8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Κ. Γαλανού

Ένα think tank για τα... μάτια του κόσμου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, 00:01
Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το think tank των ανθρώπων που ανέλαβαν να τον καθελκύσουν στη θάλασσα της επιστήμης και της τεχνοκρατίας, έξω από τον περιοριστικό κύκλο του φραπέ. Η εισήγηση κατά την παρουσίαση της ομάδας των 30 επιστημόνων ήταν πραγματικά ...εξωτσιπρική εμπειρία. Η επιλογή του κ. Τσίπρα να ανοίξει τον κύκλο του έγινε δεκτή με διθυραμβικά σχόλια από τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ. Απορριπτικά από όσους τον αμφισβητούν ολοκληρωτικά.
Ένα think tank για τα... μάτια του κόσμου

Όταν και οι Λόρδοι υποκλίνονται στον Ζελένσκι

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, 00:01
Όποια κι αν είναι η μοίρα που περιμένει τον Ζελένσκι, οι κατακτημένες κορυφές του θα γεννούν ζήλια σε πολλούς «φτασμένους» ηγέτες και αμηχανία σε ηγετίσκους που θα άλλαζαν την Ευρώπη με τα νταούλια, τις συμμαχίες και τον βολονταρισμό τους. Νεκρός ή ζωντανός, καθαιρεθείς ή παραιτηθείς ο Ουκρανός πρόεδρος θα εγγραφεί στις σελίδες της ιστορίας ως ο ηγέτης που τα έβαλε με τον Πούτιν και τον χειροκρότησαν θερμά μέχρι και τα μέλη της Βουλής των Λόρδων.
Όταν και οι Λόρδοι υποκλίνονται στον Ζελένσκι

Η «μαμά Μόσχα» και οι «ρουβλίτσες» της

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, 00:01
Το bullying που εξαπολύει στην Ελλάδα η Ρωσική πρεσβεία και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κ. Ζαχάροβα, είναι όντως προσβλητικό και μη αναμενόμενο αλλά μπορεί να αιτιολογηθεί πολλαπλώς. Η ελληνική κυβέρνηση έλαβε, μια καθαρή και υπαγορευμένη από τις αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας στάση, έναντι της βάναυσης εισβολής στην Ουκρανία. Τόσοι «πουτινόφιλοι» και «ρουβλίτσες» διαβιούν στη χώρα και μάχονται να διαδώσουν την προπαγάνδα της «μαμάς Μόσχας», γιατί αυτοί δεν μνημονεύονται από την πρεσβεία;
Η «μαμά Μόσχα» και οι «ρουβλίτσες» της

Ο Μίκης θα πέθαινε από ντροπή

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, 00:01
Αν το απόγευμα της Tρίτης, ο Μίκης Θεοδωράκης βρισκόταν εν ζωή, θα στεκόταν με το αναπηρικό καροτσάκι του, στο μέσον της πλατείας Συντάγματος. Χωρίς δισταγμό και αμφιταλαντεύσεις. Στο πλευρό της Ουκρανίας και των Ουκρανών. Με το απαράμιλλο σθένος και την παρρησία του, ενάντια στον κόκκινο φασισμό που κονιορτοποιεί το διεθνές δίκαιο, αφήνει πίσω του άμαχους νεκρούς και αναβιώνει τον τρόμο ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ολέθρου. Η καρδιά του Μίκη Θεοδωράκη, θα πάλλονταν από τα λόγια του νεαρού Γιούρι.
Ο Μίκης θα πέθαινε από ντροπή

Ο πρύτανης και οι 100 Ουκρανοί φοιτητές του ΑΠΘ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022, 00:01
Από τα μάτια των αντιεξουσιαστών και αριστερών φοιτητών, τρέχουν ακόμη δάκρυα για την εκκένωση της κατάληψης του Βιολογικού στο ΑΠΘ. Τόσες μέρες που σκοτώνονται άμαχοι από τον… ιμπεριαλισμό ούτε μια χειρόγραφη αφισούλα δεν έβαλαν στα στέκια τους. Στο ΑΠΘ, όπως έγινε γνωστό, φοιτούν περίπου 100 φοιτητές και φοιτήτριες από την Ουκρανία. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου κ. Νίκος Παπαϊωάννου βγήκε πάλι μπροστά με κότσια και ενσυναίσθηση.
Ο πρύτανης και οι 100 Ουκρανοί φοιτητές του ΑΠΘ

Το no war του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, 00:01
Η εγχώρια κυβερνώσα αριστερά, δεν ενέκρινε την αποστολή ευρωπαϊκών χρημάτων και όπλων στην Ουκρανία όπου τα ρωσικά στρατεύματα φονεύουν αμάχους ακόμη και την ώρα των διαπραγματεύσεων. Αν στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κυριαρχούσε η αντίληψη ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη δημοκρατική ελευθερία, οι Ουκρανοί θα βρίσκονταν εντελώς μόνοι απέναντι στην πολεμική μανία του Πούτιν. Το Νο war για την Ουκρανία σημαίνει απώλεια πατρίδας και ελευθερίας. Το Νο war για τους αριστεριστές είναι απλώς φωτογραφίες κανών με γαρύφαλλα και το… σήμα της Μερσεντές.
Το no war του ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοκρατία σώζει το λαό

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Η χαύνωση της δυτικής δημοκρατίας και η υπαναχώρησή της, έναντι των φανερών και κεκαλυμμένων εχθρών της, τελειώνει στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Η εγκατάλειψη της Ουκρανίας στη μοίρα της, όπως εμμέσως επιζητούν οι θαυμαστές ή οι απολογητές του Ρώσου προέδρου θα ήταν η υποστολή της σημαίας για τη δημοκρατική Ευρώπη. Την Ευρώπη η οποία παρά τις αβελτηρίες της, τις αγκυλώσεις της, τις δυσκολίες της και τις στραβοτιμονιές της, προσφέρει εδώ και πολλές δεκαετίες τη μόνη δημοκρατία που πραγματικά σώζει το λαό.
Η δημοκρατία σώζει το λαό

Ο ελέφαντας και η Β. Θάνου

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Να δεχθούμε χωρίς να θέσουμε κανέναν αστερίσκο, όσα υποστηρίζει η κ. Βασιλική Θάνου και όσα «εξηγεί» για λογαριασμό της ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ηχητικό ντοκουμέντο που βγήκε στον αέρα. Ότι δηλαδή είναι μια παλιά «άθλια» συκοφαντία, ότι ανασύρεται… για να ξεχάσει ο κόσμος την αγωνία του πώς θα αντεπεξέλθει στα τρομακτικά έξοδα από την ακρίβεια και να ξεχάσουν, όπως είπε στη συνέντευξή της στο Κόντρα, «οι 26 χιλιάδες οικογένειες τους νεκρούς τους».
Ο ελέφαντας και η Β. Θάνου

Ο πρόλογος του ΚΙΝΑΛ, επίλογος του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Η δημαγωγία μπορεί να μην έχει πάντα, τα μπρουτάλ χαρακτηριστικά των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Μπορεί άνετα να εκπροσωπηθεί από μια νέα τάση. Πχ ένα εκλεπτυσμένο λαϊκισμό. Προς το παρόν ο πρόλογος του ΚΙΝΑΛ, μοιάζει με τον επίλογο του ΣΥΡΙΖΑ. Προβλέπουν κοινωνικές εκρήξεις και ολέθρους για τους οποίους ο ένας εργάζεται συστηματικά λαϊκίζοντας και δημαγωγώντας και ο άλλος κινδυνεύει να του μοιάσει.
Ο πρόλογος του ΚΙΝΑΛ, επίλογος του ΣΥΡΙΖΑ

Το κοινό δεν «αγοράζει» ούτε Τσίπρα, ούτε Τσακαλώτο

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Ούτε ο Τσακαλώτος είναι πρόβλημα για τον Τσίπρα. Ούτε ο Τσίπρας πρόβλημα για τον Τσακαλώτο. Το συλλογικό τους πρόβλημα το οποίο και οι δυο κατανοούν είναι η μεταβολή της ελληνικής κοινωνίας και η ανάπτυξη αντισωμάτων στα μέσα και τις ταμπέλες με τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί το πολιτικό του αύριο. Η έρευνα της About people για το Eteron καταγράφει τις δομικές αλλαγές που έχουν συμβεί στην κοινωνία
Το κοινό δεν «αγοράζει» ούτε Τσίπρα, ούτε Τσακαλώτο

Η σήψη των ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Η ελεεινολογία και η χυδαιότητα έχει πάψει προ καιρού, να είναι ζήτημα πολιτικής αισθητικής. Είναι μέρος της ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Στην ολότητα του. Η σήψη των ελπίδων του κ.Τσίπρα, για ραγδαία καταβαράθρωση της κυβέρνησης, τη δημιουργία ενός κοινωνικού ολέθρου και η μη εκπλήρωση των προφητειών του, εκλύει τοξικά αέρια στο δημόσιο βίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει ως στρατηγική επιλογή την υποδαύλιση της κοινωνικής έντασης. Ο εκτροχιασμός του πολιτικού λόγου, είναι ο μοχλός.
Η σήψη των ελπίδων του ΣΥΡΙΖΑ

Τα golden boys του λαϊκισμού

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Μπροστά μας έχουμε ακόμη ένα τραγικό remake λαϊκισμού, από τα αριστερά, για τους παχυλούς μισθούς των «golden boys» του επιτελικού κράτους. Ενώ σοβαροί άνθρωποι συμβουλεύουν τον κ. Τσίπρα να επενδύσει σε ισχυρές και περιεκτικές λέξεις που θα του επιτρέψουν να εκπλήξει θετικά εκ νέου την κοινωνία, εξακολουθεί να ξαραχνιάζει το λεξικό του 2012. Διερωτήθηκε στη Βουλή τις προάλλες, πως μπορεί να δίνεται μισθός 8.000 ευρώ για τον golden boy- διοικητή του ΕΦΚΑ.
Τα golden boys του λαϊκισμού

Οι άγγελοι του ΣΥΡΙΖΑ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Η συζήτηση για την ύπαρξη σοβαρών ανθρώπων στο ΣΥΡΙΖΑ, από την ώρα που το κόμμα και τα στελέχη του «εκτέθηκαν» στη διακυβέρνηση της χώρας, αντιστοιχεί στη συζήτηση για το φύλο των αγγέλων. Υπάρχουν στην αξιωματική αντιπολίτευση κάποια στελέχη, που φρόντισαν ως υπουργοί λίγο παραπάνω τη δημόσια εικόνα τους. Απέφυγαν τις ακρότητες, εμφανίστηκαν ως μετριοπαθείς και μετρημένοι, θεσμικοί και προσεκτικοί. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι ευρισκόμενοι στα έδρανα της αντιπολίτευσης υποκύπτουν στο σύνδρομο «είμαι ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να φερθώ ως Πολάκης».
Οι άγγελοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ιδού ο ΕΦΚΑ, ιδού και το πήδημα

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Στη Βουλή τις επόμενες μέρες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα πρέπει να συζητήσουν, να αποφασίσουν και να ψηφίσουν για το μέλλον του ΕΦΚΑ. Πώς θα λειτουργεί και πώς θα εξυπηρετεί τους πολίτες, ο οργανισμός, με τον οποίο καθημερινά συναλλάσσονται 2,5 εκατ. συνταξιούχοι και 4 εκατ. εργαζόμενοι. Η δε απονομή των εκκρεμών συντάξεων ήταν και σε ένα βαθμό παραμένει ακόμη ο «Γολγοθάς» που ανέβαιναν χιλιάδες συνταξιούχοι με σταύρωση διαρκείας και ανάσταση πολλές φορές μετά θάνατον.
Ιδού ο ΕΦΚΑ, ιδού και το πήδημα

«Μαυρογιαλούρος» ο Κ. Μητσοτάκης;

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Το 2022 ξαναζεσταμένο debate ποιος χρεοκόπησε τη χώρα, ποιος ευθύνεται περισσότερο, ποιον και γιατί αμνήστευσε ο κ. Τσίπρας, ο πλέον κατάλληλος να το οργανώσει είναι ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος. Στο twitter. Για να γελάσει και ο τελευταίος πικραμένος. Να προκαλεί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ debate για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «Μαυρογιαλούρος» επειδή υποχρεώθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, ιδιωτική εταιρεία να αποζημιώσει πολίτες για την ταλαιπωρία που υπέστησαν είναι ανέκδοτο. 
«Μαυρογιαλούρος» ο Κ. Μητσοτάκης;

Συνοδοιπόροι της βίας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Υπάρχουν εκατοντάδες αιτίες και χιλιάδες αφορμές για να παραδοθεί ένας άνθρωπος και πολύ περισσότερο ένα νέο παιδί, στην εσωτερική παρόρμηση και στην έμφυτη ροπή στη βία. Υπάρχει όμως, μόνον ένας δρόμος που οδηγεί μια κοινωνία στην άνευ όρων παράδοση στη βαρβαρότητα. Είναι η αποδοχή της ανομίας ως γενικού κανόνα και η εδραιωμένη αντίληψη γενικευμένης ατιμωρησίας. Οι κανόνες και οι νόμοι στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι υφίστανται, ακριβώς επειδή καταπατούνται σε καθημερινή βάση και σχεδόν σε καθολική κλίμακα.
Συνοδοιπόροι της βίας

Μπούλινγκ στην… αριστοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Ο κ. Τσίπρας παίρνει τα μέτρα του και καταγγέλλει την αριστοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει να δώσει το προνόμιο της ψήφου στους πολλούς. Αριστουργηματικό το εύρημα του. Διαδέχεται το αντίστοιχο περί αριστερής ελίτ το οποίο χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα για να στηλιτεύσει την άρνηση της αριστερής πτέρυγας στη μεγαλύτερη όσμωση με τους πασοκογενείς και γεφυροποιούς. Οι 500+ υπογραφές είναι η ομπρέλα για το ξύλο που θα πέσει μέχρι το επικείμενο Συνέδριο, αλλά και μια έμμεση αιωρούμενη απειλή προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί να μην φτάσει μόνος του στην εσωκομματική κάλπη!
Μπούλινγκ στην… αριστοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος χρωστάει τι, στον Ευ. Βενιζέλο

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι εμβληματικό πρόσωπο της μάχης που έδωσαν οι δυνάμεις της αστικής δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί ο χρυσαυγιτισμός και ο εκτσογλανισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του. Είναι επίσης, εμβληματικό θύμα - από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – της σκευωρίας της Νοβάρτις και της παρακρατικής μεθόδευσης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αλλά την πολιτική και ηθική «οφειλή» προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη διέγραψε το κόμμα του.
Ποιος χρωστάει τι, στον Ευ. Βενιζέλο

Ο Ανδρουλάκης, πάνω στον φράχτη

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Η διαφαινόμενη συνθηκολόγηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον «Πολλακισμό», υπό το πρόσχημα των ίσων αποστάσεων, της αυτόνομης πορείας και του προεκλογικού διμέτωπου αγώνα, ακυρώνει την προσπάθεια να εμφανιστεί ο κ. Ανδρουλάκης ως ο νέος εκφραστής του πολιτικού κέντρου. Ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητά λασπώνει το γήπεδο και συνεχώς θα προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάει σε εκλογές. Και ο νέος φέρελπις ηγέτης της Κεντροαριστεράς; Αφελώς πιστεύει ότι θα παραμείνει προστατευμένος πάνω στο φράχτη.
Ο Ανδρουλάκης, πάνω στον φράχτη

Εργάτες στον κόσμο του… Παπαρατσένκο

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022, 00:01
Η θεατράλε, και απολύτως ελεγχόμενη έκρηξη του γραμματέα του ΚΚΕ στη Βουλή για τον… Παπαρατσένκο και τα «φιντάνια» που «ξεθαύουν τον αντικομουνιστικό οχετό», ήταν τόσο χαριτωμένη που έγινε αμέσως thread στο twitter. Μέχρι εκεί. Η βεβαιότητα του γραμματέα ότι «ο λαός θα σώσει τον λαό» όταν θα οικοδομήσει «το κράτος των εργατών» και του λαού κόντρα στη βαρβαρότητα που αναβλύζει από παντού», δεν είχε την ίδια απήχηση στα νέα μέσα. Ο… Παπαρατσένκο του Δ. Κουτσούμπα σάρωσε.
Εργάτες στον κόσμο του… Παπαρατσένκο