Κ. Χαροκόπος

O Τοξότης, το κανόνι και η Τράπεζα Αττικής

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όταν το 1997 το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) αποκτούσε το 34% των μετοχών της Τραπέζης Αττικής, το Τεχνικό Επιμελητήριο έκανε πάρτι. Με αυτήν την υπερφίαλη φιλοσοφία, πορεύθηκε η τράπεζα τα τελευταία είκοσι χρόνια, προσφέροντας απλόχερα χρηματοδοτήσεις σε κατασκευαστές και εργολάβους, που δεν τηρούσαν τους αυστηρούς τραπεζικούς κανόνες. Και με αυτήν την φιλοσοφία, η τράπεζα έγινε «φύλλο – φτερό» και η επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ εξαϋλώθηκε.
O Τοξότης, το κανόνι και η Τράπεζα Αττικής

O κλάδος του Gaming, υπόσχεται πολλά

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο κλάδος του Gaming, όπως ονομάζεται ο ευρύτερος κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών, παρουσιάζει εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς πρωταγωνιστεί στη παγκόσμια σκηνή των μορφών διασκέδασης. Η μετατόπιση του ενδιαφέροντος στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, πιστοποιείται και από την συνεχή πτώση των πωλήσεων των παιχνιδιών μέσω δισκεττών, που χρησιμοποιούσαν οι περίφημες παιχνιδομηχανές.  
O κλάδος του Gaming, υπόσχεται πολλά

Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ με 200 νέες θέσεις εργασίας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, στον ξενοδοχειακό τομέα, στον χώρο των εμπορικών ακινήτων, στο χώρο των λιμανιών και των υποδομών, στον ενεργειακό τομέα και στον χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, συγκεντρώνουν δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας και προσελκύουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων.
Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ με 200 νέες θέσεις εργασίας

Αντί να κραυγάζουμε, να βρίσκουμε λύσεις

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Πρώτο θέμα στην φαρέτρα των σκληρών επικριτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση του Υπουργού Υγείας σχετικά με την διαγραφή των απαιτήσεων των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), έναντι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Αντί να κραυγάζουμε, να βρίσκουμε λύσεις

2020: Υψηλές προσδοκίες. Μεγάλες ελπίδες

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι Έλληνες πολίτες έχουν αρχίσει να κτίζουν υψηλές προσδοκίες για το 2020. Από την απόλυτη βεβαιότητα και την αδιαπραγμάτευτη ευφορία της περιόδου πριν από το 2009, οι πολίτες πέρασαν μέσα από την μέγγενη της ανασφάλειας, της αγωνίας, της απαισιοδοξίας και της αβεβαιότητας για να βρεθούν τώρα σε ένα περιβάλλον ελπίδας.
2020: Υψηλές προσδοκίες. Μεγάλες ελπίδες

Να αφήσει ήσυχο τον τουρισμό, το κράτος

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το χιλιοειπωμένο στερεότυπο, ότι ο τουριστικός κλάδος αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, αποτελεί το τέλειο άλλοθι για το κράτος. Για το κράτος, που επιζητεί να έχει παρεμβατικό ρόλο στις εξελίξεις, αναζητώντας κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται, για να ξεδιπλώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του και να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα της ύπαρξης του.
Να αφήσει ήσυχο τον τουρισμό, το κράτος

Τι σημαίνει για εμάς, η EastMed Act των ΗΠΑ;

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Και ενώ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στα βασικά άρθρα των ενημερωτικών ιστοσελίδων και στα θέματα των ειδησεογραφικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, κυριαρχεί η ανησυχία για την κλιμακούμενη ένταση που προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος στην Ανατολική Μεσόγειο, η EastMed Act πέρασε εντελώς στα ψιλά.
Τι σημαίνει για εμάς, η EastMed Act των ΗΠΑ;

Έγιναν ακόμα δύο απλά και λογικά βήματα

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η κανονικότητα στην οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, δεν απαιτεί απαραίτητα την υιοθέτηση ιδιαίτερα καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών αλλαγών. Αρκετές φορές, απαιτούνται μόνο δυο - τρεις απλές και λογικές κινήσεις, για να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και την επιχειρηματικότητα πιο φιλική και ουσιαστική.
Έγιναν ακόμα δύο απλά και λογικά βήματα

Η Ρωσία της 26.12.1991, όπως την έζησα

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Την 26η Δεκεμβρίου του 1991, την θυμάμαι σα να ήταν χθες. Ήταν η ημέρα της επίσημης διάλυσης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). Το προηγούμενο βράδυ, είχε αποχωρήσει ο Γκορμπατσόφ και είχε υποσταλεί για τελευταία φορά η Σοβιετική σημαία. Η παλαιά Ρωσική σημαία κυμάτιζε ξανά, μετά από σχεδόν 75 χρόνια στο Κρεμλίνο.
Η Ρωσία της 26.12.1991, όπως την έζησα

Μπαράζ εγκρίσεων σημαντικών επενδύσεων

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Ως εβδομάδα δρομολόγησης μεγάλων επενδύσεων μπορεί να χαρακτηριστεί η προηγούμενη, καθώς η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων άναψε το «πράσινο φως» σε έξι μεγάλα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,05 δισ. ευρώ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της τουριστικής ανάπτυξης.
Μπαράζ εγκρίσεων σημαντικών επενδύσεων

Κάποιοι επενδύουν στα καλά μυαλά

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε στο site της γνωστής εταιρίας TeamViewer. Πληκτρολογώντας από ενδιαφέρον στην επιλογή “θέσεις εργασίας”, για να παρακολουθήσω τις εξελίξεις που είναι σχετικές με την ζήτηση των ψηφιακών ειδικοτήτων, διαπίστωσα ότι ανάμεσα στις 21 πόλεις ανά τον κόσμο που έχει εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης, συμπεριλαμβάνονται πλέον και τα Ιωάννινα.
Κάποιοι επενδύουν στα καλά μυαλά

Ήταν μια μεστή χρηματιστηριακή εβδομάδα

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η εβδομάδα που τελειώνει σήμερα οδήγησε το Χρηματιστήριο της Αθήνας πάνω από τα επίπεδα των τιμών, που είχαμε ορίσει ως οχυρά τα οποία έπρεπε να κατακτηθούν. Και αυτό δεν έγινε τυχαία. Ήταν το αποτέλεσμα σημαντικών εξελίξεων που αφορούσαν το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον της χώρας και το καθαρά επιχειρηματικό των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών.
Ήταν μια μεστή χρηματιστηριακή εβδομάδα

ΔΕΗ: Το μεγάλο στοίχημα του χρηματιστηρίου

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η μετοχή της ΔΕΗ, πάντα συγκέντρωνε το ευρύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι λόγοι είναι πολλοί. Το μέγεθος της εταιρίας, ο κλάδος της, η βαρύτητα της στην ελληνική οικονομία, ο υβριδικός ιδιωτικός και κρατικός χαρακτήρας της, αλλά κι οι συγκινήσεις, τα κέρδη και οι ζημιές που έχει προσφέρει στους επενδυτές.
ΔΕΗ: Το μεγάλο στοίχημα του χρηματιστηρίου

Η αγορά δεν ξέρει, τι της ξημερώνει αύριο

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία η επιχειρηματικότητα αποτελεί τολμηρό εγχείρημα και όχι μέρος της κανονικότητας. Και δεν είναι η απουσία της επιχειρηματικής κουλτούρας ανάμεσα στους συμπολίτες μας που μας έχει οδηγήσει εδώ. Εδώ μας έχει οδηγήσει η μανία του κράτους, να καθορίζει και να ρυθμίζει όλες τις παραμέτρους της κανονικότητας.
Η αγορά δεν ξέρει, τι της ξημερώνει αύριο

Άλλος ένας νέος φόρος, στο όχι μακρινό μέλλον

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Και ενώ το βασικό ερώτημα που χρίζει απαντήσεως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το πώς θα προσελκυσθούν νέα επενδυτικά κεφάλαια, νέες επιχειρηματικές κινήσεις, στον χώρο της καινοτομίας, της ρομποτικής, της ψηφιακής τεχνολογίας, που θα αποτρέψουν την μετατροπή της Γηραιάς Ηπείρου σε έναν παρία της παγκόσμιας οικονομίας, η ΕΕ απάντησε με την θέσπιση ενός νέου φόρου.
Άλλος ένας νέος φόρος, στο όχι μακρινό μέλλον

Αφήστε την αγορά και τους πολίτες να αναπνεύσουν

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η διαπίστωση ότι μόνον ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μια ολιγάριθμη ομάδα υπουργών, υφυπουργών και συμβούλων της κυβέρνησης, έχουν πραγματική εικόνα και αντίληψη της αγοράς και της οικονομίας, είναι αληθινή και θλιβερή. Οι υπόλοιποι, ζουν ακόμα στο λυκόφως των επιδομάτων, της επετηρίδας, των οργανισμών και των μητρώων. Με δυο λόγια, στο λυκόφως του κρατισμού.
Αφήστε την αγορά και τους πολίτες να αναπνεύσουν

Πάτωσαν οι μαθητές, πάτωσαν και οι Ευέλπιδες

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
H αποτυχία των Ελλήνων μαθητών στον διαγωνισμό του προγράμματος PISA, έδειξε να ταρακουνάει τα ήσυχα νερά της μακαριότητας που βασιλεύει στην χώρα μας, όπου νομίζουμε πως είμαστε οι καλύτεροι σε όλα και πως όλοι μας φθονούν. Είναι όμως δυνατόν τα ίδια απογοητευτικά αποτελέσματα να συναντώνται και στους 20χρονους σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας; Στους αυριανούς αξιωματικούς;
Πάτωσαν οι μαθητές, πάτωσαν και οι Ευέλπιδες

Το μέλλον της Τραπεζικής είναι πελατοκεντρικό

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Οι εγχώριες συστημικές τράπεζες αγωνίζονται να ξεπεράσουν τον σκόπελο των μη εξυπηρετούμενων δανείων, παλεύουν για να αποκτήσουν ρευστότητα και σχεδιάζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις αυξημένες κεφαλαιακές ανάγκες τους. Ταυτόχρονα προσπαθούν να μετασχηματιστούν, για να σταθούν όρθιες μπροστά στον αυξανόμενο διεθνή ψηφιακό ανταγωνισμό.
Το μέλλον της Τραπεζικής είναι πελατοκεντρικό

Οι κρατικές παρεμβάσεις καλά κρατούν

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Το σκηνικό επαναλήφθηκε. Την προηγούμενη φορά, ήταν η κυβέρνηση από την μια πλευρά του τραπεζιού και οι διοικήσεις των τραπεζών από τη άλλη πλευρά. Την τελευταία φορά, ήταν και πάλι η κυβέρνηση από την μια πλευρά του τραπεζιού και οι διοικήσεις των εταιρειών τηλεφωνίας από την άλλη πλευρά του τραπεζιού.
Οι κρατικές παρεμβάσεις καλά κρατούν

Δεν δαπανάς; Πλήρωσε πρόστιμο στην εφορία!

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Όταν είχε παρουσιαστεί η διάταξη για το υποχρεωτικό ύψος των δαπανών μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, είχαμε αντιδράσει. Και αυτό, διότι κατά πρώτον, θεωρούμε ότι η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος βάλει κατά της ελευθερίας των πολιτών και κατά δεύτερον, ο πολίτης αποφασίζει για το ύψος του ποσού, που θα δαπανήσει από το εισόδημά του.
Δεν δαπανάς; Πλήρωσε πρόστιμο στην εφορία!

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα