Και λίγα λες Γρηγόρη

Του Θανάση Χειμωνά

Την Κυριακή το απόγευμα και ενώ σύσσωμο το πανελλήνιο περίμενε με κομμένη την ανάσα να δει αν θα ήταν προτεινόμενοι η αγγελική Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο διαβολικός Στέλιος Χανταμπάκης, ο –φίλος- Γρηγόρης Ψαριανός έγραψε στο Twitter: «Δεν παίρνουν όλο τον μισθό τους όλοι οι πολίτες. Οι Συριζαίοι τον παίρνουν...»

Για να συνεχίσει λίγο αργότερα με το πιο «πικάντικο»:

«Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον παίρνουν,
οι ψεκασμένοι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ τον παίρνουν
κι όσοι στηρίζουν ή συμπαθούν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ τον παίρνουν».

Ο Γρηγόρης συνηθίζει να λειτουργεί σε τέτοιο στυλ στα σόσιαλ μίντια. Έχει γράψει και χειρότερα. Τι το' θελε όμως το προχθεσινό ο έρμος…

Βλέπετε, τα παραπάνω τουιτ ξύπνησαν από το λήθαργό του το συριζαίικο παρακράτος. Ωσάν υστερικές παρθένες τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ επιτέθηκαν με ιερό πάθος στον βωμολόχο βουλευτή του Ποταμιού. Τα δε αγαπημένα μας συριζοτρόλ βίωσαν κατάσταση παροξυσμού φτάνοντας στο σημείο να ταγκάρουν στο σχετικό πριντ σκριν τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη, προφανώς απαιτώντας να κάνει «ντα» τον βουλευτή του για τις κακές λεξούλες που εκστόμισε.

Φυσικά το αστείο του Ψαριανού είναι τόσο αθώο και old fashioned που τείνει να είναι αφελές. Οι συριζαίοι όμως είναι ιδιαιτέρως ευέξαπτοι με την «απέναντι» πλευρά (γερμανοτσολιάδες κ.ο.κ.). Προσωπικά με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ενώ οι ίδιοι για χρόνια έβριζαν, απειλούσαν, προπηλάκιζαν – ενίοτε χειροδικούσαν- έκαιγαν την Αθήνα και σήμερα απλώς διαλύουν τη χώρα , όταν κάποιος τους λέει ένα «βρε άντε και beep από δω χάμω» χαλάνε τον κόσμο σαν να είναι τζιχαντιστές που τους προσέβαλαν τον Αλλάχ και τον Μωάμεθ. Επίσης είναι αξιοθαύμαστη η ευιασθησία τους στα «γαλλικά» των «εχθρών» τους τη στιγμή που το νούμερο δύο της κυβέρνησής ΤΟΥΣ, ο Πάνος ο Καμμένος, έχει πει, από το βήμα της Βουλής και σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, πως η αντιπολίτευση στήνεται στα τέσσερα (sic) στους δανειστές. Και δε μίλησε καθόλου μεταφορικά.

Στο καλαμπούρι του όμως, ο Ψαριανός έκανε και κάτι άλλο. Που «έτσουξε» πολλούς: Έβαλε στο κάδρο και εκείνους που «στηρίζουν ή συμπαθούν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΞΕΛ». Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να πάψει το παραμύθι με τον «λαό» που «παραπλανήθηκε» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορώ να κατανοήσω τους συμπατριώτες μας που, από απελπισία ή οργή, ψήφισαν Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2015. Μπορώ –έστω και με κάποια δυσκολία- να δώσω δικαιολογητικά σε αυτούς που τον ξαναψήφισαν –υπό το Δόγμα του Σοκ- τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Κακά τα ψέματα όμως. Όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τον Τσίπρα και την παρέα του (και δεν αναφέρομαι στα στελέχη αλλά –ξεκάθαρα- στον απλό κόσμο) είναι είτε βολεμένοι είτε με IQ κάτω του 60. Και πολλοί από αυτούς όντως τον παίρνουν εδώ και δύο χρόνια τον, παχυλό, μισθό του Δημοσίου.

Χυδαιότητα τέλος δεν είναι τα τουιτ του Ψαριανού. Ίσως να μην είναι καν το «στα τέσσερα» του Καμμένου.

Χυδαιότητα είναι η πλακίτσα του Τσίπρα ο οποίος, αφού έχει κονιορτοποιήσει την Ελλάδα και έχει γονατίσει τους Έλληνες είπε στον Μάκη Μπαλαούρα, σχετικά με το γνωστό «επίδομα»: «Να δώσεις τα λεφτά πίσω γρήγορα. Εσύ φταις που χρεοκόπησε η χώρα».

Χυδαιότητα είναι η μείωση κατά 35% των συντάξεων των ΑΜΕΑ από εκείνους που κράδαιναν στα μούτρα μας το «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης».

Χυδαιότητα είναι πως τη μέρα που υπέκυψε στα τραύματά του ο μετανάστης που είχε αυτοπυρποληθεί στη Χίο διαμαρτυρόμενος για τα εγκλήματα της κυβέρνησής ΤΟΥΣ, οι συριζαίοι ασχολούνται με τα μπινελίκια του Ψαριανού.

Οπότε λίγα τους είπε (και) ο Γρηγόρης. Πολύ χειρότερα θα έπρεπε να ακούνε κάθε μέρα.