ΓΔ: 897,40 3,64 (0,41 %)

Τζίρος: 14,55 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2000η
Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

ΓΔ: 897,40 3,64 (0,41 %)

Τζίρος: 14,55 εκατ. €   RT

Κ. Χαροκόπος

Θα εμπιστευόσασταν τα χρήματά σας, σε ένα ρομπότ;

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, 00:01
O αυτοματισμός αποτελεί πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής ζωής μας. Από την καφετιέρα, που ετοιμάζει τον πρωινό καφέ πριν καν ξυπνήσουμε, μέχρι την ψηφιακή εφαρμογή για να καλέσουμε το ταξί που θα μας μεταφέρει στην εργασία μας. Η είσοδος των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας, είναι ακόμα πιο ουσιαστική. Η εισβολή της τεχνητής νοημοσύνης, σε ένα χώρο που κυριαρχούσε μέχρι πρότινος ο ανθρώπινος συντελεστής, αλλάζει όλα τα δεδομένα.
Θα εμπιστευόσασταν τα χρήματά σας, σε ένα ρομπότ;

Η επικοινωνία της κυβέρνησης και το μπακάλικο του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, 00:01
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα θυμίζει μπακάλη της δεκαετίας του 1950, που κάθεται στο βάθος του καταστήματος του, πίσω από την επιγραφή «Εδώδιμα – Αποικιακά» και κάνει ταμείο εισπράττοντας από τις πωλήσεις όλης του της πραμάτειας, που βρίσκεται αραδιασμένη μέσα σε σακούλες και τελάρα. Πραμάτεια, που βρίθει αγανάκτησης, θυμού, αντίδρασης, λαϊκισμού και ανορθολογισμού. Με τη λογική του «όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω», ανασύρονται εμπορεύματα...
Η επικοινωνία της κυβέρνησης και το μπακάλικο του ΣΥΡΙΖΑ

Να προχωρήσουμε πέρα από τα σύνορα του κόσμου μας

Τετάρτη 21 Απριλίου 2021, 00:01
Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης λογοτεχνικών βιβλίων, βρίσκει κανείς εκφράσεις, που περιγράφουν με απόλυτα ταιριαστό τρόπο αυτά που ζει. Έτσι ο Ίταλο Καλβίνο στο βιβλίο του, «H μέρα ενός εκλογικού αντιπροσώπου», βάζει τον ήρωα του Αμερίγκο Ορμέα να έχει την εντύπωση ότι «προχωράει πέρα από τα σύνορα του κόσμου του».
Να προχωρήσουμε πέρα από τα σύνορα του κόσμου μας

Τα πάρτι στις πλατείες καθρεφτίζουν την κατάσταση της παιδείας

Τρίτη 20 Απριλίου 2021, 00:01
Από το κίνημα των αγανακτισμένων, περάσαμε στο κίνημα αντίστασης κατά της καταπάτησης των συνταγματικών δικαιωμάτων και καταλήξαμε στο κίνημα της διασκέδασης στις πλατείες της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων. Όλα, δια χειρός των αριστερών κομμάτων που πιάνονται από τα μαλλιά τους, για να σταθούν όρθια απέναντι στην ανυπαρξία τους, που γίνεται ολοένα και πιο φανερή.
Τα πάρτι στις πλατείες καθρεφτίζουν την κατάσταση της παιδείας

Unilog: Το παράδειγμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τον καιρό της πανδημίας

Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, 00:01
Με απορία και ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα τις συζητήσεις για το αν θα έπρεπε οι φαρμακοποιοί να πληρώνονται για την διανομή των τεστ, που η κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν στους πολίτες. Το κακό είναι, ότι οι συζητήσεις αυτές, έγιναν σε εντελώς θεωρητικό πεδίο, ανάμεσα σε θρησκόληπτους οπαδούς και ορκισμένους εχθρούς του φιλελευθερισμού.
Unilog: Το παράδειγμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τον καιρό της πανδημίας

Η εργασία στον 21ο ψηφιακό αιώνα και τα φουγάρα του Λίβερπουλ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, 00:01
«...οι καμινάδες των εργοστασίων, συχνά παρατεταγμένες κατά μήκος της κοιλάδας ενός ποταμού, οι σιδηροδρομικές διασταυρώσεις, η μονοτονία του τούβλου με το ξεθωριασμένο χρώμα και το πέπλο της αιθάλης που κρεμόταν από πάνω τους, όλα αυτά τους έδιναν κάποια συνοχή...». Έτσι περιέγραφε τις πόλεις της κεντρικής Αγγλίας του 18ου αιώνα, ο Βρετανός μαρξιστής ιστορικός Έρικ Τζον Έρνεστ Χομπσμπάουμ.
Η εργασία στον 21ο ψηφιακό αιώνα και τα φουγάρα του Λίβερπουλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επιμελητήρια στο δρόμο του κρατισμού

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, 00:01
Μεγαλύτερη απογοήτευση και από την συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επανεκκίνηση της οικονομίας, προκάλεσαν οι απόψεις που εκφράστηκαν τόσο από την τομεάρχη οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και των επαγγελματικών ενώσεων, σχετικά με τον «ρόλο» του τραπεζικού συστήματος στη χώρα μας και τη διάσωση των επιχειρήσεων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα επιμελητήρια στο δρόμο του κρατισμού

Οικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: Ο μικρός νταουλιέρης ξανακτυπά, αλλά δεν πείθει

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, 00:00
Περιστοιχισμένος από μαθητευόμενους κομματικούς μάγους, που πιστεύουν ότι «η ανάπτυξη έρχεται μέσα από την αύξηση των μισθών», από εκπροσώπους επιμελητηρίων και επαγγελματικών ενώσεων που πιστεύουν στο κρατικό λεφτόδενδρο, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγγειλε ένα ανακαινισμένο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, γεμάτο παροχολογία και ψεύτικες υποσχέσεις. Το νταούλι ξανακτύπησε.
Ο μικρός νταουλιέρης ξανακτυπά, αλλά δεν πείθει

Το Χρυσόμαλλο Δέρας της Κεντροαριστεράς, ποιος θα το κερδίσει;

Τρίτη 13 Απριλίου 2021, 00:01
Οι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο που κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ και που σήμερα φιλοξενεί όσους το ακολούθησαν κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων βαπτίσεων του σε Ελιά, σε Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε ΚΙΝΑΛ, έχουν ήδη δρομολογηθεί. Οι εξελίξεις αφορούν την εκλογή αρχηγού και μόνο. Διότι, τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Χρυσόμαλλο Δέρας της Κεντροαριστεράς, ποιος θα το κερδίσει;

«Θα πάμε στο χωριό το Πάσχα»; Δεν υπάρχει πιο ντροπιαστική ερώτηση

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, 00:01
Μέχρι πρότινος το πιο ενδιαφέρον ερώτημα κατά τη διάρκεια των πρωινών τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών, ήταν το «τι θα γίνει με τις συντάξεις;». Αυτές τις ημέρες, η ερώτηση που κυριαρχεί σε όλες τις ενημερωτικές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, στις περισσότερες ιστοσελίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι το «αν θα πάμε στο χωριό το Πάσχα;». Είναι η πιο ντροπιαστική ερώτηση, που θα μπορούσε να ακούγεται σήμερα.
«Θα πάμε στο χωριό το Πάσχα»; Δεν υπάρχει πιο ντροπιαστική ερώτηση

Το ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον και το υπουργείο Εργασίας

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, 00:01
Τα νέα που έρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις μορφές απασχόλησης που θα κυριαρχήσουν, με την πανδημία να βρίσκεται σε αποδρομή, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι μεγαλύτερες εταιρείες του τεχνολογικού χώρου και των συμβούλων επιχειρήσεων, αναγνωρίζουν ότι η περίοδος που διανύουμε, είναι μια περίοδος δοκιμασίας των ψυχικών αντοχών των εργαζομένων. Και αναζητούν λύσεις. Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τα ψηφιακά προγράμματα τηλεδιασκέψεων, είχαν πάρει φωτιά.
Το ψηφιακό εργασιακό περιβάλλον και το υπουργείο Εργασίας

Οι νέοι δεν θέλουν επιδόματα. Θέσεις εργασίας, θέλουν

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, 00:01
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εθισμένοι στην εξάρτηση από το κράτος, θα ζητούν επιδόματα. Ούτε καν κουπόνια διαδικτυακών μαθημάτων με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Όμως η πλειονότητα των νέων ζητά δουλειές, ζητά να προοδεύσει και να επιτύχει. Αυτή η γενιά πρέπει να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα και υπηρεσίες για να μην αφανιστεί. Διότι δεν είναι μόνη της στον κόσμο.
Οι νέοι δεν θέλουν επιδόματα. Θέσεις εργασίας, θέλουν

Πόσοι ενοχλούνται από την αλλαγή σελίδας στις τράπεζες;

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, 00:01
Παραφωνία στο θετικό πλέον και ενθουσιώδες επενδυτικό κλίμα που διαμορφώνεται, αποτελεί η δημοσίευση του Greek Economic Forum, στην ιστοσελίδα του οποίου, εμφανίζονται φωτογραφίες από εκδηλώσεις του Forum στις οποίες φιλοξενούνται σημαντικοί πολιτικοί και επιχειρηματικοί κύκλοι της χώρας. Το Greek Economic Forum λοιπόν, στην ανάρτησή του, με τίτλο: «Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για την "Υπόθεση" Τράπεζας Πειραιώς. Αυτή την Ελλάδα θέλουμε;», αναπτύσσει μια επιχειρηματολογία επιπέδου Περισσού και Κουμουνδούρου.
Πόσοι ενοχλούνται από την αλλαγή σελίδας στις τράπεζες;

Τα 3 κύματα covid και το 4ο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 6 Απριλίου 2021, 00:01
Πέρασαν δώδεκα μήνες από την εκδήλωση του πρώτου κύματος της πανδημίας στη χώρα μας. Και αν επιβιβαστούμε στη μηχανή του χρόνου και διασχίσουμε ξανά αυτήν την χρονική περίοδο θα διαπιστώσουμε με ευκολία, ότι κάποιες συμπεριφορές επαναλαμβάνονται. Τα υγειονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει, η επιστήμη προσφέρει πλέον αποτελεσματικές λύσεις, όμως η αντιπολίτευση της αριστεράς εμμένει στις ίδιες πρακτικές.
Τα 3 κύματα covid και το 4ο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ

Τι ακριβώς έχει γίνει στον χώρο των λιανικών πωλήσεων; Τι λένε οι αριθμοί;

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, 00:00
Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται τα καταστήματα λιανικών πωλήσεων, που σε ορισμένες ιδιαίτερα επιβαρυμένες υγειονομικές περιοχές αναμένεται να ανοίξουν, παρά τη απαγόρευση που υπάρχει. Βασισμένα στην εικόνα την οποία παρουσιάζουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των διάφορων κλάδων του λιανικού εμπορίου, που είναι αποκαρδιωτική. Ας παρατηρήσουμε όμως τους αριθμούς, που δεν συνηθίζουν να ψεύδονται.
Τι ακριβώς έχει γίνει στον χώρο των λιανικών πωλήσεων; Τι λένε οι αριθμοί;

Tο «Ελλάδα 2.0» δεν είναι ο «πλούσιος θείος από τη Αμερική»

Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, 00:01
Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» πράγματι θα αυξήσει μόνιμα και σημαντικά το εθνικό μας εισόδημα, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, θα μειώσει τη φτώχεια, τις ανισότητες και τον κίνδυνο κοινωνικού αποκλεισμού. Αρκεί να μην σταθεί μόνο στην οικονομική πλευρά των πραγμάτων και να εμβαθύνει στις μεταρρυθμίσεις και στις ριζικές αλλαγές.
Tο «Ελλάδα 2.0» δεν είναι ο «πλούσιος θείος από τη Αμερική»

Ζητούν επιτάξεις όσοι υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021, 00:01
Έχουν περάσει δώδεκα μήνες και ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί περιφέρει την έννοια της επίταξης, σαν ένα είδος επαναστατικής παντιέρας παρέα με το ΚΚΕ, αρνούμενος να αντιληφθεί την πραγματικότητα, παραμένοντας εγκλωβισμένος στην ιδεοληψία του. H κυβέρνηση θα κριθεί συνολικά για το έργο της, σύντομα. Δεν θα κριθεί με βάση τα συνθήματα και τις επιθυμίες της αντιπολίτευσης. Αλλά με βάση τα αποτελέσματα.
Ζητούν επιτάξεις όσοι υποστηρίζουν τις διαδηλώσεις

Τα εμβόλια δημιουργούν παρενέργειες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021, 00:01
Η αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης στον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υγειονομική κρίση έχει ημερομηνία λήξεως. Και τοποθετείται χρονικά μέσα στους επόμενους κοντινούς μήνες, με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος, το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, την επανέναρξη των τουριστικών αφίξεων και την επιστροφή στην κανονικότητα. 
Τα εμβόλια δημιουργούν παρενέργειες στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ

Η ομιλία του πρωθυπουργού αφορά και πολίτες και επενδυτές

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, 00:01
Τα στιγμιότυπα από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο, ήταν αρκετά για να μας δώσουν μια εικόνα της Ελλάδας του Αύριο. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης μπορεί να προσθέσει 7 επιπλέον μονάδες ανάπτυξης στο ΑΕΠ σε βάθος εξαετίας και να δημιουργήσει 200.000 πρόσθετες θέσεις εργασίας.
Η ομιλία του πρωθυπουργού αφορά και πολίτες και επενδυτές

Ε, όχι να μιλάει και ο Σύριζα για την Εθνική Ασφαλιστική!

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, 00:01
Τι μάθαμε αυτήν την εβδομάδα μέσα από τις παρεμβάσεις του τομέα οικονομικών θεμάτων του Σύριζα; Μάθαμε ότι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην ευόδωση του έργου στο Ελληνικό. Μάθαμε επίσης ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει την Εθνική Ασφαλιστική. Ταυτόχρονα μάθαμε ότι ο Σύριζα πρόσκειται θετικά στο project του Ελληνικού και στον υπ' αριθμόν 1 παίκτη της ιδιωτικής ασφάλισης.
Ε, όχι να μιλάει και ο Σύριζα για την Εθνική Ασφαλιστική!