Κ. Χαροκόπος

Και ο Κινέζος θέλει το Γερμανό του

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η παλιά γνωστή διαφήμιση της αλυσίδας λιανικής πώλησης μπαταριών, τηλεφώνων και υπολογιστών, χρησιμοποιούσε ως μότο, το: «κι ο φοιτητής θέλει τον Γερμανό του». Όμως στην οικονομική πραγματικότητα, ίσως ο Κινέζος είναι αυτός, που θέλει τον Γερμανό του.
Και ο Κινέζος θέλει το Γερμανό του

Πανεπιστήμια και όχι εκκολαπτήρια «αγωνιστών»!

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 01:02
«Όσο είμαστε εμείς εδώ, παιδεία άλλη για τους γόνους και άλλη για τον λαό δεν θα επιτρέψουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός που πηγαίνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, χλευάζοντας έτσι με τον χειρότερο τρόπο όσους γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο πλήρως απαξιωμένο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.
Πανεπιστήμια και όχι εκκολαπτήρια «αγωνιστών»!

Έξι καμπάνες από τη Νέα Υόρκη

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια δύσκολη χρηματιστηριακή εβδομάδα που ενεργοποίησε πολλά alerts στα τερματικά των traders. Oι διακυμάνσεις παραμένουν από τον Σεπτέμβριο και μετά, τις μεγάλες πτώσεις τις ακολουθούν σημαντικές αντιδράσεις, αλλά οι αγορές δεν έχουν δείξει ακόμα ποια τάση θα ακολουθήσουν.
Έξι καμπάνες από τη Νέα Υόρκη

Επαναστατικές ονειρώξεις ή ρεαλιστικά σχέδια;

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Απέναντι σε αυτό το όραμα των ιδεολογικών εμμονών και της άρνησης της πραγματικότητας, ακούμε και διαβάζουμε μετά από πολλά χρόνια να ξετυλίγεται ένα ρεαλιστικό και δομημένο σχέδιο, που κάνει αναφορές σε αξίες και αρχές, σε προτάσεις και λύσεις που ο καθένας μας επιζητεί και παλεύει γι’ αυτές.
Επαναστατικές ονειρώξεις ή ρεαλιστικά σχέδια;

Τρεις οι στόχοι, ένας ο τρόπος

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κατακλείσει τα MME, η καγκελάριος Μέρκελ έδωσε τη ευχή της για την μη περικοπή των συντάξεων από την έναρξη του επόμενου έτους. Η μητέρα όλων των μαχών εστέφθη με επιτυχία. Σε μια ακόμα μάχη του πόλεμου ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, νίκησε θριαμβευτικά το χθες, μετά ευρωπαϊκών Βαΐων και κλάδων.
Τρεις οι στόχοι, ένας ο τρόπος

Ο τραπεζικός εξοστρακισμός, έδωσε μεγάλα κέρδη

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η αποχώρηση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank από τον δείκτη της MSCI Standard Greece, λόγω της χαμηλής χρηματιστηριακής κεφαλαιοποίησης τους, ήταν εδώ και καιρό ορατή σε όσους γνωρίζουν τις απλές πράξεις της αριθμητικής του Δημοτικού.
Ο τραπεζικός εξοστρακισμός, έδωσε μεγάλα κέρδη

Επικίνδυνη απόκλιση από την πορεία της Δύσης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είχε, και εξακολουθεί να έχει, την κακιά συνήθεια να θέτει στόχους, η επίτευξη των οποίων δεν εξαρτάται από αυτή την ίδια, αλλά από τρίτους παράγοντες. Έτσι πορεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια, τρώγοντας τα μούτρα της και συνεχίζει.
Επικίνδυνη απόκλιση από την πορεία της Δύσης

PSI: Δράκοι και παραμύθια

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις συντάξεις και η καταβολή κάποιων αναδρομικών στους ένστολους, διέγειραν για μια ακόμα φορά τα αντανακλαστικά όσων δεν έχουν αντιληφθεί, το τι έχει συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια.
PSI: Δράκοι και παραμύθια

Επιχειρήσεις ή κολεκτίβες;

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Έπεσε στα χέρια μου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων αξιοποίησης κλειστών καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Στοά των Εμπόρων, επί της οδού Βουλής. Το κείμενο της πρόσκλησης αποτελεί τον ορισμό της στρεβλής αντίληψης του τι εστί επιχειρηματικότητα.
Επιχειρήσεις ή κολεκτίβες;

Τραπεζικές μετοχές: Τι να κάνουμε;

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Ήμασταν από τους ελάχιστους, που είχαμε επιμείνει στην αποχή των επενδυτών από τις αγορές των τραπεζικών μετοχών μέσω χρηματιστηρίου, με το που εκδηλώθηκε η κρίση και από τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών από το 2013 και μετά. Ειδικά τον Δεκέμβριο του 2015, είχαμε εξηγήσει για ποιο λόγο όσοι συμμετείχαν στα τραπεζικά μετοχικά δρώμενα θα έχαναν τα χρήματά τους.
Τραπεζικές μετοχές: Τι να κάνουμε;

Η υπνωτισμένη χώρα πάει στον γκρεμό

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Εκτός τόπου και χρόνου, είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες. Εκτός τόπου και χρόνου στην οικονομία, στην εξωτερική πολιτική, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου διαψεύδονται καθημερινά. Οι πολιτικές της, φαίνεται και στους πλέον αδαείς πως είναι αδιέξοδες.
Η υπνωτισμένη χώρα πάει στον γκρεμό

Οι μετοχές της Δεκάρας

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης αλλά και υπόλοιπων μεγάλων χρηματοοικονομικών κέντρων, υπάρχει ο όρος των «Penny Stocks». Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζεται μια ειδική κατηγορία μετοχών, μετοχών με χαμηλή τιμή διαπραγμάτευσης και με μικρή χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση.
Οι μετοχές της Δεκάρας

Έλα μωρέ! Μνημόνιο ήταν και πέρασε!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Η αίσθηση πως τελικά το Μνημόνιο ήταν ένας εφιάλτης που πάει πέρασε, μια άτυχη παρένθεση εθνικής υποταγής και οικονομικού εξαναγκασμού, επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τη δημοσιοποίηση των δικαστικών αποφάσεων για τις συντάξεις και τα αναδρομικά.
Έλα μωρέ! Μνημόνιο ήταν και πέρασε!

Τα καλά νέα καίγονται. Γιατί;

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης των χρηματιστηριακών κύκλων, που είναι κάτι που βιώνουμε σήμερα μετά από 10 χρόνια γραμμικής ανόδου των αγορών, πέραν των αναταράξεων, των συχνών βυθίσεων των τιμών και των επανακάμψεων τους, εμφανίζεται ακόμα μια σημαντική αλλαγή της τάσης των επενδυτικών κεφαλαίων.
Τα καλά νέα καίγονται. Γιατί;

Ο Λάφερ, o καφές, το κρασί και τα τσιγάρα

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 01:02
Σκεφτείτε τον Άρθουρ Λάφερ να έρχεται από τη μακρινή Youngstown του Ohio και να κάθεται να απολαύσει τον καφέ του, το τσιγάρο του και το κρασί του, με θέα την Ακρόπολη, μετά από μια σύντομη ξενάγηση της Αθήνας με ένα όχημα που καίει υγρά καύσιμα.
Ο Λάφερ, o καφές, το κρασί και τα τσιγάρα

Κράτος Δικαίου, Ασφάλεια, Ευημερία

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018, 01:02
Η αξιοπιστία της κοινωνίας, του οικονομικού συστήματος, της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, των εμπορικών συναλλαγών και της απλής καθημερινότητας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στο κράτος δικαίου και στην ασφάλεια των πολιτών. Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον κανονικότητας, μπορεί να υπάρξει ευημερία.
Κράτος Δικαίου, Ασφάλεια, Ευημερία

Βαδίζουμε μπροστά, κοιτώντας πίσω

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, 01:02
Προ ημερών ο Jack Ma, ο θρυλικός ιδρυτής της κορυφαίας κινεζικής εταιρίας διαδικτυακού εμπορίου (e-commerce) Alibaba, ανέφερε πως το Ισραήλ γνωρίζει πως o πλέον πολύτιμος πόρος δεν είναι ούτε το πετρέλαιο ούτε το αέριο, αλλά ο ανθρώπινος νους.
Βαδίζουμε μπροστά, κοιτώντας πίσω

Short Alert! 03/12/2018

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, 01:02
Κρατήστε αυτήν την ημερομηνία, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018. Την ημέρα που λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη, το “Shorting Conference”, με διοργανωτή το Kase Learning. Είναι το συνέδριο των “σορτάκηδων”, δηλαδή των επενδυτών που αναζητούν και εκμεταλλεύονται τις υπερβολές των “bull markets”.
Short Alert! 03/12/2018

Βγάλτε τα λεφτά σας νόμιμα στο εξωτερικό!

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018, 00:02
Η δημόσια προσφορά της ΤΙΤΑΝ Cement International προς τους μετόχους της ΤΙΤΑΝ ΑΕ είναι μια εκπληκτική ευκαιρία για να στείλουμε τα κεφάλαια μας στο εξωτερικό, μέσα από μια νομιμότατη, εντελώς αξιόπιστη και φθηνή μέθοδο και χωρίς να μπορεί να μας σταματήσει κάποια κρατική ή τραπεζική αρχή.
Βγάλτε τα λεφτά σας νόμιμα στο εξωτερικό!

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα