Κ. Χαροκόπος

Τι να μάθουν τα παιδιά σήμερα;

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Τι να μάθουν τα παιδιά σήμερα; Να μάθουν πολλές ξένες γλώσσες; Να εκπαιδευτούν σε νέους κώδικες και γλώσσες προγραμματισμού; Να μυηθούν σε νέες δεξιότητες και να αναδείξουν το ταλέντο τους; Πως να προετοιμαστούν και να προσαρμοστούν σε ένα κόσμο, που διαρκώς αλλάζει; Σε ένα κόσμο, που μεταβάλει διαρκώς τις απαιτήσεις του.
Τι να μάθουν τα παιδιά σήμερα;

Αποτελούσε λαϊκό αίτημα, η έφοδος στις τράπεζες;

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Επί δυο συνεχείς ημέρες, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, προέβησαν σε ελέγχους στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στα πλαίσια των ερευνών για εναρμονισμένες πρακτικές. Την Πέμπτη, η έρευνα ήταν αυτεπάγγελτη, ενώ την Παρασκευή έγινε σε συνέχεια καταγγελιών της Viva Wallet, για τις χρεώσεις στα Pos και σε άλλες τραπεζικές συναλλαγές.
Αποτελούσε λαϊκό αίτημα, η έφοδος στις τράπεζες;

Το νέο όριο των 300 ευρώ δεν δίνει λύσεις

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δυο είναι τα σημεία του φορολογικού νομοσχεδίου που απασχολούν τους πολίτες, ως καταναλωτές. Το πρώτο, είναι η υποχρεωτική πραγματοποίηση δαπανών, ύψους 30% του πραγματικού τους εισοδήματος, με ηλεκτρονικά μέσα, υπό την απειλή ποινής 22% επί της διαφοράς. Το δεύτερο, είναι η μείωση του ορίου στα 300€ στις συναλλαγές με μετρητά. Με μια πρώτη ματιά, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως και τα δυο αυτά σημεία του νομοσχεδίου, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως και για τα δυο, υπάρχουν ενστάσεις.
Το νέο όριο των 300 ευρώ δεν δίνει λύσεις

Χρηματιστηριακή ανάλυση χωρίς αριθμούς

Παρασκευή 08 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Δεν είναι λίγοι οι αναγνώστες που αποφεύγουν όσα άρθρα περιέχουν αριθμούς και ποσοστά, ή αναλύσεις που φαίνονται με μια πρώτη ματιά ως δυσνόητες, λόγω του εξειδικευμένου αντικείμενου τους. Οπότε δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο, από το αναλύσουμε σήμερα χωρίς αριθμούς ένα θέμα που μας αφορά όλους, όπως είναι η πορεία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.
Χρηματιστηριακή ανάλυση χωρίς αριθμούς

ΕΒΖ: Έπεσε ένα ακόμα προπύργιο του κρατισμού

Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Για όλους εμάς, τους παλαιότερους του Χρηματιστηρίου, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) είναι συνυφασμένη με όλα τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του 1999. Η μετοχή της ΕΒΖ, μαζί με την μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) και τις μετοχές διάφορων κατασκευαστικών εταιριών, αποτελούσαν τα περίφημα πασοκόχαρτα, που προσέφεραν απίστευτες συγκινήσεις και αποδόσεις στους παίκτες του χρηματιστηρίου.
ΕΒΖ: Έπεσε ένα ακόμα προπύργιο του κρατισμού

Οι οικονομικές αερολογίες της αριστεράς

Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Μια οικονομική ανάλυση που κυκλοφόρησε σε εφημερίδες και αναπαράχθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιχειρεί με στόμφο να αποδείξει ότι η εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και της ρομποτικής, θα οδηγήσει στην κατάργηση του κέρδους και του καπιταλισμού.
Οι οικονομικές αερολογίες της αριστεράς

Τα τραύματα του κομμουνισμού, κρατούν ακόμα

Τρίτη 05 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Πριν από 30 χρόνια τέτοια εποχή, έπεφτε το Τείχος του Βερολίνου. Το Τείχος που είχε χωρίσει τον ίδιο λαό, σε δυο κόσμους, σε δύο συστήματα. Οι έλεγχοι στο Check Point Charlie έχασαν την αξία τους και τα συρματοπλέγματα, η ναρκοθετημένη νεκρή ζώνη, η διάχυτη σιωπή, έδωσαν τη θέση τους στην ενωμένη Γερμανία.
Τα τραύματα του κομμουνισμού, κρατούν ακόμα

Όταν οι αγορές διαψεύδουν τους διαχειριστές

Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2019, 00:02
Οι χρηματιστηριακές αγορές στις ΗΠΑ, ξεπερνούν τις προσδοκίες και των πλέον αισιόδοξων χρηματιστηριακών παραγόντων. Ειδικά ο χρηματιστηριακός δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται και ως ο αντιπροσωπευτικότερος του είδους του, καταγράφει νέα υψηλά, μεγεθύνοντας τις ελπίδες για τη συνέχιση αυτού του υπερδεκαετούς ανοδικού χρηματιστηριακού κύκλου.
Όταν οι αγορές διαψεύδουν τους διαχειριστές

«Ναι μεν, αλλά…» για τον τραπεζικό κλάδο

Παρασκευή 01 Νοεμβρίου 2019, 00:02
«Ναι μεν, αλλά…», ήταν ο τίτλος μιας ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας του 1972, στην οποία ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης επιχειρούσε να αφήσει πίσω του τα δεσμά του εμπορικού κινηματογράφου, περνώντας σε μια νέα φάση. Με τον ίδιο τίτλο, θα μπορούσαμε να τιτλοφορήσουμε και την προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών, να ξεπεράσουν την δεκαετή παθογένεια και απραξία τους και να κινηθούν επιθετικά προς το μέλλον.
«Ναι μεν, αλλά…» για τον τραπεζικό κλάδο

Πολίτες ή οικονομικοί πελάτες;

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Πολιτικός επιστήμονας, δεν είμαι. Ούτε έχω γνώσεις του χώρου της επικοινωνίας. Ανησυχώ όμως ιδιαίτερα, διότι ενώ η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει μαζί της το 60% των πολιτών, αδυνατεί να προβάλει την φιλοσοφία της και την ιδεολογία της και να περάσει το μήνυμα της αναγκαίας δυναμικής αλλαγής του υπάρχοντος οικονομικού και κοινωνικού αφηγήματος.
Πολίτες ή οικονομικοί πελάτες;

Τα θέματα είναι τεχνικά, όχι πολιτικά

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Δεν είναι δυνατόν τα τεχνικά ζητήματα να μετατρέπονται αμέσως σε πολιτικά. Η εξεύρεση και η υιοθέτηση του τρόπου, με τον οποίο θα ψηφίζουν οι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται ή διαμένουν στο εξωτερικό, είναι καθαρά τεχνικό και διαδικαστικό θέμα. Και όπως έχει δείξει η γκάμα των λύσεων που υιοθετείται παγκοσμίως, το ζήτημα αυτό άπτεται της ψηφιακής τεχνολογίας.
Τα θέματα είναι τεχνικά, όχι πολιτικά

Οι φόροι υπέρ τρίτων, καλά κρατούν

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, αποτέλεσε ένα από τα πάγια αιτήματα της Τρόικα ήδη από το 2011, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε διαπιστωθεί πως το κόστος των υπηρεσιών και των προϊόντων στην Ελλάδα επιβαρυνόταν με συντεχνιακούς δασμούς και φόρους, επηρεάζοντας δυσάρεστα την τελική κατανάλωση και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Οι φόροι υπέρ τρίτων, καλά κρατούν

Ο Joker και ο Μινώταυρος του Νεοφιλελευθερισμού

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Στη φαρέτρα των βελών των τοξοτών και στο οπλοστάσιο των πάσης φύσεως όπλων των πολεμιστών κατά του μυθικού τέρατος του Μινώταυρου του Νεοφιλελευθερισμού, εντάχθηκε πλέον ενεργά και ο ήρωας των κινουμένων σχεδίων της Marvel και πρωταγωνιστής της πρόσφατης ομώνυμης ταινίας του Hollywood, Joker.
Ο Joker και ο Μινώταυρος του Νεοφιλελευθερισμού

Το bitcoin μπήκε στο στόχαστρο της εφορίας

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Όσοι πίστευαν πως το περιβάλλον των κρυπτονομισμάτων θα διατηρούσε για πάντα τη ανωνυμία των χρηστών του, διαψεύδονται. Όσοι ονειρεύονταν πως τα κρυπτονομίσματα θα αποτελούσαν για πολύ καιρό ακόμα το οχυρό της ελευθερίας και το καταφύγιο του «μαύρου χρήματος» και των παράνομων δραστηριοτήτων, ξύπνησαν αυτές τις ημέρες διαφορετικά.
Το bitcoin μπήκε στο στόχαστρο της εφορίας

Στην αγορά, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Η είδηση του Bloomberg για τις κατηγορίες εναντίον δυο Ελλήνων επιχειρηματιών, από την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς - την περίφημη SEC -, για την συμμετοχή τους σε ένα διεθνές κύκλωμα κατάχρησης εσωτερικών εταιρικών πληροφοριών, με κέντρο έναν τραπεζίτη της Goldman Sachs, απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών έντυπων και ιστότοπων.
Στην αγορά, πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14

Τελικά, πότε θα ανέβει το Χρηματιστήριο;

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Δεν είναι λίγοι οι επενδυτές του Χρηματιστηρίου Αθηνών που διερωτώνται, για την χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η εισροή νέων κεφαλαίων από το εξωτερικό. Νέων κεφαλαίων, που θα δώσουν μια εκ νέου ώθηση στις τιμές των μετοχικών τίτλων. Και το ερώτημα επανέρχεται, διότι μόλις τώρα έκλεισαν οι πρώτες 100 ημέρες της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Τελικά, πότε θα ανέβει το Χρηματιστήριο;

Η αυτοκριτική της αριστεράς, δεν έχει νόημα

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ακολουθεί ένα μη οικονομικό άρθρο. Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα κρεσέντο αποκαλύψεων και αυτοκριτικών από την ηγετική ομάδα του Σύριζα. Η ομάδα που διέλυσε τη χώρα, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθεί των ευθυνών της, μέσα από την διαδικασία της αυτοκριτικής, που αποτελεί για την αριστερά, την δική της κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Η αυτοκριτική της αριστεράς, δεν έχει νόημα

Ο βουλευτής του χθες και το τραπεζικό αύριο

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Είναι τρεις οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το λειτουργικό και επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών, τα επόμενα χρόνια.: Το ρυθμιστικό περιβάλλον που θέτουν οι εποπτικές αρχές, οι ψηφιακές τομές σε διαδικασίες και δομές και ο εντεινόμενος ανταγωνισμός από μη τραπεζικούς παίκτες. Γι' αυτά θα πρέπει να ανησυχεί ο βουλευτής που με την ψήφο του θα διαμορφώσει το νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών στο νέο ψηφιακό περιβάλλον.
Ο βουλευτής του χθες και το τραπεζικό αύριο

Να προσκαλέσουμε την Volkswagen, τώρα!

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Τον περασμένο Ιούλιο είχαμε αρθρογραφήσει για τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιμετώπιζε την Τουρκία με πολιτικούς και οικονομικούς όρους. Είχαμε αναφερθεί στο γεγονός, πως η Τουρκία αποτελεί τον μεγαλύτερο εισαγωγέα γερμανικού στρατιωτικού υλικού. Τέλος, είχαμε παρουσιάσει και την απόφαση της Volkswagen για την ίδρυση εργοστασίου στην περιοχή της Σμύρνης.
Να προσκαλέσουμε την Volkswagen, τώρα!

Αλλάζει ραγδαία, ο τρόπος που εργαζόμαστε

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, 00:02
Ένα από τα πράγματα που αλλάζουν ραγδαία στις ημέρες μας, είναι ο τρόπος που ο σύγχρονος πολίτης εργάζεται και απασχολείται. Οι εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας, τα ψηφιακά εργαλεία που έχει πλέον στη διάθεση του ο εργαζόμενος και η υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών, έχει ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την εργασία μέχρι τώρα.
Αλλάζει ραγδαία, ο τρόπος που εργαζόμαστε

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 11/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα