«Το συμφέρον του κόμματος είναι υπεράνω ακόμη και νεκρών» - Αυτό είναι το δόγμα του Πρωθυπουργού

«Το συμφέρον του κόμματος είναι υπεράνω ακόμη και νεκρών» - Αυτό είναι το δόγμα του Πρωθυπουργού

Του Ανδρέα Λοβέρδου

Εάν κάποιος επιχειρήσει να σταθεί με νηφαλιότητα απέναντι στην κυβερνητική δράση τον τελευταίο μήνα το συμπέρασμα που αβίαστα θα καταλήξει είναι ότι ο Πρωθυπουργός και οι παρακεντέδες του έχοντας αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφικής και αποτυχημένης διακυβέρνησής τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στη διάσωση της επικοινωνιακής πολιτικής και της πρωθυπουργικής εικόνας.

Αυτή την προκλητικά ανήθικη αλλά απεγνωσμένη και μάταιη προσπάθεια υπαγορεύει το δόγμα του επί κεφαλής αυτής της κυβέρνησης και συμπυκνώνεται στην φράση «Το συμφέρον του κόμματος είναι υπεράνω ακόμη και νεκρών». Και δυστυχώς τα γεγονότα της Ανατολικής Αττικής επιβεβαιώνουν κάθε λέξη αυτής της σκληρής αλλά συνάμα δίκαιης κρίσης.

Μέχρι τις φονικές πυρκαγιές, κάποτε ως αντιπολίτευση και στη συνέχεια ως κυβέρνηση, ο Α. Τσίπρας αντιμετώπιζε σχεδόν όλα τα ζητήματα με περισσή επιπολαιότητα και απύθμενο θράσος. Η 23η Ιουλίου, όμως, θα έπρεπε να είχε αποτελέσει ορόσημο για εκείνον και την κυβέρνησή του. Οι νεκροί της 23ης Ιουλίου έπρεπε να είχαν βάλει τέλος στην φρενήρη εξουσιομανία τους. Όφειλε να είχε τη δυνατότητα να αντιληφθεί ότι όταν υπάρχει εκατόμβη νεκρών, ο Πρωθυπουργός της χώρας ακόμη και ο πλέον ανεύθυνος πρέπει και να σεβαστεί την μνήμη των νεκρών συμπολιτών του και να αναλάβει τις ευθύνες που προφανώς του αναλογούν και αν μη τι άλλο να παραιτηθεί και προκηρύξει εκλογές.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ούτε στους πολίτες, ούτε στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και σε επίπεδο τελευταίας ανάλυσης ούτε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη ότι όποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές το αποτέλεσμα θα είναι δραματικά τραγικό για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτό που όχι απλώς προβληματίζει αλλά ξεκάθαρα εξαγριώνει είναι πώς συνεχίζουν ακάθεκτοι την πολιτική εξαπάτηση και τον «κοντρ αλα μουτρ» εμπαιγμό των Ελλήνων και των Ελληνίδων χωρίς ασφαλώς ίχνος αυτοκριτικής, χωρίς τύψεις και χωρίς φραγμούς. Είναι χαρακτηριστική η ιλαροτραγωδία της Ιθάκης, απ΄όπου ο Πρωθυπουργός με φόντο τα βοσκοτόπια των τηλεοπτικών αδειών επιχείρησε να κάνει για άλλη μια φορά το άσπρο μαύρο και ακριβώς επειδή γνώριζε αυτή του την πρόθεση έδωσε το πράσινο φως στα υπόγεια του Μαξίμου με τρόπο απροκάλυπτο, λες και η Ελλάδα δεν είναι αστική δημοκρατία αλλά Μαδουριστάν, να απαγορεύσουν στους ιδιώτες δημοσιογράφους να καλύψουν την επίσκεψή του για να διαχύσουν στην δημοσιότητα οι ίδιοι τις όποιες στημένες εικόνες με τους φυτευτούς κλακαδόρους. Ο τρόπος που περιγράφει ο φωτογράφος Μυρίλλας την πομφόλυγα της Ιθάκης αξίζει να διαβαστεί. Για να καταλάβει και ο πλέον καλόπιστος και αντικειμενικός των Ελλήνων πολιτών ότι έχουμε μπλέξει με πολιτικάντηδες της εσχάτης της υποστάθμης.

Και ακόμη όσο η επιστολή της μάνας του Νικόλα, που βρήκε τραγικό θάνατο στου Φιλοπάππου, προς τον Α. Τσίπρα παραμένει αναπάντητη, κανένας κυβερνητικός δεν έχει δικαίωμα να πανηγυρίζει. Η φράση της «το παιδί μου το σκότωσε η πατρίδα του» συγκλονίζει. Αν λοιπόν κάποιοι σ΄αυτή την κυβέρνηση νομίζουν ότι είμαστε ακόμη στην εποχή των νταουλιών και των ζουρνάδων, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι αλαζονικά αλαλάζοντα κύμβαλα που κατακρημνίζουν τον δημόσιο λόγο της χώρας στις εποχές του Τσουμπέ και του Δηληγιάννη.

Έχει αποδειχτεί ότι ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός προσωπικά δεν έχουν κανένα περιθώριο και καμία δυνατότητα να ανανήψουν και να ξεφύγουν από τους αποπνικτικούς ζόφους του πολιτικού «ημικόσμου». Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Είναι όμως κρίμα και ανάξιο του ελληνικού λαού να σπαταλούν τον ελάχιστο πολιτικό χρόνο που τους έχει απομείνει για να επιβεβαιώνουν ότι έχουν χάσει και το τελευταίο ψήγμα ανθρωπιάς. Και αν εκείνοι επιμένουν στο δόγμα τους, εμείς ορθώνουμε το ανάστημά μας και τους το ξεκαθαρίζουμε: Όχι κ. Τσίπρα! Κανένα κομματικό συμφέρον δεν θα σταθεί πάνω από τους νεκρούς και δεν θα επιτρέψει την συγκάλυψη των εγκληματικών ευθυνών σας. Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας , στην Ελλάδα της προκοπής και του φιλότιμου οι ολοκληρωτισμοί σας δεν έχουν θέση!

Φωτογραφία: Eurokinissi