Κ. Χαροκόπος

O πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας δεν είναι εμπορικός

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα διαρκώς κλιμακώνεται και καλύπτει ολοένα και μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, από τα φασόλια της σόγιας μέχρι τα iPhones, από τα αυτοκίνητα μέχρι τα φτηνά κινεζικά gadgets και από το αργό πετρέλαιο μέχρι το χάλυβα.
O πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας δεν είναι εμπορικός

Και ξαφνικά, βρέχει από παντού λεφτά

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Μέχρι τώρα ο διακαής πόθος των Ελλήνων, ήταν το λεφτόδενδρο. Αυτό το σπάνιο δένδρο με τη μεγάλη σκιά, που επιτρέπει σε όλους να αναπαύονται γύρω από τον κορμό του. Αυτό το σπάνιο δένδρο, που αντί για φύλλα έχει πολύχρωμα κολλαριστά χαρτονομίσματα.
Και ξαφνικά, βρέχει από παντού λεφτά

Η εργασία ως εργαλείο εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Πανηγυρίζουν δικαιολογημένα ομάδες πολιτών για τα νέα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Πανηγυρίζουν δικαιολογημένα οι συμβασιούχοι του Δημοσίου, που μονιμοποιούνται. Πανηγυρίζουν ικανοποιημένοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που τρύπωσαν στο Δημόσιο.
Η εργασία ως εργαλείο εκβιασμού του ΣΥΡΙΖΑ

CaixaBank: Ένα ισπανικό παράδειγμα προς μίμηση

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Επαγγελματικοί λόγοι με έφεραν την περασμένη εβδομάδα στα κεντρικά γραφεία της CaixaΒank στη Βαρκελώνη. Η επίσκεψη αυτή είχε ως θέμα το FinTech, δηλαδή τη χρήση νέων τεχνολογιών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο που είναι ένας από τους πιο «καυτούς» τομείς των startups σήμερα.
CaixaBank: Ένα ισπανικό παράδειγμα προς μίμηση

Οι μέρες των θαυμάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Όλοι μας έχουμε διδαχθεί στα Θρησκευτικά τις ευαγγελικές περικοπές με τον πολλαπλασιασμό των άρτων και των ιχθύων, τον γάμο της Κανά και το μάννα εξ ουρανού. Αρκετοί πιστεύουν ακόμα πως τα θαύματα είναι επαναλαμβανόμενα και έξω από τα στενά θρησκευτικά πλαίσια.
Οι μέρες των θαυμάτων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί

2019 μαθήματα από το παρελθόν

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Αρκετές φορές, οι απλές χρηματιστηριακές σκέψεις είναι και οι πλέον ουσιαστικές. H θεωρία των χρηματιστηριακών κύκλων και η εμπειρική επιβεβαίωση της θεωρίας αυτής στο πέρασμα του χρόνου, εμπλουτίζει αυτές τις απλές σκέψεις. Έτσι βουτώντας στο παρελθόν, γινόμαστε πιο σοφοί.
2019 μαθήματα από το παρελθόν

Που πας; Σε επενδυτές μιλάς!

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Capital Link και του Invest In Greece Forum στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικά για την ελληνική κυβέρνηση. «Μα καλά σε ποιους νόμιζαν πως απευθύνονται», σχολίασε ένας από τους Έλληνες συμμετέχοντες.
Που πας; Σε επενδυτές μιλάς!

Πολιτικοί vs Αριθμοί. Το ντέρμπι της πραγματικότητας

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ανατρέχοντας στα γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας, θα έρθουμε πολλές φορές σε επαφή με τον όρο της «πολιτικής λύσης». Αυτός ο όρος χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον σε όλες τις περιπτώσεις που οι ελληνικές κυβερνήσεις αδυνατούσαν να τηρήσουν στα συμπεφωνηθέντα με τους εταίρους και δανειστές.
Πολιτικοί vs Αριθμοί. Το ντέρμπι της πραγματικότητας

Φτάνει το τέλος των καφενόβιων και των χαβαλέδων

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Κάποιες από τις κυβερνητικές δηλώσεις της περασμένης εβδομάδας, προκάλεσαν την οργή όσους παρακολουθούν από κοντά τις επενδυτικές εξελίξεις και τα οικονομικά δρώμενα. Δηλώσεις που τις χαρακτήριζαν τόσο η ασχετοσύνη και όσο και η προκλητικότητα.
Φτάνει το τέλος των καφενόβιων και των χαβαλέδων

Κίτρινα γιλέκα. Είναι αργά για δάκρυα;

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Επιτρέψτε μου να μην εκστασιάζομαι παρακολουθώντας τα «κίτρινα γιλέκα» να εξεγείρονται, να κλείνουν δρόμους και να καίνε το Παρίσι. Οι αγανακτισμένοι της Γαλλίας με αφορμή την επιβολή ενός νέου φόρου στα καύσιμα, δίνουν το παρόν τους.
Κίτρινα γιλέκα. Είναι αργά για δάκρυα;

Είναι ζούγκλα οι αγορές;

Παρασκευή 07 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Οι περισσότεροι έχουμε μάθει από τα μαθητικά μας χρόνια πως ο καπιταλισμός είναι απάνθρωπος και πως οι αγορές είναι μια σύγχρονη ζούγκλα. Αυτά διδαχθήκαμε με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε κάθε βαθμίδα της ελληνικής εκπαίδευσης.
Είναι ζούγκλα οι αγορές;

Οι αγορές και το τραινάκι του τρόμου

Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Από τα «sell off» του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μέχρι σήμερα, οι επενδυτές ζουν μέσα στο τραινάκι του τρόμου του Λούνα Παρκ, στο δημοφιλέστατο «roller coaster», λόγω των μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών και της υψηλής μεταβλητότητας των αγορών.
Οι αγορές και το τραινάκι του τρόμου

Το οικονομικό πραξικόπημα

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Ο λόγος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, απέρριψε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Γεγονός που θα απονομιμοποιούσε πρόωρα την κυβέρνηση και το «αριστερό εγχείρημα».
Το οικονομικό πραξικόπημα

Ταξικότητα ή Τοξικότητα

Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
H κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού, μας ενημερώνει πως την πολιτική της την διακρίνει ταξικότητα. Ονομάζει ως ταξιτότητα την πολιτική της ενίσχυσης των εν δυνάμει ψηφοφόρων της, μέσω της μείωσης κατά 20-60 ευρώ του ΕΝΦΙΑ και της παροχής επιδομάτων ύψους 200-400 ευρώ.
Ταξικότητα ή Τοξικότητα

Ψεύδονται ασύστολα, καταστρέφουν ενσυνείδητα

Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018, 00:02
Η αναγγελία Τσακαλώτου πως σε 3-4 μήνες θα βγει η χώρα στις αγορές, έχει τόση αξία όση και οι δηλώσεις στις οποίες είχαν προβεί όλοι οι κυβερνητικοί παράγοντες, βεβαιώνοντας πως τα capital controls θα είχαν αρθεί μέσα στο 2016. Απολύτως μηδενική. Όση αξία δηλαδή, είχαν και οι δηλώσεις για την εκτίναξη του ελατηρίου της οικονομίας.
Ψεύδονται ασύστολα, καταστρέφουν ενσυνείδητα

Η Μικρή Κόκκινη Κλώσα

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή κόκκινη κλώσα, που σκάλιζε το χώμα στη φάρμα που ζούσε, μέχρι που ανακάλυψε μερικούς σπόρους σιταριού. Φώναξε τότε τους γείτονές της και τους είπε: «Αν φυτέψουμε αυτούς τους σπόρους, θα μπορέσουμε να έχουμε ψωμί να φάμε».
Η Μικρή Κόκκινη Κλώσα

Στο εξωτερικό, το μέγεθος μετράει. Εδώ, κοροϊδευόμαστε

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Η κίνηση της συγχώνευσης της Grivalia με την Eurobank, δια χειρός Fairfax, απέδειξε για μια ακόμα φορά, πως στις αγορές αλλά και στην πραγματική οικονομία το μέγεθος μετράει. Τα μεγέθη των ισολογισμών αποτελούν τη βάση προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων.
Στο εξωτερικό, το μέγεθος μετράει. Εδώ, κοροϊδευόμαστε

Το σκηνικό του bitcoin αποδομείται πλήρως

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Η κατεδάφιση του bitcoin συνεχίζεται. Και αναφέρομαι σε κατεδάφιση και όχι σε κατάρρευση, διότι το σκηνικό που είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια, αποδομείται πλήρως, τόσο στην εξόρυξή του όσο και στη διαπραγμάτευσή του.
Το σκηνικό του bitcoin αποδομείται πλήρως

Έπεσε δάκος στο Χρηματιστήριο

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Όλοι γνωρίζουμε πως η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη για την παραγωγή ελαιόλαδου, καθώς ο καρπός της ελιάς έχει χτυπηθεί από δάκο στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Δυστυχώς μαζί με την γενικότερη επενδυτική ανομβρία, δάκος χτύπησε και το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Έπεσε δάκος στο Χρηματιστήριο

Ριφιφί στις θυρίδες;

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, 00:02
Οι δηλώσεις Αποστόλου (πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης) για τις θυρίδες, ως πιθανές πηγές εσόδων για την άσκηση της απολύτως ψηφοθηρικής πολιτικής της κυβέρνησης, δεν είναι καινούργιες. Τις είχε επαναλάβει παλαιότερα ο σοβαρός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, Δραγασάκης.
Ριφιφί στις θυρίδες;

Δημοφιλέστερα Άρθρα