8ος χρόνος, ημέρα 2477η
Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Κ. Γαλανού

Σαμπάνιες και παράσημα

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, 00:01
Καμιά εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί ότι στην Κουμουνδούρου μόνο που δεν άνοιξαν σαμπάνιες για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός και πρώην (;) αδελφοποιτός του προέδρου, ο κ. Νίκος Παππάς παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο μόνο για πλημμέλημα! Δεν ανέμεναν κάτι άλλο.  Οι σαμπάνιες δικαιολογούνται για τη …προνοητικότητα που επέδειξαν στο σωστό χρόνο και πέρασαν τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, άρον άρον πριν από τις εκλογές και που όλως τυχαίως αφορούσαν και το άρθρο 259 για την παράβαση καθήκοντος.
Σαμπάνιες και παράσημα

Φαρμακερή αλήθεια

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, 00:01
Αλήθεια, δε θυμάμαι πόσα χρόνια έχουν περάσει από εκείνες τις ομηρικές μνημονιακές μάχες με τους φαρμακοποιούς για τα φαρμακεία, τους όρους αδειοδότησής τους, για τη λειτουργία της Κυριακές, και τα μη συνταγογραφούμενα που θα μπορούσαν να τα πωλούν και τα σούπερ μάρκετ. Δεν ξέρω τι άλλαξε από τότε, αλλά ξέρω με βεβαιότητα τι δεν άλλαξε. Αλίμονο αν χρειαστείς φαρμακείο και πέσεις πάνω σε αργία ή Σαββατοκύριακο βράδυ.
Φαρμακερή αλήθεια

Οι εκλογές ως πρόβλημα

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, 00:01
Ο πρωθυπουργός θα χρειαστεί να εξηγήσει ξανά και ξανά γιατί οι εκλογές - το πότε αυτές θα γίνουν, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα τους, πόσο χρόνο θα χρειαστεί η χώρα να αποκτήσει μια λειτουργική και αποτελεσματική κυβέρνηση -  δεν είναι προσωπικό του πρόβλημα. Είναι ο πολλαπλασιαστής των προβλημάτων και το τελευταίο μεγάλο αρνητικό κληροδότημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τον προσφορότερο τρόπο να διορθωθεί ψάχνουμε… 
Οι εκλογές ως πρόβλημα

Η εκλογική απόδραση από το τρελάδικo της απλής αναλογικής

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, 00:01
Οι λόγοι για τους οποίους ο Μητσοτάκης δεν απαντά στο αίτημα - πρόκληση Τσίπρα για εκλογές με την παροιμία που χρησιμοποίησε ένας άλλος πρωθυπουργός είναι πολλοί. Προσωπικού και πολιτικού ύφους αλλά βαθιάς επίγνωσης ότι η πλακίτσα με τις εκλογές δε νοείται. Ειδικά σήμερα και υπό τις δεδομένες συνθήκες, ένας τέτοιος χαβαλές καθίσταται απαγορευτικός, έστω κι αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαρκώς ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη. Όχι από αφέλεια.
Η εκλογική απόδραση από το τρελάδικo της απλής αναλογικής

Η ακρίβεια στη χώρα των θαυμάτων

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, 00:01
Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία συμβαίνουν όλα τα οικονομικά θαύματα μαζί και δεν έχει ανάγκη από οικονομικό επιτελείο, αλλά από τους μάγους της φυλής. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Εντούτοις, δεν υπάρχει καταγεγραμμένο ούτε ένα μποϋκοτάζ σε προϊόν με υπερβολική τιμή. Τα αδήλωτα εισοδήματα είναι αθέατα και ανθηρά. Δανειολήπτες - οφειλέτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ είχαν «πιστολιάσει» τις τράπεζες. Αυτή τη μαγεία θέλει να χαλάσει η κυβέρνηση; 
Η ακρίβεια στη χώρα των θαυμάτων

Μια αστεία δικαιολογία

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022, 00:01
Η δικαιολογία που προέβαλε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ πως ένα πουλί ήταν η αιτία της φωτιάς που παραλίγο να κατακάψει τη Γλυφάδα και τη Βούλα, δικαίως προκάλεσε γέλια σε παρουσιαστές πρωινής εκπομπής. Δεν έχουμε ελπίδα ότι θα γλιτώσουμε ούτε φέτος από τις φωτιές, τις φαιδρές δικαιολογίες και την επιζήμια αντιμετάθεση ευθυνών. Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δηλώνει «θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη». Αλλά με ποιον τρόπο καθίσταται ο πολίτης μέρος της συλλογικής προσπάθειας στην προστασία των δασών;  
Μια αστεία δικαιολογία

Αϋπνίες και σαπάκια

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, 00:01
Εάν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξενυχτάει αγχωμένος για το τι θα παραλάβει μόλις κερδίσει τις εκλογές, διάβαζε προσεκτικά τον τύπο θα είχε προλάβει την… εν κρυπτώ συμφωνία με τη Γερμανία για την ανταλλαγή των τεθωρακισμένων και την αποστολή στην Ουκρανία των ΤΟΜΑ! Και σε αυτό το θέμα οι χειρισμοί  της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστοποιούν και μεγεθύνουν το έλλειμμά της, το οποίο οι δημοσκόποι βρίσκουν διαρκώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Αϋπνίες και σαπάκια

185 χρόνια πίσω από τον ήλιο

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, 00:01
Η Γερμανική σχολή Αθηνών συμπληρώνει 125 χρόνια ζωής και γιορτάζει το γεγονός. Όπως αρμόζει σε ένα σπουδαίο και ιστορικό σχολείο. Δείχνει με περηφάνια τους μαθητές, τους αποφοίτους του, τις εγκαταστάσεις του. Δε διαφημίζει ένα εκπαιδευτικό καλοπληρωμένο προϊόν. Προβάλει μια εκπαιδευτική ιδέα. Τον τρόπο με τον οποίο ένα σχολείο δημιουργεί συνειδήσεις, προάγει την αριστεία, και εκπαιδεύει τους μαθητές του με πρώιμες ασκήσεις δημοκρατίας. Το βίντεο της Γερμανικής Σχολής είναι το χρονικό της μεγαλύτερης εθνικής ήττας μας. 
185 χρόνια πίσω από τον ήλιο

Το νέο αγαπημένο νησί του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, 00:01
Πριν από την ανάδειξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ – εξέλιξη που έχει αλλάξει δεδομένα και ισορροπίες- το αγαπημένο νησί του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η Κρήτη.  Τόσο τα ικανοποιητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά αποτελέσματα όσο και ο Παύλος Πολάκης, επέβαλαν στον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα να δείχνει μεγάλη προτίμηση, στους Κρητικούς και στο νησί. Τώρα όμως ένα άλλο μεγάλο νησί προκαλεί ρίγη ενθουσιασμού στην Κουμουνδούρου. 
Το νέο αγαπημένο νησί του ΣΥΡΙΖΑ

Πότε θα κλάψουν τα ΤΟΜΑ;

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, 00:01
Σχεδόν κάθε μέρα, στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος με φόντο την ελληνική βουλή, στέκονται δύο άνθρωποι, κρατώντας στα χέρια τους ανοικτή μια ουκρανική σημαία. Τα πρόσωπα εναλλάσσονται αλλά το εθνικό σύμβολο της Ουκρανίας είναι μια επίμονη υπόμνηση ότι, μια μέχρι πρότινος ανεξάρτητη χώρα πληρώνει βαρύ φόρο αίματος και ελευθερίας. Ο πόλεμος και η φρίκη του, ως τηλεοπτικό προϊόν έχασε την επίδρασή του. Δεν συγκινεί και δεν σοκάρει με τον ίδιο τρόπο αλλά είναι εκεί. Όχι ως απειλή αλλά ως πραγματικότητα.
Πότε θα κλάψουν τα ΤΟΜΑ;

Δεν χρειάζονται σωτηρία τα ιδρύματα

Τρίτη 31 Μαΐου 2022, 00:01
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αποδίδοντας τα εύσημα στην υφυπουργό Eργασίας, σχετικά με το νέο νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας των δομών φιλοξενίας και προστασίας ευάλωτων παιδιών, άφησε παντελώς μόνους όλους όσοι θέλησαν να ρίξουν σκιές σε μια εμβληματική μεταρρύθμιση. Η Δόμνα Μιχαηλίδου κέρδισε μια δύσκολη μάχη. Οι προδιαγραφές που θέτει το νέο πλαίσιο κρύβουν περισσότερη ουσία απ' αυτή που κατανοεί σε πρώτο επίπεδο κάποιος. Ο στόχος είναι να μικραίνει όλο και περισσότερο ο χρόνος παραμονής των παιδιών στα ιδρύματα.
Δεν χρειάζονται σωτηρία τα ιδρύματα

Το τρόπαιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές

Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, 00:01
Στο ΣΥΡΙΖΑ όλοι ξέρουν, είτε δηλώνουν προεδρικοί, είτε ΡΕΝΕδες και ΟΜΠΡΕΛΑδες, είτε «53», ότι στις επόμενες εκλογές, μαζί ή θα επιπλεύσουν ή θα βουλιάξουν. Με αυτό το σκεπτικό ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας πρότεινε γραμματέα από τη μειοψηφία. Δεν πρότεινε την κ. Σβίγγου επειδή είναι… ηθικιά ούτε επειδή μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά.  Την επέλεξε για να αποκαταστήσει εν μέρει την ηρεμία και τη συνείδηση ΣΥΡΙΖΑ.
Το τρόπαιο του ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές

Ποτέ μην απαντήσει ο Ανδρουλάκης

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, 00:01
Καλά κάνει και δεν απαντάει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ερώτημα τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση που το  βράδυ των εκλογών το αποτέλεσμα δε διασφαλίσει γρήγορα και απλά ότι η χώρα θα έχει κυβέρνηση. Παραμένει σε ισχύ η γενική αρχή – έστω κι αν  ακούγεται ως υπεκφυγή -  ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες και θα επιλέξουν να ρίξουν το χαρτάκι με τον πράσινο ήλιο, ταυτόχρονα υποδεικνύουν στη Χαριλάου Τρικούπη την επιθυμία τους. 
Ποτέ μην απαντήσει ο Ανδρουλάκης

Μόδα η…ανάγκη της οικονομίας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, 00:01
Η απότομη αλλαγή από την εποχή της αστακομακαρονάδας, στη δύσκολη πράγματι εποχή των μνημονίων που ακολούθησαν, έχει κληροδοτήσει την ελληνική κοινωνία με ένα κράμα δυσανεξίας και απέχθειας, που θα μπορούσε εύκολα να το χαρακτηρίσει κανείς εθνικό κόμπλεξ. Αν πει κάποιος στον μέσο Έλληνα να κάνει οικονομία ή λελογισμένη χρήση ενός προϊόντος, να αλλάξει μια συνήθεια και μια υπηρεσία, αυτομάτως, γίνεται εχθρός του. Εισπράττεται ως υποτίμηση. Ως προσβολή.
Μόδα η…ανάγκη της οικονομίας

Θρύψαλα η αστική αυτοπεποίθηση του Τσακαλώτου

Τρίτη 24 Μαΐου 2022, 00:01
Δεν είναι εύκολο για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να χωνέψει το στήσιμο των προεδρικών που οδήγησε τις μετοχές του μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ στο ναδίρ και την ελεύθερη πτώση του στην επετηρίδα της Κ.Ε. Οποιοσδήποτε θα αισθανόταν οργή και πίκρα αν οι σύντροφοι τον υποχρέωναν να βλέπει τις πλάτες του Σπίρτζη και του Ραγκούση. Η ισχυρή επίδραση της αριστεροσύνης του ολοένα και φθίνει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί δοκιμάζεται και η αστική αυτοπεποίθησή του.
Θρύψαλα η αστική αυτοπεποίθηση του Τσακαλώτου

Οι ροζογαλάζιοι ξανάρχονται

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, 00:01
Η μετατόπιση της ΝΔ προς το κέντρο και η πολιτική κυριαρχία του Μητσοτάκη σε αυτό το χώρο, δημιουργεί σε αρκετούς την εντύπωση ότι με αυτόν τον τρόπο, αδυνατίζει η δεξιά πτέρυγά της και έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες σε διάφορα «εταιρικά σχήματα» να την πλαγιοκοπήσουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέχει κάθε συνδρομή σε όποιον «πικραμένο γαλάζιο»  εμφανιστεί στο πολιτικό στερέωμα, προ της κάλπης.  Ευτυχώς είναι τόσο αναγνωρίσιμο το ροζογαλάζιο μέτωπο και το service που έχουν παράσχει στην Κουμουνδούρου από το 2015 έως και όσο χρειαστεί…
Οι ροζογαλάζιοι ξανάρχονται

Το original «όλον ΠΑΣΟΚ»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, 00:01
Άραγε, το τριήμερο συνέδριο στο Τάε Κβον Ντο, μπορεί να γίνει αφετηρία για την πολιτική και ψυχική επανένωση των στελεχών και την επιστροφή στο «όλον ΠΑΣΟΚ»; Στις τρεις μέρες που θα ακολουθήσουν, το original «όλον ΠΑΣΟΚ» θα κληθεί να θέσει το στρατηγικό στόχο, το πολιτικό περιεχόμενο και τα όπλα του στη μάχη ενάντια στο «ομοίωμα» του. Να επανακτήσει τον τίτλο της δημοκρατικής παράταξης, με ταυτόχρονη ανάληψη της ευθύνης για την πορεία της χώρας πριν αλλά και αφού στηθούν οι κάλπες της απλής αναλογικής.
Το original «όλον ΠΑΣΟΚ»

Statesman και μύγα

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, 00:01
Η υποδειγματική εμφάνιση του Κυριάκου  Μητσοτάκη δεν αναβάθμισε μόνο την εικόνα της χώρας στα μάτια των ξένων. Δεν δημιούργησε μόνο στην αμερικανική πολιτική σκηνή την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας αληθινός statesman. Βοήθησε να ψηλώσει λιγάκι παραπάνω, το εθνικό ανάστημα των ομογενών και του ελληνικού λόμπυ στις ΗΠΑ. Όχι επειδή ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός στον οποίο έγινε αυτή η τιμή αλλά επειδή η ομιλία του αντανακλούσε την εικόνα μιας Ελλάδας σοβαρής, αξιόπιστης, περήφανης, σίγουρης, εμπνευσμένης και πολιτισμένης.
Statesman και μύγα

Η ήττα του τέρατος

Τρίτη 17 Μαΐου 2022, 00:01
Μια νικηφόρα μάχη έχει επιτευχθεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών και στον περιορισμό της γραφειοκρατίας στο δημόσιο. Στα απλά καθημερινά πράγματα που, εκτός από το πρόγραμμα, μπορούν και τινάζουν στον αέρα το νευρικό μας σύστημα, έχουν γίνει άλματα. Δεν θυμάμαι σε ποια ακριβώς χρονική στιγμή η λέξη γραφειοκρατία άρχισε να κατρακυλάει στις τελευταίες θέσεις των προβλημάτων, τα οποία συνήθως αναφέρουν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις. Για αρκετά χρόνια, ήταν στο top 3 των απαντήσεων των πολιτών.
 Η ήττα του τέρατος

Η ντόπα του Αλέξη Τσίπρα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, 00:01
Οι κάλπες που έστησαν στον ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκλογή του προέδρου - ενώ ο κ. Τσίπρας διανύει το 14 έτος στην αρχηγία και ήταν ο μοναδικός υποψήφιος - δεν προέκυψαν από κάποια πεποίθησή τους για εμβάθυνση της εσωτερικής δημοκρατίας στο κόμμα. Αν δεν αισθανόταν αρκετά σίγουρος για το μέλλον του, δεν θα τονώσουν περισσότεροι την αυτοπεποίθηση του, οι χιλιάδες λιγότεροι ψήφοι που έλαβε στην εσωκομματική διαδικασία. Μια τελευταία ευκαιρία για να κατακτηθεί θεωρούν τις κάλπες του 2023 και για αυτό ντοπάρουν τον αρχηγό.
Η ντόπα του Αλέξη Τσίπρα