8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Κ. Γαλανού

Με λάθος Μιχάλη ασχοληθήκαμε

Παρασκευή 8 Απριλίου 2022, 00:01
Η ανησυχία που ένοιωθα, για την τύφλωση και την κώφωση πολλών ανθρώπων γύρω μας - προσωπικών φίλων συμπεριλαμβανομένων- από τη στιγμή που ο Πούτιν ξεκίνησε την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας καταλάγιασε εχθές. Μια χαρά λειτουργούν όλες οι αισθήσεις τους. Eίναι πλήρως ενημερωμένοι για όσα γίνονται στην Ουκρανική Επικράτεια. Μπορεί να τους διαφεύγουν κάτι ανούσιες λεπτομέρειες για τους βιασμούς, τους ομαδικούς τάφους και το Ουκρανικό Μεσολόγγι της Μαριούπολης αλλά έχουν κάνει διατριβή για το τάγμα του Αζόφ.
Με λάθος Μιχάλη ασχοληθήκαμε

Οι «ηθοποιοί» στη σφαγή του Διστόμου

Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, 00:01
Με ξεπερνά ότι συ(μπατριώτες) αριστεροί και δεξιοί, κυνικοί αλλά και αλληλέγγυοι, κατασκευάζουν ή αγοράζουν άλλοθι και ψευτιές για να μπορεί να σταθεί στο μυαλό, στην ψυχή και στο στόμα τους, το ανείπωτο. Σκότωσαν, βίασαν και έκαψαν οι Ουκρανοί τους ανθρώπους τους για να «ενοχοποιήσουν» το καθεστώς Πούτιν και τους Ρώσους. Σε ποια χώρα γεννήθηκαν και μεγάλωσαν; Ποια ιστορία διδάχθηκαν, τι μνήμες κουβαλάνε για να διαπράττουν σε βάρος της εθνικής μας τιμής το ανοσιούργημα της «αμφιβολίας» για το ποιος είναι το θύμα, ποιος είναι ο θύτης.
Οι «ηθοποιοί» στη σφαγή του Διστόμου

Παλλαϊκή άμυνα για το «λεφτόδεντρο»

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022, 00:01
Οι γενετιστές έχουν καταλήξει ότι δεν υφίσταται εκκρεμότητα αναφορικά με το δίλημμα αν η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα. Το αυγό έκανε την κότα. Παντού, πλην της καταπληκτικής μας χώρας δεν υφίσταται αντίστοιχο σχήμα για την ανάπτυξη και τους μισθούς. Διεθνώς αναγνωρίζεται (!) ότι η ανάπτυξη είναι το «αυγό» και οι αυξήσεις μισθών η «κότα». Η καινοφανής θεωρία ότι αυξάνοντας τους μισθούς τερματίζεις την ανάπτυξη, αναπτύχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ.
Παλλαϊκή άμυνα για το «λεφτόδεντρο»

Θέμα σύγκρισης

Τρίτη 5 Απριλίου 2022, 00:01
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Έλληνες τον Απρίλιο του 2023 όταν στηθούν οι κάλπες, σύμφωνα με τη βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών και τη βούληση Μητσοτάκη αν φυσικά δεν υπάρξει μια δραματική ανατροπή και των δυο βουλήσεων; Κάνε με προφήτη, να σε κάνω πλούσιο. Ακόμη κι αν δεν είχε μπει στην εξίσωση, ο πόλεμος με τα συνεπακόλουθά του, μια τέτοια συζήτηση θα ήταν άνευ περιεχομένου. Τα δεδομένα μας είναι φτωχά.
Θέμα σύγκρισης

Η ανορθόδοξη συμμαχία

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022, 00:01
Η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαράσσει μέσα στο κοινοβούλιο και έξω απ' αυτό μια βαθιά διαχωριστική γραμμή. Τα ανορθόδοξα εγκλήματα του ρωσικού καθεστώτος στο πολεμικό μέτωπο αλλά και στην ίδια τη Ρωσία - την οποία εκκενώνουν και οι τελευταίοι δημοκρατικοί πολίτες – γίνονται αποδείξεις για την ιδεολογία και τα «πιστεύω» της ανορθόδοξης συμμαχίας του αντιδυτικισμού στην Ελλάδα.
Η ανορθόδοξη συμμαχία

Όχλος και τηλε-νεκροψίες

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, 00:01
Πριν από κάμποσα χρόνια, έπεσα πάνω σε ένα τύπου ντοκιμαντέρ για τις διάφορες διαταραχές και σύνδρομα. Το θυμάμαι καρέ - καρέ από την ώρα που άκουσα για την υπόθεση των παιδιών στην Πάτρα. Μια κυρία φτάνει με σπασμένο χέρι σε ένα αμερικανικό νοσοκομείο. Οι γιατροί της παρέχουν την αναγκαία φροντίδα, και φεύγει για το σπίτι της. Δύο μέρες αργότερα χτυπούν το κουδούνι στο σπίτι που διέμενε με τον άνδρα της, δύο κοινωνικοί λειτουργοί.
Όχλος και τηλε-νεκροψίες

Ψήφος εμπιστοσύνης στον δυτικό εαυτό μας

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, 00:01
Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επέλεξε συνειδητά τον Ιούλιο του 2019 να ψηφίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό της χώρας και όχι αναγκαστικά τη ΝΔ ως κόμμα, ευελπιστούσε ότι θα λάβει από εκείνον, αυτό που εισπράττει σήμερα. Θεσμική αξιοπρέπεια, πολιτική σοβαρότητα και εθνική υπευθυνότητα. Πολιτικές αρετές, τις οποίες ενδεχομένως διέθεταν και άλλοι πρωθυπουργοί στην πρόσφατη ιστορία, αλλά τις απεμπόλησαν στον προθάλαμο, και κατά την οικονομική κατάρρευση της χώρας.
Ψήφος εμπιστοσύνης στον δυτικό εαυτό μας

Σίσυφος στα πανεπιστήμια

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, 00:01
Έχω μπροστά μου την εικόνα. Αναταραχή εντός και εκτός Βουλής. Φοιτητές και πανεπιστημιακοί στα κάγκελα. Πορείες, καταλήψεις, αναθέματα στη «νεοφιλελεύθερη» Νίκη Κεραμέως, «ναι μεν αλλά» και μια κακόηχη συζήτηση που γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η κυβέρνηση φέρνει ένα ακόμη νομοσχέδιο που στοχεύει στην αναβάθμιση της ποιότητας των ΑΕΙ και τη σύνδεση τους με την κοινωνία, τη δυνατότητα επιλογής μαθημάτων από προγράμματα σπουδών άλλων τμημάτων, την προσέλκυση επισκεπτών καθηγητών και ερευνητών από πανεπιστήμια του εξωτερικού.
Σίσυφος στα πανεπιστήμια

Νέας εσοδείας λαϊκισμός

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, 00:01
Εξαιτίας βαθύτατης άγνοιας και εσκεμμένης τακτικής παραπλάνησης της κοινωνίας, τα στελέχη και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πει χονδροειδείς ανακρίβειες και ψέματα για πράγματα, που είναι σε θέση να καταλάβει και ένα παιδί του δημοτικού. Οι ανοησίες που λέγονται, για ένα ζήτημα τόσο πολύπλοκο και δυσνόητο όπως το χρηματιστήριο ενέργειας, σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένες. Ασυγχώρητο είναι ότι μέσα σε αυτή την πολεμική συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφορτώνει στην κοινωνία, λαϊκισμό νέας εσοδείας.
Νέας εσοδείας λαϊκισμός

Η Θεανώ Φωτίου και οι «ευγενικές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, 00:01
Η κ. Θεανώ Φωτίου όχι μόνο «δάνεισε» την τηλεφωνική γραμμή της, στη ΜΚΟ που διοργανώνει την επίμαχη συναυλία της Τρίτης, αλλά αποκάλυψε ότι είναι κεντρική στρατηγική των συντρόφων -βουλευτών της αξιωματική αντιπολίτευσης. Μιλάμε προφανώς ότι η ευγενική χορηγία αφορά την τηλεφωνική γραμμή με τη βουλευτική ατέλεια, που προσφέρει η Βουλή. Δικαιούμαστε υποθέτω να γνωρίζουμε πόσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέχουν αυτού του είδους το service σε ποια δίκτυα και σε ποιες ΜΚΟ.
Η Θεανώ Φωτίου και οι «ευγενικές χορηγίες» του ΣΥΡΙΖΑ στις ΜΚΟ

Ποιος αλήθεια θέλει εκλογές

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022, 00:00
Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει με απόλυτο τρόπο, πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος, αυτός που τσιμπιέται να δει αν ονειρεύεται, είναι ο καθένας από μας. Η θέση αυτή συγκρούεται με την εμπεδωμένη εντύπωση των πολιτών και των πολιτικών (υπουργών και βουλευτών περιλαμβανομένων) πως στη χώρα μας, η θητεία μιας κυβέρνησης είναι ο χρόνος που ξοδεύεται ανάμεσα σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις.
Ποιος αλήθεια θέλει εκλογές

Συνεταιριστές της… «αθρωπιάς»

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, 00:01
Αν πιστεύετε ότι ένας φρικτός πόλεμος που μαίνεται, ένας λαός που θρηνεί χιλιάδες νεκρούς και αντιστέκεται, μπορεί να συγκινήσει την αριστερά, όπως τη συγκινεί η βασανισμένη ύπαρξη του Κουφοντίνα, είστε εκτός τόπου και χρόνου. Ξεφυλλίζοντας την εφημερίδα που εκφράζει και εκφράζεται από τη θέση της Ν. Μποφίλιου «πάντα με τον άνθρωπο» παρασύρεσαι σε ένα άλλο σύμπαν, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει προσφυγιά που να αναδεικνύεται με σπαρακτικές φωτογραφίες και εκκλήσεις για αλληλεγγύη και… «Αθρωπιά».
 Συνεταιριστές της… «αθρωπιάς»

Ελεύθερες και αγέρωχες ανεμογεννήτριες

Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, 00:01
Καρπενήσι Ιούνιος 2021, κεντρική πλατεία. Μόλις έχει λήξει το πρώτο σκληρό lockdown. Οι ντόπιοι κοιτούν αποσβολωμένοι, καμιά 30αριά μέλη αριστερών συλλογικοτήτων, που διαδηλώνουν ενάντια στις ανεμογεννήτριες στα Άγραφα, απαιτώντας «ελεύθερα αγέρωχα βουνά». Το πανό γράφει: «Λεηλατούν τα Άγραφα για τα κέρδη των μονοπωλίων. Απαιτούμε φτηνό ρεύμα για τον λαό».Τώρα μπορούμε να το πούμε ελεύθερα. Μας έπιασαν στον ύπνο σαν τις μωρές παρθένες. Δεν ήταν το πάθος αυτό που τους κινητοποιούσε.
Ελεύθερες και αγέρωχες ανεμογεννήτριες

Το ζόρικο στοίχημα Ανδρουλάκη

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, 00:01
Τα πιο χονδροειδή λάθη και αστοχίες, ο Ν. Ανδρουλάκης τα κάνει, εξαιτίας του ανταγωνισμού του με τον Αλ. Τσίπρα, διεκδικώντας ποιος, θα γίνει το μισό του «ενάμιση δικομματισμού». Οι συμβουλές και οι ασκήσεις ηγετικής μετριοπάθειας, έχουν αποδώσει ως προς τη συγκράτηση και του εκρηκτικού χαρακτήρα και της σκληρής ρητορείας του προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ήταν σχετικά εύκολο όταν οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν να καλπάζει. Γίνεται δυσκολότερο τώρα που παρατηρείται ένα φρενάρισμα.
Το ζόρικο στοίχημα Ανδρουλάκη

Ο νικηφόρος «πόλεμος» στο Αρεταίειο

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, 00:01
Ο πόλεμος είναι μια αλυσίδα φρίκης που καταφέρνει, ενώ χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, οι υπόλοιποι να αποζητούν ισχυρότερο «δέσιμο» με τη ζωή και τις ζωές που ξέρουν. Ο μεγάλος πόλεμος, μας συγκλονίζει. Οι μικροί πόλεμοι και οι μικροί θάνατοι, περνάνε απαρατήρητοι ή δεν αγγίζουν τους περισσότερους με τον τρόπο που το κάνει ο μεγάλος πόλεμος. Είναι όμως παρήγοροι, οι μικροί πόλεμοι που κερδίζονται στην καθημερινή ζωή. Από εμπνευσμένους, αποφασιστικούς και ευέλικτους ηγέτες ομάδων που νοιώθουν βαθιά ηθική υποχρέωση απέναντι στους ηρωικά «μαχόμενους»...
Ο νικηφόρος «πόλεμος» στο Αρεταίειο

Αναγκαία και γενναία μέτρα

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, 00:01
Τα μέτρα έκτακτου χαρακτήρα και άμεσης δράσης, στα οποία προχωρά η κυβέρνηση για να θέσει φραγμό στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα νοικοκυριά και τους πλέον ευάλωτους, είναι γενναία. Αναγκαία και γενναία.Υπαγορευμένα από τον ρεαλισμό των δυσχερειών των νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν και εν αναμονή των τολμηρών και ριζοσπαστικών μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναγκαία και γενναία μέτρα

Πώς ξέφυγε ο Κουτεντάκης από το «Πολάκης patrol»

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, 00:01
Με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού την οποία υπογράφει και παρουσίασε ο Φρ. Κουτεντάκης, ξορκίζεται η παραδοσιακή δημοσιονομική πλειοδοσία (λέγε με λεφτόδεντρο») και προκρίνεται ως επείγουσα προτεραιότητα η δημοσιονομική ασφάλεια της χώρας. Κάντε τα λόγια της έκθεσης πρόσωπα. Στα παραδοσιακά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασε ούτε μια γραμμή από την έκθεση. Στα νέας εσοδείας φιλοσυριζαϊκά μέσα, η έκθεση αποκωδικοποιείται ως κόλαφος για την κυβερνητική γαλαντομία των 30 δισ. ευρώ που «ξόδεψε» για την πανδημία!
Πώς ξέφυγε ο Κουτεντάκης από το «Πολάκης patrol»

Η καταξίωση ενός «Έλληνα Αριστερού»

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, 00:01
Στη Μαριούπολη θάβουν τους αμάχους - θύματα των ανηλεών ρωσικών βομβαρδισμών, σε ομαδικούς τάφους. Τα αυτοσχέδια νεκροταφεία σκάβονται μέσα στην πόλη, και οι νεκροί παραχώνονται όπως - όπως, γιατί οι ζωντανοί πρέπει να πολεμήσουν. Το καθεστώς Πούτιν έχει σκοπό να μην αφήσει πέτρα επί πέτρας όρθια στην πόλη όπου οι ρίζες της ελληνικής ομογένειας χάνονται στο χρόνο και η κοινότητά τους αριθμεί πολλές χιλιάδες. Εθελοντικά στη Μαριούπολη έχει εγκλωβιστεί ο Γενικός Πρόξενος.
Η καταξίωση ενός «Έλληνα Αριστερού»

Δικαιοσύνη και κουκούλες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022, 00:01
Στο χώρο της δικαιοσύνης, εξελίσσονται τους τελευταίους μήνες, δυο παράλληλες επιχειρήσεις. Η πρώτη, αφορά τη θεσμική αποπομπή από το δικαστικό σώμα, των δικαστών με την εξόφθαλμη ανεπάρκεια. Η δεύτερη επιχείρηση αφορά στην προστασία που παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημά του, στην πρώην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Μόλις καταλήξει η δικαιοσύνη ποιοι μηχανισμοί έστησαν τη σκευωρία Νοβάρτις, θα βρούμε και το πως θα εγγυηθούμε το αναγκαίο καθεστώς των πραγματικών μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.
Δικαιοσύνη και κουκούλες

Τι λένε τα «κλικ» των δημοσκοπήσεων

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022, 00:01
Η απάντηση που έδιναν οι άνδρες και οι γυναίκες της πολιτικής για τις δημοσκοπήσεις, όταν η φθορά γινόταν μη αναστρέψιμη, ήταν το κλισέ ότι πρόκειται για φωτογραφίες της στιγμής. Μέχρι να συνειδητοποιήσουν την αξία των «κλικ» είχε φτιαχτεί μια άλλη πολιτική πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, έκανε κάτι ριζοσπαστικότερο, προκειμένου να διασκεδάζει τα επαναλαμβανόμενα δημοσκοπικά σημάδια της ήττας του. Ξεκίνησε την πρωτοφανή δολιοφθορά της αξιοπιστίας των ερευνών και των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
Τι λένε τα «κλικ» των δημοσκοπήσεων