Καλά κάνουν τα παιδιά και ανησυχούν

Καλά κάνουν τα παιδιά και ανησυχούν

Τα παιδιά των fake news καλά κάνουν και ανησυχούν. Η αγωνία τους είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Θα την αντιληφθούν άπαντες όταν βγουν οι… χορηγίες των δημοσίων Οργανισμών. Ξέρουν αυτοί. Ένα «site» εδώ, ένα blog εκεί, ένα ακόμη παραπέρα. Ανύπαρκτες επιχειρήσεις χορεύουν σε ένα πάρτι εκατομμυρίων ευρώ. Ο στρατός των συριζοτρόλ είναι εδώ, έτοιμος για την επόμενη δολοφονία χαρακτήρων. 

Μεταξύ των στόχων τους είναι ο Φιλελεύθερος και το liberal.gr. Κατανοητό. Έχουν χωρίσει τον κόσμο σε εχθρούς και φίλους. Σε εκείνους και στους άλλους. Συχνά φορούν την κουκούλα της ανωνυμίας. Ακόμη πιο συχνά μπερδεύουν ηθελημένα την αλήθεια με το ψέμα. Είναι συνηθισμένοι σε αυτό. Βουτηγμένοι στην λάσπη. Δεν ιδρώνει το αυτί τους. Το μόνο που τους κάνει να χάνουν τον ύπνο τους είναι η προοπτική να κοπεί η βιομηχανία ψεύδους που έχουν στήσει.

Τους έφταιγε το Mega. Το έκλεισαν και υπερηφανεύονται γι αυτό. Έστειλαν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και δεν νιώθουν την ανάγκη να πουν το παραμικρό γι'' αυτό. Αντίθετα. Νιώθουν σαν τους τιμωρούς. Κάτι σαν τον Ζορό. Τους φταίει ο Πρετεντέρης. Σταθερά. Ό,τι και να γράψει. Τους φταίει ο Καμπουράκης. Τους φταίνε οι Αλαφούζοι, το ΣΚΑΙ.

Φωνάζουν για… fake news. Ποιοι; Οι βασιλιάδες των fake news. Στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ έχει στηθεί ένας τεράστιος παρακρατικός οργανισμός. Κάθε εξουσία λατρεύει την καλή δημοσιότητα. Όλες οι κυβερνήσεις επιχείρησαν στο παρελθόν να ελέγξουν την ροή της πληροφορίας. Δεν διδάχτηκε κάποιος από το παρελθόν ότι όλο αυτό το παιγνίδι είναι ανώφελο. Ο κόσμος δεν είναι ανόητος. Δεν θα αλλάξει άποψη διότι ένας Παππακαμμένος γράφει μέσα από τρία blogs ότι ο Μαυρίδης είναι αυτό ή εκείνο. Ο κόσμος ξέρει και κρίνει. Και στο τέλος τιμωρεί. Πάει στην κάλπη, θυμάται τον Παππά, τον Πολάκη και τα άλλα παιδιά και κάνει τα δέοντα.

Οι μόνοι που ανησυχούν είναι οι σφουγγοκωλάριοι του καθεστώτος. Του κάθε καθεστώτος. Εκείνοι που πουλάνε «υπηρεσίες» στις κυβερνήσεις. Θυμάμαι έναν κύριο που από το γραφείο του Σαμαρά πέρασε κατευθείαν στο γραφείο του Τσίπρα! Και δεν ήταν ο μοναδικός. Και δεν θα είναι. Θα λέγαμε ότι αυτό είναι το πλέον συνηθισμένο. Αλλά θα δείτε και πολλούς ακόμη που από το περιβάλλον του Τσίπρα θα περάσουν στο περιβάλλον της επόμενης κυβέρνησης.

Η διαφορά του παρελθόντος με το παρόν είναι ότι οι άλλοι το έκαναν «άτσαλα» με τίποτα ΚΕΕΛΠΝΟ. Αυτοί εδώ το κάνουν επιστημονικά. Με διασπορά. Ας βγάλουν στην δημοσιότητα τις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, της Τράπεζας Αττικής, της ΕΥΔΑΠ, των ΕΛΠΕ. Όπως κάνουν με τις τράπεζες. Κι εκεί ίσως οι αναγνώστες ανακαλύψουν πολλές κρυφές αλήθειες. Για το πώς λειτουργεί η εξουσία. Και πως δήθεν «ανεξάρτητοι» γίνονται μέρος μιας εργαλειοθήκης του συστήματος. Και δεν μιλάμε για οργανωμένα Μέσα Ενημέρωσης που απασχολούν εργαζόμενους. Μιλάμε για ένα blog εδώ, ένα εκεί και ένα πιο πέρα. Μιλάμε για τον μηχανισμό μέσω του οποίου το κράτος, με τους δικούς μας φόρους, χρηματοδοτεί τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]