Και «μπράβο» μου και «ντροπή» τους

Και «μπράβο» μου και «ντροπή» τους

Της Φωτεινής Πιπιλή*

Και «μπράβο» μου και «ντροπή» τους... Στη Βουλή των Ελλήνων αναφέρομαι με όλα αυτά τα οργιώδη, μόνον που εγώ είμαι διπλά εξοργισμένη. Ο λόγος: Αμέσως μετά τις εκλογές του 2009, και πριν καν ορκιστώ ως βουλευτής, έστειλα μια αυστηρή, δημόσια επιστολή στον, τότε, Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καταγγέλλοντάς του, την «σκανδαλώδη, διακομματική τακτοποίηση «εκλεκτών» σε θέσεις μονίμων στη Βουλή των Ελλήνων.

Μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2009, ο, τότε, Πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας, με διακομματική συναίνεση και «συντεχνιακή» σιωπή -πλην Κ.Κ.Ε- είχαν προβεί σε διορισμούς εξπρές κολλητών τους συνεργατών.

Με μικρή θητεία, ακόμη, στη Βουλή -είχα πρωτοεκλεγεί το 2007- τόλμησα να τα βάλω με τα θηρία, όχι μόνον δημοσιοποιώντας την επιστολή μου στον Πρωθυπουργό, αλλά και ζητώντας του να προστατεύσει το κύρος της Βουλής προς όφελος της χρηστής διοίκησης, ζητώντας του: 

α. τον επανέλεγχο της νομιμότητας της απόφασης

β. τη δημόσια καταδίκη ανάλογων, διαχρονικά σκανδαλωδών αποφάσεων και του προηγούμενου Προέδρου Απ. Κακλαμάνη, και

γ. την εφεξής -με νομοθετική ρύθμιση- απαγόρευση μελλοντικών, οριστικώς και αμετακλήτως.

Η δημόσια απάντηση του νέου Προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου ήταν πως ναι μεν οι αποφάσεις του απελθόντος Προέδρου ήταν νόμιμες -όπως δηλώνει, σήμερα και ο σημερινός Πρόεδρος Νίκος Βούτσης, αλλά πως θα υπάρξει η σχετική απαγόρευση για μελλοντικές.

Ικανοποιημένη -τρομάρα μου- δεν ενοχλήθηκα, μα καθόλου, από το γεγονός πως κάποιοι «ισχυροί» και κολλητοί τους μου έκοψαν την καλημέρα για την ενέργειά μου εκείνη και «άλλαξα» πλευρό, επειδή είναι η αλήθεια πως δεν ξανακούστηκε, στα επόμενα χρόνια, κάτι προκλητικό και σκανδαλώδες.

Έπρεπε να περάσουν, ακριβώς δέκα χρόνια, για να «με» θυμηθώ, να ανοίξω τα αρχεία μου και να μοιραστώ μαζί σας, την οργή μου.

* Η Φωτεινή Πιπιλή είναι υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών.