Κ. Χαροκόπος

Φιάσκο, το μητρώο του Airbnb

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Σε μεγάλο φιάσκο εξελίσσεται η ιστορία με το Μητρώο για όσους ενοικιάζουν τα ακίνητα με βραχυπρόθεσμες μισθώσεις μέσω διαδικτυακών πλατφορμών τύπου Airbnb, Homeaway, Booking, Homekey κ.α. Μεγάλο φιάσκο και για την κυβέρνηση, που νόμιζε πως βρήκε το κέρας της Αμάλθειας για νέα φορολογικά έσοδα.
Φιάσκο, το μητρώο του Airbnb

H πιο υποτιμημένη μετοχή στην Ελλάδα

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Παρ’ όλο που το Ελληνικό Χρηματιστήριο κλυδωνίζεται από το σκάνδαλο της Folli Follie, την κατάρρευση των τραπεζών και τον κίνδυνο πτώχευσης της ΔΕΗ, υπάρχουν πολλοί που ήδη σχεδιάζουν ψύχραιμα την επόμενη επενδυτική ημέρα.
H πιο υποτιμημένη μετοχή στην Ελλάδα

Ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και ημιεγγράμματοι υπουργοί

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Διαβάζουμε για το ενδεχόμενο κατάργησης των εξετάσεων στα μαθήματα της Χημείας και της Φυσικής. Δηλαδή οι μαθητές δεν θα εξετάζονται για τις γνώσεις τους στο ερωτήματα: α) από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος και β) ποιες είναι οι κανόνες λειτουργίας του κόσμου.
Ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και ημιεγγράμματοι υπουργοί

Περί «σορταρίσματος», ο λόγος

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Όποτε εμφανίζονται οι «αρκούδες» στις αγορές, οι πάντες ξαφνιάζονται. Παύει η ευδαιμονία, παύει το εύκολο και αναπαυτικό κέρδος και είναι στιγμή που η συγκίνηση της ανόδου, παραδίδει τα ηνία στο σοκ της πτώσης. Εκεί είναι που κάνουν την εμφάνιση τους και οι «σορτάκηδες».
Περί «σορταρίσματος», ο λόγος

Μικρότερο κράτος, μικρότερα φορολογικά βάρη

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Αρκετές συζητήσεις πάνω σε θέματα οικονομίας καταλήγουν στην κλασσική επωδό, πως η λύση θα βρεθεί, όταν το κράτος το διαχειριστούν τεχνοκράτες και όχι γραφειοκράτες. Επομένως καλούμεθα να απαντήσουμε στο ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής. Είναι όμως έτσι;
Μικρότερο κράτος, μικρότερα φορολογικά βάρη

Τώρα, Τώρα, Τώρα!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Η ανάγκη για κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών είναι άμεση. Και όχι για να καλυφθούν οι δείκτες που έχουν θέσει οι εποπτικοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί. Αλλά διότι η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από ένα κεφαλαιακά εύρωστο τραπεζικό σύστημα.
Τώρα, Τώρα, Τώρα!

Η ΕΛΔΕ του Μεγάρου Μαξίμου

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Σε ποια άλλη χώρα του πλανήτη θα γινόταν σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο, λόγω της πτώσης, έστω και μεγάλης, των τραπεζικών μετοχών; Προσέξτε! Η σύσκεψη έγινε λόγω της πτώσης των τιμών των μετοχών και όχι λόγω του γενικότερου δυσοίωνου τραπεζικού τοπίου.
Η ΕΛΔΕ του Μεγάρου Μαξίμου

Τρεις ορατοί κίνδυνοι στη Wall Street

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, 00:02
To bull market διαρκείας που παρακολουθούμε εδώ και δέκα χρόνια να εξελίσσεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, επιτρέπει σε κάθε πισωγύρισμα του να δημιουργούνται οι υποψίες και οι φόβοι σε κάποιους, αλλά και οι προσδοκίες σε κάποιους άλλους πως έφτασε στο τέλος του.
Τρεις ορατοί κίνδυνοι στη Wall Street

O Madoff, το Folli-Follie και η ημιθανής χελώνα

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Είναι σχεδόν σίγουρο πως αν η Quintessential Capital Management δεν έφερνε στο φως την κορυφή του παγόβουνου του σκανδάλου της Folli-Follie, όλα θα ήταν μέλι γάλα και οι Κουτσολιούτσοι θα συνέχιζαν το party τους εις βάρος των επενδυτών, των ομολογιούχων και των τραπεζών.
O Madoff, το Folli-Follie και η ημιθανής χελώνα

Το βαρίδι των υψηλών επιτοκίων

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Το επιχείρημα της κυβέρνησης πως δεν ανησυχεί από την αύξηση των επιτοκίων στη δευτερογενή αγορά των ομολόγων του δημοσίου, λόγω της ύπαρξης του μαξιλαριού και της μη άμεσης ανάγκης για προσφυγή στις αγορές, φανερώνει την άγνοια που κυριαρχεί στο κυβερνητικό επιτελείο.
Το βαρίδι των υψηλών επιτοκίων

Γύπες, Κοράκια και Μινώταυροι

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Η κατάρρευση των τιμών των τραπεζικών μετοχών συνοδεύτηκε από την κλασσική επωδό, περί καταραμένων κερδοσκόπων. Γύπες που σορτάρουν, κοράκια που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια και από πίσω ακουγόταν το ποδοβολητό των Μινώταυρων του νεοφιλελευθερισμού. Και όλα αυτά ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των ζώων.
Γύπες, Κοράκια και Μινώταυροι

Ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Στην πρόσφατη εκδήλωση που πραγματοποίησε το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας, με θέμα «Συνεργασία στην Επιχειρηματικότητα, κλειδί για την ανάπτυξη», στάθηκα σε μια φράση του Γενικού Διευθυντή του Ι.Ο.Β.Ε., Νίκου Βέττα, ο οποίος ανέφερε πως η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας.
Ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας

Σκάνδαλο Folli Follie. Ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Το σκάνδαλο της εταιρείας Folli Follie, έκανε πολλούς να πέσουν από τα σύννεφα και όλους μηδενός εξαιρουμένου, να διαμαρτύρονται που δεν τους προστάτευσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το σκάνδαλο το αποκάλυψαν οι δυνάμεις της αγοράς. Οι δυνάμεις τις αγοράς αυτοπροστατεύονται από τα σκάνδαλα και τις ζημιές. Αυτή είναι η δουλειά τους.
Σκάνδαλο Folli Follie. Ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο

Η Ιταλία κλονίζεται. Εμείς;

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Τον Απρίλιο του 2013, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τόκιο, Ρομπέρτο Όσι, είχε δημοσιεύσει μια έρευνα στο περιοδικό του London School of Economics, στην οποία είχε αναφέρει πως η κρίση που τότε εστιαζόταν στην Ελλάδα και στην Κύπρο, θα μεταφερόταν με μαθηματική ακρίβεια και στην Ιταλία. Αναφερόταν στην βουβή κατάρρευση της Ιταλικής Οικονομίας, καθώς υποστήριζε πως η Ιταλία δεν βρισκόταν σε κατάσταση «severe recession» αλλά «in deep depression».
Η Ιταλία κλονίζεται. Εμείς;

Η Οικονομική Ελευθερία ως μόνη λύση

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Θα επιθυμούσα η αρχή της συνεργασίας μου με το liberal.gr να ξεκινήσει παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από το προτελευταίο άρθρο που δημοσίευσα στον Φιλελεύθερο, με τίτλο «η Οικονομική Ελευθερία ως μόνη λύση», καθώς ο ακρογωνιαίος λίθος της οικονομικής αντίληψης και της λογικής μου είναι οι αρχές της οικονομικής ελευθερίας.
Η Οικονομική Ελευθερία ως μόνη λύση

Από την Τράπεζα Κρήτης στη Folli Follie

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, 17:57
Το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό του κάθε πολίτη, είναι το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης, γνωστό και ως σκάνδαλο Κοσκωτά. Το σκάνδαλο αυτό είχε δύο πτυχές. Την πολιτική και την οικονομική.
Από την Τράπεζα Κρήτης στη Folli Follie

Η ανακεφαλαιοποίηση (πάλι) πέτυχε, ο ασθενής κινδυνεύει.

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, 00:01
Με τα 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ και με τα περισσότερα από αυτά να είναι CoCos με επιτόκιο 8%, στην αγορά δεν πρόκειται να πέσει ούτε ευρώ! Θα είναι σαν να περνάει από την διψασμένη έρημο ένα κατάμαυρο σύννεφο, δίχως να προσφέρει μία σταγόνα και την καταιγί
Η ανακεφαλαιοποίηση (πάλι) πέτυχε, ο ασθενής κινδυνεύει.

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα