Καλημέρα κύριε Πρόεδρε

Η μεγάλη κλοπή εις βάρος των εργαζομένων

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Τα τελευταία χρόνια, κύριε Πρόεδρε, κυνηγήθηκαν τα μεσαία και μικρομεσαία εισοδήματα, οδηγώντας την αγορά σε μία ισοπέδωση προς τα κάτω. Η μεσαία τάξη δεν πλήρωσε τυχαία τα σπασμένα της κρίσης. Επειδή έτυχε η... στραβή στη βάρδια της. Στοχοποιήθηκε ως ταξικός εχθρός. Η εξαφάνισή της υπήρξε πολιτική επιλογή. Μέρος ενός γενικότερου σχεδίου για τη μετάλλαξη της κοινωνίας της χώρας στα πρότυπα άλλων... σοσιαλιστικών χωρών! Περισσότεροι φτωχοί και εξαρτημένοι από κρατικά επιδόματα, περισσότεροι ψήφοι για το κόμμα των φτωχών και αδύναμων.Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Η μεγάλη κλοπή εις βάρος των εργαζομένων

«Στολίστε σπίτια, δρόμους και βιτρίνες»!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Η μιζέρια είναι μια επικίνδυνη «ασθένεια», κύριε Πρόεδρε. Μεταδοτική και ικανή να γκρεμίσει σπουδαία επιτεύγματα. Και από το 2010 και μετά η μιζέρια έχει κατακλύσει τη ζωή μας. Θα τολμούσα να πω ότι αν η κρίση ήταν η αιτία της καταστροφής μας, η μιζέρια ήταν το όπλο της εκδίκησης στα χέρια ενός τιμωρού - Θεού που θέλησε να δικάσει και να καταδικάσει τους ασεβείς. Γκρίνια, μηδενισμός κάθε προσπάθειας, ισοπέδωση αξιών. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
«Στολίστε σπίτια, δρόμους και βιτρίνες»!

Μην περιμένετε τις τράπεζες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Το τραπεζικό σύστημα, κύριε Πρόεδρε, έχει ένα αντικειμενικό πρόβλημα. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες καλούνται να δουλέψουν με μηδενικά επιτόκια. Έχουν πρόβλημα προσανατολισμού. Η δουλειά τους δεν είναι τόσο εύκολη όσο στο παρελθόν. Κάποτε έπαιρναν τις καταθέσεις του κοινού με ένα μικρό επιτόκιο και δάνειζαν τις επιχειρήσεις με ένα μεγάλο επιτόκιο. Γι' αυτό και έβγαζαν άκοπα κέρδη. Όσα φέσια κι αν έτρωγαν, η διαφορά των επιτοκίων τούς εξασφάλιζε υψηλή κερδοφορία, ένα καλό μέρισμα για τους μετόχους και παχυλά bonuses για τα στελέχη. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Μην περιμένετε τις τράπεζες

Τι θα κάνετε με τα σκουπίδια;

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Η διαχείριση των σκουπιδιών μπορεί να είναι μία λυμένη υπόθεση για άλλες κοινωνίες, αλλά όχι για τη δική μας. Είναι παράλογο, κύριε Πρόεδρε, από τη μία να οραματιζόμαστε την Ελλάδα της ψηφιακής εποχής και από την άλλη να θάβουμε τα σκουπίδια με τις μπουλντόζες στη Φυλή. Σκεφτείτε πόσο κινδυνεύει να εκτεθεί ο πολιτισμός μας στα μάτια των αρχαιολόγων της επόμενης χιλιετίας. Τι θα λένε οι άνθρωποι του μέλλοντος για τους απογόνους του Σωκράτη και του Αριστοτέλη; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Τι θα κάνετε με τα σκουπίδια;

Είστε για μία... αναδόμηση;

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Είναι γνωστό, κύριε Πρόεδρε, ότι σας αρέσουν οι αξιολογήσεις. Εμένα μου αρέσουν από επαγγελματική διαστροφή τα καλά ρεπορτάζ. Και πρέπει να πω ότι το ρεπορτάζ των «Παραπολιτικών» για την κρίση των υπουργών ήταν βούτυρο στο ψωμί όλων όσοι θα ήθελαν να πάρουν τροφή για σκέψη γι' αυτό το Σαββατοκύριακο. Κυρίως για όσους από τους υπουργούς σας διάβασαν το πραγματικά εξαιρετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας. Διότι με τις τόσες τηλεοπτικές εμφανίσεις ορισμένων, είναι πιθανόν και να τους ξέφυγε… Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Είστε για μία... αναδόμηση;

Καλέστε τους στο Μαξίμου!

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Έρχονται πολλές επιστολές για τη στήλη. Πολλοί άνθρωποι, κύριε Πρόεδρε, θέλουν να σας μιλήσουν και να τους ακούσετε. Πραγματικοί αγωνιστές της καθημερινότητας. Σας πληροφορώ ότι οι άνθρωποι αυτοί σας γράφουν το καλύτερο ρεπορτάζ. Έχουν τις πιο έγκυρες πληροφορίες. Για το τι περιμένει ο κόσμος από εσάς, για το τι πρέπει να προσέξετε. Δεν θα ήταν κακή ιδέα το γραφείο σας να επιλέγει κάθε εβδομάδα 5-10 απλούς ανθρώπους για να σας μιλήσουν στο Μαξίμου. Θα είναι μία χρήσιμη συνάντηση. Θα την περιμένετε κάθε εβδομάδα πώς και πώς. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Καλέστε τους στο Μαξίμου!

Τα αυτόνομα δουκάτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Θα σας έχουν πει, κύριε Πρόεδρε, ότι οι έρευνες δείχνουν πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών της διαφθοράς. Ξοδεύονται χρήματα και δεν παράγεται έργο. Είναι φανερό ότι χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σ' αυτό τον τομέα και στον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών των δήμων. Θα μπορούσε, για παράδειγμα, να δημιουργηθεί ένα σώμα ελεγκτών που θα εξέταζε διαρκώς τα οικονομικά των δήμων και των περιφερειών. Και να δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα. Έτσι ώστε οι πολίτες να μαθαίνουν πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται οι φόροι τους. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Τα αυτόνομα δουκάτα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ζήτω τα μετρητά, κάτω οι φόροι!

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι η κατάργηση των μετρητών βλάπτει σοβαρά την ελευθερία στις συναλλαγές. Ο πολίτης παύει να μπορεί να χρησιμοποιήσει ελεύθερα τα χρήματά του, αφού κάθε συναλλαγή αποκαλύπτει πολύτιμα στοιχεία στο κράτος για την προσωπικότητά του και τις συνήθειές του. «Ναι», λένε κάποιοι. «Αλλά εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και ακόμη αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να καταργηθεί η φοροδιαφυγή». Η απάντηση είναι ότι με το κράτος όλοι θα πρέπει πάντα να φοβούνται. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ζήτω τα μετρητά, κάτω οι φόροι!

Ανοιχτός πόλεμος με την τρομοκρατία

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Η σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη» δεν έκλεισε το κεφάλαιο τρομοκρατία. Αυτό το γνωρίζαμε, κύριε Πρόεδρε, από τότε που έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού. Το πρόβλημα είναι ότι η τρομοκρατία σήκωσε και πάλι κεφάλι τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την υπερβολική ανοχή της κυβέρνησης Τσίπρα προς φαινόμενα τύπου... «λαϊκών αγωνιστών». Μία από τις πρώτες πράξεις της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν να καταργήσουν την προοπτική των φυλακών υψίστης ασφαλείας και να στείλουν... αντιπροσωπεία να συζητήσει στη φυλακή με τους τρομοκράτες. Απίστευτα πράγματα... Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Ανοιχτός πόλεμος με την τρομοκρατία

Λεφτά υπάρχουν!

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Τον περασμένο Μάιο, κύριε Πρόεδρε, επρόκειτο να υπογραφεί μια συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου με τις φαρμακοβιομηχανίες για έκπτωση στις τιμές των φαρμάκων για την ηπατίτιδα. Έγιναν, όμως, εκλογές και έκτοτε η υπογραφή αγνοείται. Έτσι, το Ελληνικό Δημόσιο θα πληρώσει το 2019 50 εκατ. ευρώ περισσότερα!. Αυτή είναι η μία ιστορία που σας έχω για σήμερα. Η δεύτερη έχει να κάνει με μία... σύμπτωση. Η Κέρκυρα και το Αίγιο θέλουν να στείλουν τα σκουπίδια τους στην Κοζάνη. Όχι δίπλα τους, αλλά στην άλλη άκρη του κόσμου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Λεφτά υπάρχουν!

Χρειάζεται να... ανακατευτεί η τράπουλα!

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, κύριε Πρόεδρε, είναι σε έναν βαθμό δεδομένα. Πέντε - δέκα οικογένειες, δύο - τρεις μεγάλοι παίκτες, δύο συστήματα εξουσίας. Και ανάλογα με τον συσχετισμό δυνάμεων που αναπτυσσόταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της πολιτικής και οικονομική ζωής, στήνονταν και τα αντίστοιχα σκηνικά. Αλλά οι ηθοποιοί ήσαν ίδιοι, άλλαζαν ίσως οι ρόλοι. Τα νέα τζάκια του Παπανδρέου πρωταγωνίστησαν και στον εκσυγχρονισμό του Σημίτη, για να συμβιβαστούν στη συνέχεια με το αίτημα για την… ανασύσταση του κράτους και ούτω καθεξής. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Χρειάζεται να... ανακατευτεί η τράπουλα!

Πολύ φοβάμαι, κύριε Μαυρίδη, ότι το αίτημα θα απορριφθεί από το Δ.Σ…

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Θα σας πω μια ιστορία, κύριε Πρόεδρε. Απ’ αυτές που είχα υποσχεθεί να γράψω σε ένα βιβλίο, για να το δημοσιεύσουν οι κληρονόμοι μου μετά θάνατον. Μεγάλη ιδέα, θα πείτε, έχει αυτός ο άνθρωπος για τον εαυτό του. Που νομίζει ότι θα βγάλει απομνημονεύματα και θα έχουν και ενδιαφέρον. Η αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι αυτή είναι μία απειλή που επαναλαμβάνω διαρκώς προς τον εαυτό μου. Ότι θα γράψω ιστορίες. Αν θα είναι ενδιαφέρουσες; Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πολύ φοβάμαι, κύριε Μαυρίδη, ότι το αίτημα θα απορριφθεί από το Δ.Σ…

Με τα μικρά, τα καθημερινά!

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 12:00
H εξουσία, κύριε πρόεδρε, πρέπει να ασχολείται με τα μικρά, τα καθημερινά πράγματα. Με αυτά που αγγίζουν τον πολίτη. Οι μάχες της πολιτικής κερδίζονται στο πεζοδρόμιο. Όχι σε πορείες και πικετοφορίες. Αλλά σκύβοντας κάποιος πάνω από τα απλά και μικρά προβλήματα της καθημερινότητας. Τα οποία πολλές φορές καταδυναστεύουν τους ανθρώπους. Τους ασχημαίνουν τη ζωή. Χρειάζεται ένας υπουργός να δει το πρόβλημά τους και να βάλει μία υπογραφή. Αλλά κυρίως να καταδεχθεί να ασχοληθεί με αυτό. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Με τα μικρά, τα καθημερινά!

Και ο Γιώργος και ο Αλέξης είχαν υψηλά ποσοστά αποδοχής!

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Το γεγονός, κύριε Πρόεδρε, ότι οι Έλληνες πολίτες είναι ικανοποιημένοι από την παρουσία σας δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Ανάλογα ποσοστά είχαν στην αρχή και οι Παπανδρέου – Τσίπρας. Ο κ. Παπανδρέου κέρδισε την αποδοχή με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν». Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε, επίσης, το ωσαννά του κόσμου, επειδή υποσχέθηκε ότι θα έσβηνε το χρέος της χώρας και θα εξαφάνιζε την κρίση και τα μνημόνια με έναν Νόμο και ένα Άρθρο. Στη δική σας περίπτωση υπάρχει μία ιδιαιτερότητα. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Και ο Γιώργος και ο Αλέξης είχαν υψηλά ποσοστά αποδοχής!

Η ανατριχιαστική ομοιότητα με τον Μαουρίσιο Μάκρι…

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Ο Μαουρίσιο Μάκρι έχασε τις εκλογές στην Αργεντινή και οι λαϊκιστές επέστρεψαν στην εξουσία. Η έναρξη της πρωθυπουργικής καριέρας του Μαουρίσιο, κύριε Πρόεδρε, έχει πολλές ομοιότητες με τη δική σας. Ανατριχιαστικές ομοιότητες. Εσείς όμως έχετε την πολυτέλεια να ακολουθείτε. Μπορείτε, λοιπόν, να μελετήσετε την πορεία του φιλελεύθερου Μάκρι και να αντλήσετε διδάγματα από την ήττα του. Η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή. Αυτό είναι αλήθεια. Ο,τι συνέβη στην Αργεντινή δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχουν σημεία που χρήζουν προσοχής. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Η ανατριχιαστική ομοιότητα με τον Μαουρίσιο Μάκρι…

Χτίζουν καριέρα με ακροδεξιά ατζέντα

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 12:00
Η ακροδεξιά ατζέντα, κύριε Πρόεδρε, είναι αρκετά ελκυστική για πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι με αυτή ανά χείρας έχουν πιθανότητες να κερδίσουν ψήφους ή ακόμη και ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή. Υπάρχει κάτι που μπορείτε σίγουρα να κάνετε! Να κόψετε τον αέρα όσων μέσα στο κόμμα σας νομίζουν ότι η Ν.Δ., που στάθηκε όρθια απέναντι στον λαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα διαδεχτεί στο πάλκο του λαϊκισμού το χρεοκοπημένο πολιτικά κόμμα του κ. Καμμένου. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Χτίζουν καριέρα με ακροδεξιά ατζέντα

Περί εθνικής άμυνας

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 12:00
Χωρίς σύγχρονες και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις, κύριε Πρόεδρε, είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Σε αντίθεση με ό,τι λένε στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, η θάλασσα έχει σύνορα, οι γείτονές μας δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά στον πλανήτη και η Ευρώπη έχει εξαντλήσει μέχρι σήμερα την ευαισθησία της στα τεκταινόμενα βορειότερα των ιταλοελβετικών συνόρων. Η χρησιμότητα του στρατού δεν είναι πολλαπλή. Ο στρατός δεν εγγυάται την εσωτερική ασφάλεια, όπως μας έλεγε ο Πάνος Καμμένος. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Περί εθνικής άμυνας

Πόσο καλά τα πάει η κυβέρνηση;

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 12:00
Όλα πάνε καλά! Εξαιρετικά, κύριε Πρόεδρε! Το 60% του ελληνικού λαού είναι θετικό απέναντι στη διακυβέρνησή σας, οι ξένοι οίκοι δίνουν εύσημα στην πολιτική σας, τα μέσα ενημέρωσης φαίνεται να στηρίζουν τις επιλογές σας. Άρα; Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι σύμβουλοί σας λένε ότι όλα πάνε καλά, ότι δεν έχετε λόγο να ανησυχείτε για κάτι. Ότι έχετε τους αντιπάλους σας στο τσεπάκι και ότι βρίσκεστε στην αρχή μιας μακριάς και νικηφόρας πορείας. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Πόσο καλά τα πάει η κυβέρνηση;

Φωνάξτε τον Άδωνι και τον Πιερρακάκη και αρχίστε να σπάτε αυγά!

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 12:00
Συχνά, κύριε Πρόεδρε, προτείνουμε εύκολες λύσεις, υποτιμώντας έτσι το γεγονός ότι αυτά τα αυτονόητα τα έχουν επισημάνει άλλοι, νωρίτερα από εμάς. Κατά συνέπεια, το πρόβλημα, πολλές φορές, δεν βρίσκεται στη δήθεν απουσία προτάσεων, αλλά στην αδυναμία της εφαρμογής τους. Ο αναγνώστης μας Σ.Π., για παράδειγμα, μας επισήμανε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι στην Ελλάδα δεν ξοδεύουμε πόρους για την έρευνα, αλλά ότι οι έρευνες αυτές στο τέλος δεν έχουν κάποια πρακτική εφαρμογή. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Φωνάξτε τον Άδωνι και τον Πιερρακάκη και αρχίστε να σπάτε αυγά!

Να αντιγράψουμε τους Ισραηλινούς

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 12:00
Ένας από τους λαούς που πάντοτε θαύμαζα, κύριε Πρόεδρε, είναι οι Ισραηλινοί. Είναι λίγοι σαν κι εμάς, ταλαιπωρημένοι περισσότερο από εμάς και με νοοτροπία πολύ διαφορετική από εμάς. Αυτό το τελευταίο δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό, υπό την έννοια ότι δεν μπορεί όλοι να μοιάζουν σε όλα. Αυτή είναι και η ομορφιά της ζωής, η διαφορετικότητα. Ωστόσο, οι Ισραηλινοί έχουν καταφέρει πολλά σε σύγκριση μ' εμάς, αν και είχαν βρεθεί κι εκείνοι στο χάος της οικονομικής κρίσης το 1980. Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης.
Να αντιγράψουμε τους Ισραηλινούς

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 22/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα