Κ. Χαροκόπος

Όταν ακούς για κρατικό σχεδιασμό, φύγε τρέχοντας

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 00:02
Η εμμονή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει σίγουρα ρίζες από την εποχή που ο ίδιος διεκδικούσε την ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος και από την εποχή της λατρείας προς το Σοβιετικό καθεστώς, τα τριαντάχρονα πλάνα της ΕΣΣΔ και τους κρατικούς σχεδιασμούς.
Όταν ακούς για κρατικό σχεδιασμό, φύγε τρέχοντας

Πάμε κόντρα στην πραγματικότητα! Θα γλυτώσουμε;

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, 00:02
Προχθές είχα μια συζήτηση με έναν καθηγητή Πανεπιστημίου και προσπαθούσα να του απαντήσω στο ερώτημα, του τι εννοούμε όταν μιλάμε για διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. Χθες μου παρουσιάστηκε μια μελέτη, που εμφάνιζε πως η πλειοψηφία των αποφοίτων των οικονομικών σχολών, θεωρεί πως το κέρδος δεν αποτελεί θεμιτό στόχο.
Πάμε κόντρα στην πραγματικότητα! Θα γλυτώσουμε;

Η Αεροδυναμική, η Υδροδυναμική και η Οικονομία

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, 00:02
Η τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί μετά από την κυβερνητική απόφαση για τη μείωση των συντελεστών του φόρου προστιθέμενης αξίας στα τρόφιμα αλλά όχι στα ροφήματα, είναι ενδεικτική της προχειρότητας και της ανικανότητας που διακατέχουν τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην οικονομία.
Η Αεροδυναμική, η Υδροδυναμική και η Οικονομία

Οι κληρονόμοι του Χάους

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019, 00:02
Ο αριθμός των κληρονόμων που αποποιούνται τις κληρονομιές που θα έπρεπε να καταλήγουν στα χέρια τους, διαρκώς αυξάνεται. Με την κίνηση αυτή, οι κόποι των γονέων τους, τα οικογενειακά τους περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στα χέρια του δημοσίου. Το γεγονός πέραν της οικονομικής του διάστασης, έχει βαθιές κοινωνικές επιπτώσεις.
Οι κληρονόμοι του Χάους

Υπάρχουν καύσιμα για το χρηματιστήριο;

Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 00:02
Η άνοδος του χρηματιστηρίου απαιτεί καλό οικονομικό κλίμα, ομαλή πολιτική ζωή, σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον και ικανές εισηγμένες εταιρίες με προοπτική. Αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να εστιαστεί η προσέλκυση νέων επενδυτών και κεφαλαίων.
Υπάρχουν καύσιμα για το χρηματιστήριο;

O σκοτεινός δρόμος με τις υποσχέσεις

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, 00:02
H κυβέρνηση Τσίπρα, άνοιξε το χορό των παροχών. Ανάμεσα στα άλλα, βάφτισε ως 13η σύνταξη, ένα πρόωρο επίδομα έναντι του Χριστουγεννιάτικου δώρου, το οποίο έχει το μέγεθος του δώρου του Πάσχα και το διανέμει μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Ο ορισμός της γελοιότητας, στην προσπάθεια εξαγοράς ψήφων.
O σκοτεινός δρόμος με τις υποσχέσεις

Θα φέρουν αυτά τα μέτρα, επενδύσεις; Σίγουρα όχι!

Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, 00:02
Ίσως η ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης να επισπεύσθηκε λόγω της απώλειας και των τελευταίων ψηγμάτων του στερεότυπου του αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος που διαλαλούσε η κυβέρνηση. Ίσως η κυβέρνηση Τσίπρα – Παπακώστα – Θεοχαρόπουλου, να αποφάσισε να μετατρέψει το κυβερνητικό σχέδιο για το αύριο της χώρας, σε προεκλογικό πρόγραμμα διεκδίκησης ψήφων.
Θα φέρουν αυτά τα μέτρα, επενδύσεις; Σίγουρα όχι!

Όταν ο Νασραντίν Χότζα πάει σε εκλογές

Πέμπτη 09 Μαΐου 2019, 00:02
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση από το να υπόσχεται μια κυβέρνηση πράγματα, τα οποία θα πρέπει να νομοθετήσει η επόμενη κυβέρνηση που θα εκλεγεί μετά από τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση, από τη θριαμβολογία για την επαναφορά συνθηκών που η ίδια η κυβέρνηση έχει καταργήσει.
Όταν ο Νασραντίν Χότζα πάει σε εκλογές

Ευρωπαϊκή Ένωση 2021-2027

Τετάρτη 08 Μαΐου 2019, 00:02
Στην Ελλάδα οι ευρωεκλογές θεωρούνται απλά πρόδρομες εθνικές εκλογές, ή ευκαιρία χαλαρής ψήφου, ή έκφραση δυσαρέσκειας. Όμως οι αποφάσεις, τις οποίες καλούνται να λάβουν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για την περίοδο 2012 – 2027, δίνουν άλλη διάσταση στην αξία της ψήφου των ευρωεκλογών.
Ευρωπαϊκή Ένωση 2021-2027

Είναι αλήθεια, πως δουλεύουμε πολύ και αποδίδουμε λίγο;

Τρίτη 07 Μαΐου 2019, 00:02
Τα αποτελέσματα της μελέτης για την παραγωγικότητα της εργασίας, που πραγματοποίησε ο ΟΟΣΑ για το οικονομικό έτος 2017, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Εν πολλοίς πιστοποιούν βέβαια αυτά, που λίγο – πολύ γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν την οικονομία και αναζητούν λύσεις εξόδου από την κρίση.
Είναι αλήθεια, πως δουλεύουμε πολύ και αποδίδουμε λίγο;

Ο Κυριάκος δεν τάζει και δεν ντηλάρει

Δευτέρα 06 Μαΐου 2019, 00:02
Οι περισσότεροι διερωτώνται για ποιον λόγο, κάποιους λίγους μήνες προ των εθνικών κοινοβουλευτικών εκλογών και εν μέσω των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν έχει παρατηρηθεί η παραμικρή μεταστροφή στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Κυριάκος δεν τάζει και δεν ντηλάρει

Θα πετύχει άραγε η επιχειρηματική μετάλλαξη της Apple;

Παρασκευή 03 Μαΐου 2019, 00:02
Τα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης μετά από το έντονο «sell off», του φθινόπωρου του 2018, κατέγραψαν μέσα στο 2019 εξαιρετικές αποδόσεις. Ο δείκτης S&P 500, έκλεισε το τετράμηνο με κέρδη της τάξεως του 17.51%, τα υψηλότερα από το 1987. Ταυτόχρονα ο δείκτης Dow Jones παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 14%, την μεγαλύτερη από το 1999.
Θα πετύχει άραγε η επιχειρηματική μετάλλαξη της Apple;

Τι θέλουμε; Όμορφα αφηγήματα ή αποτελεσματικές ενέργειες;

Πέμπτη 02 Μαΐου 2019, 00:02
Εξαιρετικό το «αφήγημα», δηλαδή το παραμύθι της κυβέρνησης στον χώρο της εκπαίδευσης. Γεμάτο με πρίγκιπες και βασιλοπούλες, με δικαιοσύνη και ισότητα, με ευτυχισμένους νέους, με χαρούμενους γονείς, με κρυμμένους θησαυρούς που ανακαλύπτονται ξαφνικά και με ένα καινούριο δένδρο που μόλις φύτρωσε στον κήπο με τα λεφτόδενδρα. Το πτυχιόδενδρο.
Τι θέλουμε; Όμορφα αφηγήματα ή αποτελεσματικές ενέργειες;

Η ΔΕΗ στο χρηματιστήριο ήταν πάντα ένα μεγάλο στοίχημα

Τρίτη 30 Απριλίου 2019, 00:02
Το μέλλον της ΔΕΗ ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο από τις αλήστου μνήμης εποχές του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά. Μια κρατική επιχείρηση, όμηρος στα χέρια αδίστακτων και φανατικών ανθρώπων. Μια κρατική επιχείρηση που αποτελούσε το Ιερό Δισκοπότηρο, για όλο τον κομματικό μηχανισμό ανεξαρτήτου βαθμίδας και ιδιότητας.
Η ΔΕΗ στο χρηματιστήριο ήταν πάντα ένα μεγάλο στοίχημα

Οι μετοχές της μαριχουάνας, κρύβουν ακόμα ευκαιρίες;

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, 00:02
Το φθινόπωρο στο «out of the box» του Φιλελεύθερου, είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με τίτλο: «Από το Μαριχουάνα Stop στο Marijuana Stock». Εκεί είχαμε αναφέρει πως όπως το μιούζικαλ του 1971 είχε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, έτσι και οι μετοχές των εταιριών μαριχουάνας, θα απέδιδαν μεγάλα κέρδη.
Οι μετοχές της μαριχουάνας, κρύβουν ακόμα ευκαιρίες;

Γιατί οι Ελβετοί προτιμούν τα μετρητά;

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, 00:02
Πέρασαν ήδη 45 ημέρες από την έκδοση του ελβετικού χαρτονομίσματος των 1.000 ελβετικών φράγκων. Το χαρτονόμισμα αυτό είναι το δεύτερο σε αξία χαρτονόμισμα που κυκλοφορεί στο κόσμο, καθώς ισοδυναμεί με 875 ευρώ, με ισχυρότερο το χαρτονόμισμα των 10.000 Β$ που είναι νόμισμα του Μπρουνέϊ, αξίας 6.440 ευρώ.
Γιατί οι Ελβετοί προτιμούν τα μετρητά;

Το τέλος του ελβετικού ονείρου

Τρίτη 23 Απριλίου 2019, 00:02
Τίτλοι τέλους, στο σήριαλ της δικαστικής διαμάχης των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, κατά των τραπεζών. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, αποφάνθηκε υπέρ των τραπεζών, σχετικά με «τον όρο που προέβλεπε την αποπληρωμή των δανείων βάσει της τρέχουσας συναλλαγματικής ισοτιμίας με το ευρώ».
Το τέλος του ελβετικού ονείρου

Όταν γέλασε ο Porky το γουρουνάκι

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, 00:02
Τα νέα για την αύξηση της τιμής του καφέ, από τρεις από τις μεγαλύτερες αλυσίδες πώλησης καφέ της χώρας, μαζί με την δήλωση ενός νεοπαγούς συνδικαλιστικού σωματείου περί αύξησης της τιμή στο σουβλάκι, απασχόλησαν κατά κόρον τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις ιδιωτικές συζητήσεις.
Όταν γέλασε ο Porky το γουρουνάκι

Gig, Flux και Συντάξεις

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, 00:02
Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε εισέλθει σε μια εποχή, όπου τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όπου το χθες, δεν ισχύει σήμερα. Όπου το σήμερα, ξεπερνιέται αύριο. Σε μια εποχή, που η σημαντικότερη δεξιότητα είναι η προσαρμοστικότητα και που ο δείκτης ευφυίας IQ, έχει αντικατασταθεί από τον δείκτη ικανότητας μάθησης LQ. Το περίφημο ρητό του Ηράκλειτου «Τὰ πάντα ῥεῖ καὶ οὐδὲν μένει», είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ. Σε μια εποχή με διαρκείς αλλαγές, με προοπτικές δίχως όρια και με ένα κόσμο δίχως σύνορα.
Gig, Flux και Συντάξεις

Η Lyft και η αγωνία των funds, στο χρηματιστήριο του Nasdaq

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, 00:02
H πτώση της νεοεισαχθείσας μετοχής της Lyft στο χρηματιστήριο του Nasdaq, έχει προβληματίσει ιδιαίτερα την επενδυτική κοινότητα. Η Lyft, που είναι μια ανταγωνίστρια της Uber, εθεωρείτο ως ένας ακόμα Μονόκερως που θα εισέβαλε θριαμβευτικά στις κεφαλαιαγορές.
Η Lyft και η αγωνία των funds, στο χρηματιστήριο του Nasdaq

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 20/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα