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με όσα έλεγε. Και αφού το ευχαριστήθηκε το είναι μου., που ένας άνθρωπος με τις απόψεις του οποίου ταυτίζομαι είναι υπουργός στο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έπειτα από λίγο σκέψεις άρχισαν να με κυκλώνουν και να μου δημιουργούν ακόμη μία κρίση ταυτότητας. Διότι εμείς οι φιλελεύθεροι είμαστε άνθρωποι του πραγματικού κόσμου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Η Παιδεία απαιτεί έναν ιστορικό συμβιβασμό

Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πεθάνει!

Τρίτη 03 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, είναι σημαντικό το γεγονός ότι μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ. Ανοίξαμε τους υπολογιστές μας, μπήκαμε στο taxisnet και διαπιστώσαμε ότι ήσασταν συνεπής σε όσα είχατε εξαγγείλει. Οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ είναι γεγονός. Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένας άδικος φόρος. Θα έπρεπε να είχε καταργηθεί. Για την ακρίβεια, η λογική του ΕΝΦΙΑ είναι εκείνη που πρέπει να πεθάνει! Στην πραγματικότητα είναι ένας ληστρικός φόρος που οδηγεί στη δήμευση περιουσιών. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να πεθάνει!

Ερευνήστε την μπίζνα του προσφυγικού (μέρος δεύτερο)

Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019, 12:00
Ο κόσμος των ΜΚΟ, κύριε Πρόεδρε, είναι ένας ιδιαίτερος κόσμος. Μια άλλη «αγορά». Εκεί υπάρχουν ισχυρές ΜΚΟ που διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και άλλες που προσπαθούν να γίνουν με τη σειρά τους ισχυρές για να διαχειρίζονται ίσα ή και μεγαλύτερα κονδύλια. Το προσφυγικό είναι ένα μεγάλο πρότζεκτ. Τεραστίων διαστάσεων. Θα έπρεπε κανονικά ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ρουμπάτης, να σας έχει ενημερώσει για τις ΜΚΟ και τον ρόλο τους στο προσφυγικό. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ερευνήστε την μπίζνα του προσφυγικού (μέρος δεύτερο)

ΔΕΗ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 12:00
Το θέμα της ΔΕΗ είναι αρκετά πολύπλοκο. Είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Για την ακρίβεια, είναι το μεγαλύτερο και το σπουδαιότερο. Το θέμα του ρεύματος, κύριε Πρόεδρε, θα το λύσετε με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Δεν θα αφήσετε τη χώρα με διακοπές ρεύματος σαν κι αυτές που είχαν οι Αλβανοί επί Χότζα! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
ΔΕΗ: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Ζητούνται εργαζόμενοι

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 12:00
«Ζητούνται εργαζόμενοι». Δεν είναι σύμπτωση. Σύμπτωμα των πτωχών καιρών μας; Σίγουρα! Θέσεις εργασίας υπάρχουν, αλλά οι στρεβλώσεις της αγοράς τις αφήνουν ακάλυπτες. Γι' αυτό είστε χρήσιμοι οι πολιτικοί, κύριε Πρόεδρε! Για να βρίσκετε λύσεις σε τέτοια προβλήματα και να κάνετε καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων. Και να σας πω και κάτι ακόμη: Μπορεί να μην καταφέρετε να βρείτε τη «λύση». Αλλά θα είναι σημαντικό για πολλούς ανθρώπους το γεγονός ότι θα έχετε ασχοληθεί. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ζητούνται εργαζόμενοι

Μόνο την απειλή της απόλυσης τρέμει ένας υπουργός

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, 12:00
Μία από τις απορίες που πάντοτε είχα κύριε Πρόεδρε ήταν τι στο καλό το ήθελε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (ο εθνάρχης) το υπουργείο Συντονισμού. Ότι μία κυβέρνηση, ένας οποιοσδήποτε οργανισμός, χρειάζεται συντονισμό, αυτό είναι αυτονόητο. Εδώ ένα φαγητό κάνει η οικογένεια κάθε Κυριακή και χρειάζεται να καταναλωθεί άπειρη ενέργεια για να συντονιστούν άπαντες. Φανταστείτε, τώρα, τι ενέργεια απαιτείται για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου! Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μόνο την απειλή της απόλυσης τρέμει ένας υπουργός

Μην ξεχνάς τη Novartis

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, 12:00
Η σκευωρία Novartis αποτέλεσε μια ευθεία απειλή για την ίδια τη δημοκρατία. Δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συνεργασία δημοσίων λειτουργών. Χωρίς τη συναίνεση ενός ολόκληρου πλέγματος της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσε να στηθεί μια τέτοια υπόθεση. Υπάρχουν σύμβουλοί σας, κύριε Πρόεδρε, που θα σας πουν να ξεπεράσετε την υπόθεση Novartis για λόγους... εθνικής ομοψυχίας. Ξέρω ότι δεν θα τους ακούσετε. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μην ξεχνάς τη Novartis

Είναι πολλά τα λεφτά, Πρόεδρε!

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019, 12:00
Ένας από τους λόγους που οδήγησαν τον Τύπο στον σημερινό μεγάλο βαθμό αναξιοπιστίας, κύριε Πρόεδρε, ήταν ο βαθμός διείσδυσης του κράτους στην τέταρτη εξουσία. Μυστικά κονδύλια από διάφορα υπουργεία χρησιμοποιήθηκαν για να εκμαυλιστούν συνειδήσεις και να εξυπηρετηθούν πολιτικά παιγνίδια. Παραμένει άγνωστο πόσοι τρόφιμοι των μυστικών υπηρεσιών εργάζονται παράλληλα και στον χώρο του Τύπου με το καπέλο του δημοσιογράφου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Είναι πολλά τα λεφτά, Πρόεδρε!

Πολίτες δυτικών προαστίων

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, κατεβήκατε στις εκλογές στη Δυτική Αθήνα, επειδή θέλατε να σημειώσετε ότι απευθύνεστε σε όλους. Ξέρετε, όμως, κάτι; Δεν αρκεί! Έχω την αίσθηση ότι οι κάτοικοι της περιοχής σάς βλέπουν ακριβώς όπως έβλεπα εγώ, που μεγάλωσα στο Περιστέρι, τους συμμαθητές μου από την Κηφισιά πριν από 38 χρόνια! Αν είχα, λοιπόν, να σας προτείνω κάτι, είναι να τους δείξετε ότι ο κόσμος αυτός δεν φτιάχτηκε μόνο για τους γιάπις των βορείων προαστίων. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πολίτες δυτικών προαστίων

Αρκεί η δική σας επιτυχία και όχι η αποτυχία των αντιπάλων σας...

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, 12:00
Κύριε Πρόεδρε, είστε ο αρχηγός ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος. Παλαιότερα είχα γράψει ότι η Ν.Δ. δεν είναι ακριβώς κόμμα, αλλά μία συνάθροιση φυλών, όπως συμβαίνει στο Αφγανιστάν με τους πολέμαρχους. Από την άλλη πλευρά, επί των ημερών σας υπάρχουν οι μικρότεροι δυνατοί κλυδωνισμοί. Η κοινωνία αποδέχτηκε πιο γρήγορα από τη Νέα Δημοκρατία ότι χρειαζόταν μία φιλελεύθερη στροφή της χώρας. Το κόμμα απλώς το αποδέχτηκε. Στο τέλος... Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Αρκεί η δική σας επιτυχία και όχι η αποτυχία των αντιπάλων σας...

Δημοφιλέστερα Άρθρα