Κ. Χαροκόπος

Οι εγκληματικές ιδεοληψίες του Σύριζα, ζουν ακόμα

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Σίγουρα μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές του 2019, έχει ελαφρύνει λίγο ο τρόπος με τον οποίο η Ελληνική κοινωνία ρίχνει ματιές πίσω στο παρελθόν. Το γεγονός ότι η καθημερινότητα των πολιτών έχει καθαρίσει από τον θόρυβο των δηλώσεων των στελεχών της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμένου, αρκεί από μόνο του, για να έχει φέρει τα μυαλά μας στη θέση τους.
Οι εγκληματικές ιδεοληψίες του Σύριζα, ζουν ακόμα

Άμστερνταμ: Μια δεύτερη ευκαιρία για τους νέους

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το Άμστερνταμ είναι μια από τις ομορφότερες και πιο νεανικές πόλεις της Ευρώπης και ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Παρουσιάζει δε, ενδιαφέροντα δημογραφικά χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται εύκολα στην ΕΕ. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στα 1,15 εκατομμύρια και αν αθροιστούν και όσοι κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή, προσεγγίζουν τα 1,6 εκατομμύρια.
Άμστερνταμ: Μια δεύτερη ευκαιρία για τους νέους

Κυβέρνηση vs Θεσμοί, με απλά λόγια

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, 00:02
H ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στους θεσμούς, καλύπτει δυο τομείς. Ο πρώτος τομέας, περιλαμβάνει την πορεία των δημοσιονομικών, την λειτουργία της ΑΑΔΕ και την εκτέλεση  του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Ο δεύτερος τομέας, αναφέρεται στο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και στην διαχείριση του προβλήματος των μη εξυπηρετούμενων δανειακών ανοιγμάτων των τραπεζών. 
Κυβέρνηση vs Θεσμοί, με απλά λόγια

Οικονομικά Συμφέροντα – Διεθνές Δίκαιο:1-0

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Εκφράζονται από παντού απορίες για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γερμανία για την υπογραφή μιας συμφωνίας στην Λιβύη, αλλά και για την μη πρόσκληση της χώρας μας στην διάσκεψη του Βερολίνου. Εκφράζονται επίσης ενστάσεις για την στάση που τηρεί η Γερμανία στα ζητήματα του Διεθνούς Δικαίου, ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.
Οικονομικά Συμφέροντα – Διεθνές Δίκαιο:1-0

Η επιστροφή στην πραγματικότητα, δεν αρκεί

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Κοιτώντας πέντε χρόνια πίσω, τέτοιες ημέρες αναρωτιόμασταν, τα ονόματα των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναλάμβαναν το οικονομικό επιτελείο της χώρας. Δραγασάκης, Μηλιός, Βαρουφάλης, Λαπαβίτσας, Τόλιος, Λαπατσώρας, Τσακαλώτος κ.α. Σήμερα βλέπουμε τους Χριστόφορο Πισσαρίδη, Νίκο Βέττα, Δημήτρη Βαγιανό και Κωσταντίνο Μεγήρ να αναλαμβάνουν την εκπόνηση του νέου Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία.
Η επιστροφή στην πραγματικότητα, δεν αρκεί

Η Wall Street σπάει όλα τα κοντέρ. Γιατί;

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η παραβολική πορεία των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης συνεχίζεται, καταγράφοντας διαρκώς νέα ιστορικά υψηλά. Παρ' όλους τους διαφαινόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους και τα πισωγυρίσματα στην επίτευξη νέας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, η Wall Street φαίνεται να ζει στον δικό της κόσμο.
Η Wall Street σπάει όλα τα κοντέρ. Γιατί;

Για ποιο λόγο βγαίνουν οι Liberal markets;

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όλοι νοιώθουμε ότι μετά τις εκλογές του Ιουλίου, κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην χώρα μας. Στερεότυπα δεκαετιών, τίθενται σε καθεστώς αμφισβήτησης. Ιδεολογικές κυρίαρχες εμμονές, αρχίζουν να μοιάζουν με αραχνιασμένες μούμιες του παρελθόντος. Η ανάγκη για υιοθέτηση της κανονικότητας στην καθημερινότητα των πολιτών και της οικονομίας, αποκαθηλώνει τα μέχρι πρότινος ιερά οπισθοδρομικά τοτέμ.
Για ποιο λόγο βγαίνουν οι Liberal markets;

Η αριστερά θέλει ρήξεις. Εμείς μεταρρυθμίσεις

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι καλλιτέχνες των οποίων το πελατολόγιο ανήκει στον χώρο της αριστεράς, οι εναπομείναντες αυτοαποκαλούμενοι αριστεροί διανοούμενοι και το ευρύτερο συριζαϊκό ρεύμα, δίνουν όλοι μαζί τις τελευταίες σκληρές μάχες οπισθοφυλακής και χαρακωμάτων, απέναντι στο αύριο. Προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα γόνιμο έδαφος για ρήξεις, για συγκρούσεις, για χαοτικές καταστάσεις και ανατροπές.
Η αριστερά θέλει ρήξεις. Εμείς μεταρρυθμίσεις

Ας μην κατηγορούμε για όλα τις τράπεζες!

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Σε μια κοινωνία που οι πάντες βάλλουν κατά πάντων, ξεκινώντας από τα πιο απλά μέχρι και τα πιο σύνθετα θέματα, οι τράπεζες και οι τραπεζίτες αποτελούν πάντοτε έναν εύκολο στόχο, καθώς πάνω τους στοχεύει ένα ευρύτατο τμήμα της κοινωνίας. Την εργολαβία των επιθέσεων, την έχουν αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης του Σύριζα.
Ας μην κατηγορούμε για όλα τις τράπεζες!

Τράπεζες: Η εξυγίανση θα πάει καλά. Η ανάπτυξη;

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών έχουν οδηγήσει στη σταδιακή μείωση των short θέσεων των γνωστών funds, Lansdowne Partners, Οceanwood Capital Management και Marshall Wace. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή στάσης έπαιξε και ο μεγάλος όγκος προσυμφωνημένων συναλλαγών / πακέτων που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια των τελευταίων συνεδριάσεων. 
Τράπεζες: Η εξυγίανση θα πάει καλά. Η ανάπτυξη;

O Τοξότης, το κανόνι και η Τράπεζα Αττικής

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Όταν το 1997 το ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) αποκτούσε το 34% των μετοχών της Τραπέζης Αττικής, το Τεχνικό Επιμελητήριο έκανε πάρτι. Με αυτήν την υπερφίαλη φιλοσοφία, πορεύθηκε η τράπεζα τα τελευταία είκοσι χρόνια, προσφέροντας απλόχερα χρηματοδοτήσεις σε κατασκευαστές και εργολάβους, που δεν τηρούσαν τους αυστηρούς τραπεζικούς κανόνες. Και με αυτήν την φιλοσοφία, η τράπεζα έγινε «φύλλο – φτερό» και η επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ εξαϋλώθηκε.
O Τοξότης, το κανόνι και η Τράπεζα Αττικής

O κλάδος του Gaming, υπόσχεται πολλά

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Ο κλάδος του Gaming, όπως ονομάζεται ο ευρύτερος κλάδος των βιντεοπαιχνιδιών, παρουσιάζει εκθετικούς ρυθμούς ανάπτυξης καθώς πρωταγωνιστεί στη παγκόσμια σκηνή των μορφών διασκέδασης. Η μετατόπιση του ενδιαφέροντος στα διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια, πιστοποιείται και από την συνεχή πτώση των πωλήσεων των παιχνιδιών μέσω δισκεττών, που χρησιμοποιούσαν οι περίφημες παιχνιδομηχανές.  
O κλάδος του Gaming, υπόσχεται πολλά

Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ με 200 νέες θέσεις εργασίας

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα, στον ξενοδοχειακό τομέα, στον χώρο των εμπορικών ακινήτων, στο χώρο των λιμανιών και των υποδομών, στον ενεργειακό τομέα και στον χώρο της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, συγκεντρώνουν δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας και προσελκύουν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων.
Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ με 200 νέες θέσεις εργασίας

Αντί να κραυγάζουμε, να βρίσκουμε λύσεις

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Πρώτο θέμα στην φαρέτρα των σκληρών επικριτών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αποτέλεσε τις τελευταίες ημέρες η απόφαση του Υπουργού Υγείας σχετικά με την διαγραφή των απαιτήσεων των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), έναντι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που δημοσιεύτηκε την παραμονή των Χριστουγέννων στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Αντί να κραυγάζουμε, να βρίσκουμε λύσεις

2020: Υψηλές προσδοκίες. Μεγάλες ελπίδες

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Οι Έλληνες πολίτες έχουν αρχίσει να κτίζουν υψηλές προσδοκίες για το 2020. Από την απόλυτη βεβαιότητα και την αδιαπραγμάτευτη ευφορία της περιόδου πριν από το 2009, οι πολίτες πέρασαν μέσα από την μέγγενη της ανασφάλειας, της αγωνίας, της απαισιοδοξίας και της αβεβαιότητας για να βρεθούν τώρα σε ένα περιβάλλον ελπίδας.
2020: Υψηλές προσδοκίες. Μεγάλες ελπίδες

Να αφήσει ήσυχο τον τουρισμό, το κράτος

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Το χιλιοειπωμένο στερεότυπο, ότι ο τουριστικός κλάδος αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, αποτελεί το τέλειο άλλοθι για το κράτος. Για το κράτος, που επιζητεί να έχει παρεμβατικό ρόλο στις εξελίξεις, αναζητώντας κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται, για να ξεδιπλώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες του και να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα της ύπαρξης του.
Να αφήσει ήσυχο τον τουρισμό, το κράτος

Τι σημαίνει για εμάς, η EastMed Act των ΗΠΑ;

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Και ενώ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, στα βασικά άρθρα των ενημερωτικών ιστοσελίδων και στα θέματα των ειδησεογραφικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, κυριαρχεί η ανησυχία για την κλιμακούμενη ένταση που προκαλεί ο Τούρκος πρόεδρος στην Ανατολική Μεσόγειο, η EastMed Act πέρασε εντελώς στα ψιλά.
Τι σημαίνει για εμάς, η EastMed Act των ΗΠΑ;

Έγιναν ακόμα δύο απλά και λογικά βήματα

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Η κανονικότητα στην οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή των πολιτών, δεν απαιτεί απαραίτητα την υιοθέτηση ιδιαίτερα καινοτόμων λύσεων και πρωτοποριακών αλλαγών. Αρκετές φορές, απαιτούνται μόνο δυο - τρεις απλές και λογικές κινήσεις, για να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη και την επιχειρηματικότητα πιο φιλική και ουσιαστική.
Έγιναν ακόμα δύο απλά και λογικά βήματα

Η Ρωσία της 26.12.1991, όπως την έζησα

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 00:02
Την 26η Δεκεμβρίου του 1991, την θυμάμαι σα να ήταν χθες. Ήταν η ημέρα της επίσημης διάλυσης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (ΕΣΣΔ). Το προηγούμενο βράδυ, είχε αποχωρήσει ο Γκορμπατσόφ και είχε υποσταλεί για τελευταία φορά η Σοβιετική σημαία. Η παλαιά Ρωσική σημαία κυμάτιζε ξανά, μετά από σχεδόν 75 χρόνια στο Κρεμλίνο.
Η Ρωσία της 26.12.1991, όπως την έζησα

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα