Κ. Χαροκόπος

Μια απλή αφήγηση του τελευταίου άθλου του Ηρακλή

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Στο μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, έρχονται ταυτόχρονα δυο σημαντικότατες εξελίξεις. Η πρώτη, είναι  σχετική με την δυνατότητα προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, μέσω της ένταξης τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 30 Απριλίου. Η δεύτερη, είναι η παρουσίαση του σχεδίου “Ηρακλής”, που αφορά στην παροχή εγγυήσεων στις τιτλοποιήσεις των τραπεζών.
Μια απλή αφήγηση του τελευταίου άθλου του Ηρακλή

Η διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και ο κορονοϊός

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Η στάση του Λευκού Οίκου, απέναντι στην Κίνα, μετά από την εκδήλωση του κορονοϊού και τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την Κινεζική κυβέρνηση, χαρακτηρίστηκε ως επιθετική, σύμφωνα με δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων. Ειδικότερα οι εκτιμήσεις για την επιβράδυνση της Κινεζικής οικονομίας, έδωσαν τροφή για σκληρές ανακοινώσεις και από τις δυο πλευρές.
Η διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και ο κορονοϊός

Ο Κυριάκος προχωράει. Η ΝΔ θα ακολουθήσει;

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Είναι διάχυτη στους πολίτες η εκτίμηση, ότι το βαρύ έργο της επανόδου στην κανονικότητα, της οικονομικής ανάταξης, των μεταρρυθμίσεων και των απαραίτητων αλλαγών και προσαρμογών στην χώρα μας, το έχουν επωμιστεί ο πρωθυπουργός μαζί με μια ολιγομελή ομάδα κυβερνητικών στελεχών. Από εκεί και πέρα το χάος.
Ο Κυριάκος προχωράει. Η ΝΔ θα ακολουθήσει;

Τράπεζα Eurobank και Eurobank Συμμετοχών

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, 00:02
Ήδη από τον Μάιο του 2019, έχει ξεκινήσει η ξετύλιγμα του στρατηγικού σχεδιασμού της μεταμόρφωσης της Eurobank. Εκτιμώντας ότι σχεδόν η πλειονότητα των επενδυτών δεν έχει αντιληφθεί τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί και με αφορμή την απόσχιση του τραπεζικού κλάδου από την εισηγμένη εταιρία, θα προβούμε σε μια ιστορική αναδρομή και μια περιγραφή της παρούσας κατάστασης.
Τράπεζα Eurobank και Eurobank Συμμετοχών

Το κάψιμο των σημαιών είναι μεγάλο business

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι εικόνες που συχνά παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς δείκτες, στις οποίες το οργισμένο πλήθος καίει σημαίες δυτικών χωρών, αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σε αρκετές περιοχές των οποίων οι κάτοικοι χαρακτηρίζονται από αντιδυτικό μένος. Ένα μένος, που υποδαυλίζεται από τις κυβερνήσεις, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού, ώστε ο κόσμος να μην εστιάζει στα απολυταρχικά καθεστώτα και στις πολιτικές τους.
Το κάψιμο των σημαιών είναι μεγάλο business

Μία θετική, μία επιφυλακτική & μία αρνητική έκθεση

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Τα σημαντικότερα γεγονότα της εβδομάδας, είναι κατά πρώτον, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Fitch και κατά δεύτερον, η επιτυχής έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, με αποτέλεσμα την άντληση 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,85%. Δύο κατ' εξοχήν θετικά γεγονότα, που σηματοδοτούν μια σαφέστατη αλλαγή του κλίματος της οικονομίας.
Μία θετική, μία επιφυλακτική & μία αρνητική έκθεση

Οι εκπτώσεις φόρου και τα απλά μαθηματικά

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Διαβάζουμε ότι επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί φορολογικοί έλεγχοι και ότι θα επιβάλλονται ποινές σε όσες δεν προβαίνουν σε ηλεκτρονικές συναλλαγές ορισμένου ύψους, ανάλογα με το εισόδημα τους. Ότι θα παταχθεί η παραοικονομία, με βάση την αυστηροποίηση των κανόνων και των ρυθμίσεων, αλλά και την ταυτόχρονη υιοθέτηση κάποιων κινήτρων για τους πολίτες.
Οι εκπτώσεις φόρου και τα απλά μαθηματικά

Η πεταλούδα, ο κορονοϊός και το πετρέλαιο

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η Θεωρία του Χάους είναι ένας τομέας των μαθηματικών, με διάφορες εφαρμογές σε κλάδους διαφόρων επιστημών όπως είναι η φυσική, τα οικονομικά και η βιολογία. Η θεωρία του Χάους μελετά τη συμπεριφορά ορισμένων μη γραμμικών δυναμικών συστημάτων, που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις αρχικές τους συνθήκες.
Η πεταλούδα, ο κορονοϊός και το πετρέλαιο

Οι εγκληματικές ιδεοληψίες του Σύριζα, ζουν ακόμα

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Σίγουρα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019, έχει ελαφρύνει λίγο ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική κοινωνία ρίχνει ματιές πίσω στο παρελθόν. Το γεγονός ότι η καθημερινότητα των πολιτών έχει καθαρίσει από τον θόρυβο των δηλώσεων των στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου, αρκεί από μόνο του, για να έχει φέρει τα μυαλά μας στη θέση τους.
Οι εγκληματικές ιδεοληψίες του Σύριζα, ζουν ακόμα

Άμστερνταμ: Μια δεύτερη ευκαιρία για τους νέους

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το Άμστερνταμ είναι μια από τις ομορφότερες και πιο νεανικές πόλεις της Ευρώπης και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παρουσιάζει δε, ενδιαφέροντα δημογραφικά χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται εύκολα στην ΕΕ. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στα 1,15 εκατομμύρια και αν αθροιστούν και όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, προσεγγίζουν τα 1,6 εκατομμύρια.
Άμστερνταμ: Μια δεύτερη ευκαιρία για τους νέους

Κυβέρνηση vs Θεσμοί, με απλά λόγια

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:02
H ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς, καλύπτει δυο τομείς. Ο πρώτος τομέας, περιλαμβάνει την πορεία των δημοσιονομικών, την λειτουργία της ΑΑΔΕ και την εκτέλεση  του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο δεύτερος τομέας, αναφέρεται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και στην διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανειακών ανοιγμάτων των τραπεζών. 
Κυβέρνηση vs Θεσμοί, με απλά λόγια

Οικονομικά Συμφέροντα – Διεθνές Δίκαιο:1-0

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Εκφράζονται από παντού απορίες για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γερμανία για την υπογραφή μιας συμφωνίας στην Λιβύη, αλλά και για την μη πρόσκληση της χώρας μας στην διάσκεψη του Βερολίνου. Εκφράζονται επίσης ενστάσεις για την στάση που τηρεί η Γερμανία στα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου, ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Οικονομικά Συμφέροντα – Διεθνές Δίκαιο:1-0

Η επιστροφή στην πραγματικότητα, δεν αρκεί

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Κοιτώντας πέντε χρόνια πίσω, τέτοιες ημέρες αναρωτιόμασταν, τα ονόματα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναλάμβαναν το οικονομικό επιτελείο της χώρας. Δραγασάκης, Μηλιός, Βαρουφάλης, Λαπαβίτσας, Τόλιος, Λαπατσώρας, Τσακαλώτος κ.α. Σήμερα βλέπουμε τους Χριστόφορο Πισσαρίδη, Νίκο Βέττα, Δημήτρη Βαγιανό και Κωσταντίνο Μεγήρ να αναλαμβάνουν την εκπόνηση του νέου Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία.
Η επιστροφή στην πραγματικότητα, δεν αρκεί

Η Wall Street σπάει όλα τα κοντέρ. Γιατί;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η παραβολική πορεία των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης συνεχίζεται, καταγράφοντας διαρκώς νέα ιστορικά υψηλά. Παρ' όλους τους διαφαινόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους και τα πισωγυρίσματα στην επίτευξη νέας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, η Wall Street φαίνεται να ζει στον δικό της κόσμο.
Η Wall Street σπάει όλα τα κοντέρ. Γιατί;

Για ποιο λόγο βγαίνουν οι Liberal markets;

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όλοι νοιώθουμε ότι μετά τις εκλογές του Ιουλίου, κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην χώρα μας. Στερεότυπα δεκαετιών, τίθενται σε καθεστώς αμφισβήτησης. Ιδεολογικές κυρίαρχες εμμονές, αρχίζουν να μοιάζουν με αραχνιασμένες μούμιες του παρελθόντος. Η ανάγκη για υιοθέτηση της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών και της οικονομίας, αποκαθηλώνει τα μέχρι πρότινος ιερά οπισθοδρομικά τοτέμ.
Για ποιο λόγο βγαίνουν οι Liberal markets;

Η αριστερά θέλει ρήξεις. Εμείς μεταρρυθμίσεις

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι καλλιτέχνες των οποίων το πελατολόγιο ανήκει στον χώρο της αριστεράς, οι εναπομείναντες αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί διανοούμενοι και το ευρύτερο συριζαϊκό ρεύμα, δίνουν όλοι μαζί τις τελευταίες σκληρές μάχες οπισθοφυλακής και χαρακωμάτων, απέναντι στο αύριο. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα γόνιμο έδαφος για ρήξεις, για συγκρούσεις, για χαοτικές καταστάσεις και ανατροπές.
Η αριστερά θέλει ρήξεις. Εμείς μεταρρυθμίσεις

Ας μην κατηγορούμε για όλα τις τράπεζες!

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Σε μια κοινωνία που οι πάντες βάλλουν κατά πάντων, ξεκινώντας από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα θέματα, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες αποτελούν πάντοτε έναν εύκολο στόχο, καθώς πάνω τους στοχεύει ένα ευρύτατο τμήμα της κοινωνίας. Την εργολαβία των επιθέσεων, την έχουν αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης του Σύριζα.
Ας μην κατηγορούμε για όλα τις τράπεζες!

Τράπεζες: Η εξυγίανση θα πάει καλά. Η ανάπτυξη;

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών έχουν οδηγήσει στη σταδιακή μείωση των short θέσεων των γνωστών funds, Lansdowne Partners, Οceanwood Capital Management και Marshall Wace. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή στάσης έπαιξε και ο μεγάλος όγκος προσυμφωνημένων συναλλαγών / πακέτων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. 
Τράπεζες: Η εξυγίανση θα πάει καλά. Η ανάπτυξη;

O Τοξότης, το κανόνι και η Τράπεζα Αττικής

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όταν το 1997 το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) αποκτούσε το 34% των μετοχών της Τραπέζης Αττικής, το Τεχνικό Επιμελητήριο έκανε πάρτι. Με αυτήν την υπερφίαλη φιλοσοφία, πορεύθηκε η τράπεζα τα τελευταία είκοσι χρόνια, προσφέροντας απλόχερα χρηματοδοτήσεις σε κατασκευαστές και εργολάβους, που δεν τηρούσαν τους αυστηρούς τραπεζικούς κανόνες. Και με αυτήν την φιλοσοφία, η τράπεζα έγινε «φύλλο – φτερό» και η επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ εξαϋλώθηκε.
O Τοξότης, το κανόνι και η Τράπεζα Αττικής

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα