Κ. Χαροκόπος

Επιτέλους, πότε θα καταργηθεί το χαρτόσημο;

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, 00:02
Είχε προαναγγελθεί από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πως μέσα στο 2019, θα πραγματοποιηθεί η κατάργηση του τέλους χαρτοσήμου 3,6% και η αντικατάσταση του από έναν άλλο φόρο επί των συναλλαγών. Δυστυχώς δεν διαβάσαμε πουθενά, σχετική εξαγγελία στα πλαίσια των νέων φορολογικών ελαφρύνσεων και ρυθμίσεων.
Επιτέλους, πότε θα καταργηθεί το χαρτόσημο;

Όταν οι Συριζαίοι επικαλούνται τον Fitch, γελάμε

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, 00:02
Είναι πραγματικά αδιανόητο για όσους καταλαβαίνουμε δυο δράμια οικονομικά, να διαβάζουμε άρθρα και σχόλια των συριζομαδούρων, στα οποία κριτικάρουν την κυβέρνηση και χαίρονται για το σταθερό outlook της Fitch για την ελληνική οικονομία και το «ΒΒ-». Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο δρόμος θα είναι μακρύς και θα τους προσφέρει στενοχώριες.
Όταν οι Συριζαίοι επικαλούνται τον Fitch, γελάμε

Ακόμα μια δύσκολη εβδομάδα, για τα χρηματιστήρια;

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019, 00:02
Την προηγούμενη εβδομάδα οι κεφαλαιαγορές ξαφνιάστηκαν δυσάρεστα, τόσο από την μικρότερη από το αναμενόμενο, μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve, όσο και από την επαπειλούμενη επιβολή νέων δασμών σε μια νέα ομάδα προϊόντων που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Κίνα. Ο S&P βίωσε την χειρότερη εβδομάδα του, μέσα στο 2019. Ολοκληρώθηκε άραγε, αυτή η διόρθωση;
Ακόμα μια δύσκολη εβδομάδα, για τα χρηματιστήρια;

Τα «περιστέρια» της Fed νίκησαν. Για πόσο, όμως;

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, 00:02
Τα λεγόμενα «περιστέρια» στη Federal Open Market Committee επικράτησαν, οδηγώντας σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%. Τόσο οι χρηματιστηριακές αγορές, όσο και ο Πρόεδρος Τραμπ έδειξαν απογοητευμένοι απέναντι στην κίνηση της Fed. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως ίσως οι κεφαλαιαγορές βρουν τώρα την ευκαιρία που ζητούν, για να αποφύγουν την ανοδική υπερθέρμανση και να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία.
Τα «περιστέρια» της Fed νίκησαν. Για πόσο, όμως;

Θα πάμε κόντρα στο κλίμα της Ευρώπης;

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019, 00:02
Θα μπορέσει η ελληνική οικονομία να κινηθεί αυτόνομα και ίσως και αντίθετα, ως προς την κίνηση που φαίνεται πως ετοιμάζεται να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτό είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα, που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των επαφών με επενδυτικούς κύκλους του εξωτερικού.
Θα πάμε κόντρα στο κλίμα της Ευρώπης;

DARQ: Η μεταψηφιακή εποχή

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019, 00:02
Στην Ελλάδα, αρχίζουν να γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για να συρρικνωθεί το ψηφιακό κενό που μας χωρίζει από τον υπόλοιπο κόσμο. Ένα κενό πως δυστυχώς έχει μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα, από την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τον υπόλοιπο Δυτικό κόσμο, σε άλλα ζητήματα.
DARQ: Η μεταψηφιακή εποχή

Τι δείχνουν οι τιμές στο Χρηματιστήριο;

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019, 00:02
Αμέσως μετά τις εκλογές είχαμε γράψει ένα άρθρο, με αντικείμενο τις τιμές των αντιστάσεων, που θα συναντήσουν οι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν την ανοδική τους τάση. Είναι οι τιμές, που εδώ και μια πενταετία αποτελούν τις κορυφώσεις των ανοδικών κινήσεων.
Τι δείχνουν οι τιμές στο Χρηματιστήριο;

Μπορεί να προβλεφθεί το επόμενο κραχ;

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019, 00:02
Με το κλείσιμο της δεκαετίας από την προηγούμενη χρηματοοικονομική κρίση που ενεργοποιήθηκε με την κατάρρευση της Lehman Brothers, άρχισαν όλοι να διερωτώνται το πότε θα έρθει το επόμενο κραχ. Ακόμα όμως και το sell off του Q4 του 2018, αποδείχτηκε πως δεν ήταν ικανό να ανακόψει την ανοδική πορεία των αγορών.
Μπορεί να προβλεφθεί το επόμενο κραχ;

Με απλά λόγια, τι ακριβώς θα γίνει στη ΔΕΗ;

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, 00:02
Δεν θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΔΕΗ, μέσα από ιδεολογικά φίλτρα. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό, πως ο κρατισμός είναι αυτός που έφερε την πρώην μεγαλύτερη εγχώρια εταιρεία σε αδιέξοδο. Το σχέδιο Χατζηδάκη επιχειρεί σήμερα, να στηρίξει την ΔΕΗ για να μην καταρρεύσει.
Με απλά λόγια, τι ακριβώς θα γίνει στη ΔΕΗ;

Αναμένονται νέες παρεμβάσεις στο δολάριο των ΗΠΑ;

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, 00:02
Με το δολάριο να υπεραποδίδει σε σχέση με τα αντίπαλα νομίσματα και τις πολιτικές του προστατευτισμού να κλιμακώνονται από την πλευρά της διακυβέρνησης του Προέδρου Τραμπ, θα αποτελέσει σύμφωνα με αρκετούς αναλυτέ, πραγματικά έκπληξη, η οποιαδήποτε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Fed.
Αναμένονται νέες παρεμβάσεις στο δολάριο των ΗΠΑ;

Με τη ΛΑΡΚΟ, τι μπορεί να γίνει;

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019, 00:02
Η κρατική μεταλλευτική επιχείρηση ΛΑΡΚΟ βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, όχι γιατί χρόνια τώρα συνεχίζει να λειτουργεί εις βάρος των φορολογουμένων, αλλά διότι ανακαλύφθηκε επιτέλους ο συστημικός χαρακτήρας της ζημιογόνου λειτουργία της, αφού όπως φαίνεται στον κατηφορικό της δρόμο πιθανότατα θα συμπαρασύρει και τη ΔΕΗ.
Με τη ΛΑΡΚΟ, τι μπορεί να γίνει;

WeΒank. Μέλλον με Βots ή με τραπεζικούς υπάλληλους;

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019, 00:02
Είχα την τύχη να παρακολουθήσω μια διαδικτυακή επενδυτική παρουσίαση της WeBank, της μεγαλύτερης ψηφιακής τράπεζας της Κίνας. Η WeBank, ιδρύθηκε το 2014, όντας η πρώτη ιδιωτική τράπεζα στην Κίνα, με άδεια ψηφιακής και μόνο, τραπεζικής. Ουσιαστικά ήταν μια εταιρία ψηφιακής τεχνολογίας που είχε λάβει και άδεια ψηφιακών τραπεζικών υπηρεσιών.
WeΒank. Μέλλον με Βots ή με τραπεζικούς υπάλληλους;

Η Creta Farm και το MOU του Άδωνι

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, 00:02
Δεν πρόλαβε να πάρει την πρωτοβουλία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την επίλυση του προβλήματος της Creta Farm, των ενδομετοχικών διαφορών της και των τραπεζικών δανείων της και ήχησαν οι σειρήνες περί κρατισμού και περί κρατικής παρέμβασης. Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή από τους νυν μετόχους και τις τράπεζες, ονομάστηκε «κρατισμός»!
Η Creta Farm και το MOU του Άδωνι

Να τι κερδίζουν οι πολίτες με το επιτόκιο στο 1,9%

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, 00:02
Οι αναλύσεις που γράφτηκαν για την επιτυχέστατη έξοδο της χώρας στις αγορές, περιέγραψαν την μεταβολή στο κλίμα αλλά και στις προσδοκίες που γεννιούνται πλέον μετά από την κυβερνητική αλλαγή. Όμως, οι εξουθενωμένοι και κουρασμένοι πολίτες, είναι βαθιά απαισιόδοξοι, φανερά δύσπιστοι και επιφυλακτικοί. Και δικαιολογημένα, δεν αφομοιώνουν αυτό το θετικό νέο που έρχεται από τον χώρο των αγορών, διότι το αισθάνονται ως κάτι το ξένο και ως κάτι το μακρινό.
Να τι κερδίζουν οι πολίτες με το επιτόκιο στο 1,9%

Είναι το κράτος χειρότερο από το Airbnb;

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, 00:02
Μετά από αρκετούς μήνες σιωπής από την πλευρά του κράτους, κατά τη διάρκεια των οποίων το περιβάλλον των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων άρχισε να βρίσκει τις ισορροπίες του, ακούστηκαν και πάλι τα γνωστά περί κρατικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων, εναντίον των μισθώσεων τύπου Airbnb.
Είναι το κράτος χειρότερο από το Airbnb;

Τουρκία: Η διαμάχη οικονομίας και πολιτικής

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019, 00:02
Παρακολουθώντας τα τελευταία χρόνια τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και μελετώντας τις εκθέσεις για την πορεία των μεγεθών της, παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν πως στο τέλος, η οικονομική πραγματικότητα θα βάλει φρένο, στις πολιτικές του προέδρου Ερντογάν και στον νέο ηγεμονικό ρόλο που αναζητεί η Τουρκία σήμερα.
Τουρκία: Η διαμάχη οικονομίας και πολιτικής

Τελικά θα δούμε φως στους φόρους των ακινήτων;

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019, 00:02
Η φοροεπιδρομή στα ακίνητα, είναι ένα από τα μελανότερα σημεία των τελευταίων ετών, αφού έχει ανατρέψει πλήρως τους κανόνες της ιδιοκτησίας, της προστασίας της περιουσίας και έχει προκαλέσει αισθητές παρενέργειες. Το μέγεθος και το βάθος των παρενεργειών αυτών, έχει αρχίσει να φαίνεται από το 2017.
Τελικά θα δούμε φως στους φόρους των ακινήτων;

Νέα υψηλά, λόγω επιτοκίων ή λόγω κερδών;

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, 00:02
Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν νέα υψηλά. Ο S&P έφτασε τις 3.013,77 μονάδες και ο Dow Jones τις 27.332,03. Οι παράγοντες που υποστηρίζουν αυτό το εκρηκτικό σε αποδόσεις σκηνικό των τελευταίων ημερών, είναι μεταξύ άλλων το επιτοκιακό περιβάλλον, τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας της τάξης του 3,7%, οι εκτιμήσεις της Atlanta FED’s model για αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,4% στο δεύτερο τετράμηνο και οι δείκτες παραγωγής.
Νέα υψηλά, λόγω επιτοκίων ή λόγω κερδών;

Ψηφιακές εταιρείες και χρηματιστήρια

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019, 00:02
Σήμερα η πορεία των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογίας, ασύρματων εφαρμογών, διαδικτυακών υπηρεσιών και της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy), δυσκολεύουν την δουλειά των επαγγελματιών των χρηματιστηρίων. Κυρίως, διότι δεν ακολουθούν την κυκλικότητα της οικονομίας, όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Ψηφιακές εταιρείες και χρηματιστήρια

Το τραπεζικό παράδοξο θα παραμείνει άλυτο;

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, 00:02
Υπάρχει ένα μεγάλο παράδοξο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο δυσκολεύει σημαντικά τις εξελίξεις. Είναι το παράδοξο φαινόμενο που εμφανίζεται μέσω της εφαρμογής της αναβαλλόμενης φορολογίας, που λειτουργεί μέχρι στιγμής απολύτως αποτρεπτικά, προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των ισολογισμών των συστημικών τραπεζών.
Το τραπεζικό παράδοξο θα παραμείνει άλυτο;

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα