Κ. Χαροκόπος

Εμπορικός πόλεμος, 5G και η «φαιδρά ελαία»

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Όλοι όσοι διαβάζουν πίσω από τις λέξεις και τις ανακοινώσεις και όλοι όσοι ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στα δίκτυα και στις ψηφιακές τεχνολογίες, γνωρίζουν καλά. ότι ο πόλεμος ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, είναι κυρίως τεχνολογικός και δευτερευόντως εμπορικός. Και ο πόλεμος αυτός, εστιάζεται στους ημιαγωγούς, τους γνωστούς και ως semiconductors.
Εμπορικός πόλεμος, 5G και η «φαιδρά ελαία»

Όταν η εφορία σκέφτεται απλά και λογικά

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Εκδόθηκε μια απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σχετικά με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που είχαν καταβάλει οι προμηθευτές της αλυσίδας supermarket Μαρινόπουλος. Οι φορολογικές αρχές, σκέφτηκαν απλά, λογικά και ρεαλιστικά, επιλύοντας το πρόβλημα των προμηθευτών, οι οποίοι είχαν υποστεί «κούρεμα» των ανεξόφλητων τιμολογίων τους.
Όταν η εφορία σκέφτεται απλά και λογικά

Το αλισβερίσι στα νοσοκομεία, βλάπτει την υγεία

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ήδη από το 1980, η πολυπλοκότητα της λειτουργίας των νοσηλευτικών μονάδων, απασχολούσε μεγάλο τμήμα των ερευνών και των μελετών των επιστημών της διοίκησης, της επιχειρησιακής έρευνας και της ανάλυσης συστημάτων, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Έτσι το περιβάλλον των νοσοκομείων, αποτελούσε τo ιδανικό case study για τους φοιτητές των διοικητικών επιστημών.
Το αλισβερίσι στα νοσοκομεία, βλάπτει την υγεία

Μεσαία τάξη: Κραυγές, κόντρες και στατιστικές

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Μόνο επανάσταση δεν προκάλεσαν στον γνωστό κύκλο όσων αναζητούν αφορμές για να στιγματίσουν την κυβέρνηση, οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, για τη μεσαία τάξη και τα εισοδήματα της. Πάλι καλά δηλαδή, που δεν απαίτησαν αυτοί οι «σοφοί», την παραίτηση της κυβέρνησης, εξ αυτών ακριβώς των δηλώσεων...
Μεσαία τάξη: Κραυγές, κόντρες και στατιστικές

Όσοι τιμούν τους αγώνες του ΚΚΕ, ας το ξανασκεφτούν

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Εξηγείστε στον επενδυτή, ότι το θέμα του θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία. Ότι κάποιοι άσχετοι θα ψηφίσουν το κατά πόσο δύναται ένας επιχειρηματίας, να αποπειραθεί να ανταγωνιστεί μεγάλα πολυκαταστήματα και τα Malls. Πως 111 πρόεδροι, αντιπρόεδροι, αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι, θα μελετήσουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και των καταναλωτών καταλήγοντας στο αν θα δώσουν την έγκρισή τους, πάνω σε μια επιχειρηματική απόφαση.
Όσοι τιμούν τους αγώνες του ΚΚΕ, ας το ξανασκεφτούν

Οι συντάξεις ως θέαμα και ως ουσία

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Σήμερα στην χώρα μας, το θέμα των συντάξεων απασχολεί την πλειονότητα των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών, καλύπτει μεγάλο κομμάτι των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων και καταλαμβάνει σημαντικό χρόνο στα δελτία ειδήσεων, αποτελώντας ένα «συναρπαστικό θέαμα». Η κατάρρευση του νόμου Κατρούγκαλου, από μόνη της δεν δίνει λύση και δεν εγγυάται την επόμενη ημέρα.
Οι συντάξεις ως θέαμα και ως ουσία

Η απογοήτευση της PISA και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τα απογοητευτικά αποτελέσματα της διεθνούς εκπαιδευτικής έρευνας PISA (Programme for International Student Assessment), για το επίπεδο και τις γνώσεις των Ελλήνων μαθητών, ίσως να ερμηνεύουν σε κάποιο βαθμό την ανοχή που επιδεικνύει ένα σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης, απέναντι στις εκρήξεις αγραμματοσύνης της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Η απογοήτευση της PISA και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Από ρυθμίσεις καλά πάμε - Από επενδυτές, όμως;

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε την παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, στο συνέδριο με θέμα «Integrity: The Ultimate Brand», που αναφερόταν στην ανάγκη της ακεραιότητας, ως απόλυτου συστατικού της επιχειρηματικότητας και της αγοράς. Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ριζικές μεταρρυθμίσεις, για την επάνοδο της ελληνικής κεφαλαιαγοράς στον δρόμο της αξιοπιστίας.
Από ρυθμίσεις καλά πάμε - Από επενδυτές, όμως;

Energean Oil & Gas. Ο νικητής της Αν. Μεσογείου

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Όταν το Νοέμβριο του 2018, είχαμε παρουσιάσει στο οικονομικό ένθετο του Φιλελεύθερου, ένα στοίχημα ελληνικού αρώματος, στο χώρο της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο, ελάχιστοι γνώριζαν την Energean Oil & Gas PLC. Το ελληνικό άρωμα της εταιρείας που διαπραγματεύεται τόσο, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και του Τελ Αβίβ, είναι διπλό.
Energean Oil & Gas. Ο νικητής της Αν. Μεσογείου

Lansdowne. To έξυπνο πουλί, από την μύτη πιάστηκε

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Τα ονόματα της Lansdowne Partners, της Οceanwood Capital Management και της Marshall Wace, αποτελούσαν για μήνες τον εφιάλτη των επενδυτών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Αυτά τα συγκεκριμένα hedge funds, διατηρούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα θέσεις «short», απέναντι στις τραπεζικές μετοχές, ποντάροντας δηλαδή στην πτωτική τους πορεία.
Lansdowne. To έξυπνο πουλί, από την μύτη πιάστηκε

Τι δείχνουν οι εξελίξεις στην Praxia Bank;

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, κυκλοφόρησαν αρκετά σενάρια και ειδήσεις για το παρόν και το μέλλον της Praxia Bank. Μιας νέας τράπεζας, που όπως όλα έδειχναν θα αποτελούσε τον game changer του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Δηλαδή τον παίκτη, που θα άλλαζε τους όρους του παιχνιδιού.
Τι δείχνουν οι εξελίξεις στην Praxia Bank;

Η Προλεταριακή Σημαία και οι Financial Times

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Μόνο στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, θα μπορούσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τους Financial Times, σε ένα ακόμα βέλος στη φαρέτρα της, μαζί με τα δεκάδες έντυπα του τύπου «Προλεταριακή Σημαία», που προβλέπουν τη νομοτελειακή κατάρρευση του καπιταλισμού και τη νίκη του επαναστατικού κινήματος.
Η Προλεταριακή Σημαία και οι Financial Times

Τα Λευκά Κολλάρα και οι Ερυθροί Χμέρ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Σε κάποιες άλλες συγκυρίες, ίσως και να ήταν διασκεδαστικό. Όμως το να καταγγέλλουν σήμερα για εγκλήματα των λευκών κολλάρων, οι τύποι που εξέδιδαν εγγυητικές επιστολές για τον αγαπημένο τους εργολάβο, με εγγύηση τα δανεικά βοσκοτόπια και τα αμέριμνα αμνοερίφια της Ιθάκης, ξεπερνάει κάθε λογική αντιπαράθεση επιχειρημάτων.
Τα Λευκά Κολλάρα και οι Ερυθροί Χμέρ

Ψηλά, στις χρηματιστηριακές κορυφές

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανικός χρηματιστηριακός δείκτης Dow Jones Industrial Average, διέσπασε την ομιχλώδη αντίσταση των 28.000 μονάδων, με μια απότομη άνοδο 223 μονάδων, για να οδηγηθεί στη νέα κορυφή των 28.004,89 μονάδων. Η ανοδική διάσπαση τη ψυχολογικής αντίστασης των 28.000, επετεύχθη εν μέσω αντίρροπων ειδήσεων και γεγονότων.
Ψηλά, στις χρηματιστηριακές κορυφές

Οι ξένοι επενδυτές και η δύσκολη στιγμή

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Και έρχεται εκείνη η δύσκολη στιγμή, που ο ξένος επενδυτής με τον οποίον συνομιλείς και συνεργάζεσαι, σου υποβάλει το καίριο ερώτημα. «Εντάξει όλα αυτά που λέμε, αλλά θα επιθυμούσα σε δυο σελίδες Α4 να μου περιγράψεις τον αναπτυξιακό νόμο, τα κίνητρα που προσφέρονται και τις διευκολύνεις που παρέχονται στους νέους επενδυτές».
Οι ξένοι επενδυτές και η δύσκολη στιγμή

Η έκθεση του ΔΝΤ και η ωμή πραγματικότητα

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Διαβάζω και ακούω, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του για την Ελλάδα, λέει «πάλι τα ίδια». Και πως αυτά που αναφέρει, είναι «γνωστά» και «χιλιοειπωμένα» και πως δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις μεταβολές που συντελούνται στην ελληνική οικονομία. Η αλήθεια, είναι κάπου στη μέση. Πράγματι το ΔΝΤ αναφέρεται σε χιλιοειπωμένα πράγματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί.
Η έκθεση του ΔΝΤ και η ωμή πραγματικότητα

Τι να μάθουν τα παιδιά σήμερα;

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Τι να μάθουν τα παιδιά σήμερα; Να μάθουν πολλές ξένες γλώσσες; Να εκπαιδευτούν σε νέους κώδικες και γλώσσες προγραμματισμού; Να μυηθούν σε νέες δεξιότητες και να αναδείξουν το ταλέντο τους; Πως να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν σε ένα κόσμο, που διαρκώς αλλάζει; Σε ένα κόσμο, που μεταβάλει διαρκώς τις απαιτήσεις του.
Τι να μάθουν τα παιδιά σήμερα;

Αποτελούσε λαϊκό αίτημα, η έφοδος στις τράπεζες;

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Επί δυο συνεχείς ημέρες, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προέβησαν σε ελέγχους στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στα πλαίσια των ερευνών για εναρμονισμένες πρακτικές. Την Πέμπτη, η έρευνα ήταν αυτεπάγγελτη, ενώ την Παρασκευή έγινε σε συνέχεια καταγγελιών της Viva Wallet, για τις χρεώσεις στα Pos και σε άλλες τραπεζικές συναλλαγές.
Αποτελούσε λαϊκό αίτημα, η έφοδος στις τράπεζες;

Το νέο όριο των 300 ευρώ δεν δίνει λύσεις

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 01:02
Δυο είναι τα σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου που απασχολούν τους πολίτες, ως καταναλωτές. Το πρώτο, είναι η υποχρεωτική πραγματοποίηση δαπανών, ύψους 30% του πραγματικού τους εισοδήματος, με ηλεκτρονικά μέσα, υπό την απειλή ποινής 22% επί της διαφοράς. Το δεύτερο, είναι η μείωση του ορίου στα 300€ στις συναλλαγές με μετρητά.Με μια πρώτη ματιά, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως και τα δυο αυτά σημεία του νομοσχεδίου, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως και για τα δυο, υπάρχουν ενστάσεις.
Το νέο όριο των 300 ευρώ δεν δίνει λύσεις

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα