«Μωρά» στη φωτιά

«Μωρά» στη φωτιά

Του Βασίλη Κικίλια*

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τότε που είχα την πολιτική ευθύνη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με μετρήσιμα αποτελέσματα τόσο στην πάταξη της εγκληματικότητας όσο και στην εξάρθρωση της τρομοκρατίας. Εκείνη την εποχή, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θαμώνες της πλατείας Συντάγματος και σημερινοί Υπουργοί υπονόμευαν την κοινωνική ειρήνη, συνεπικουρούμενοι από διάφορους λαϊκιστές, ψευτο-προοδευτικούς και έχοντας πάντα ως «ουρά» ένα τσούρμο μπαχαλάκηδες.

Αυτή η ιστορική σχέση του ΣΥΡΙΖΑ -από την εποχή που ήταν κόμμα διαμαρτυρίας- με τον συγκεκριμένο χώρο, εξηγεί και την σημερινή επιλογή της κυβέρνησης να μην αντιμετωπίσει τους «Ρουβίκωνες».  Το «μωρό» που μπουσουλάει κατά τον κ. Τόσκα, ή τους «ακτιβιστές» κατά τον κ. Κατρούγκαλο.

Η κυβέρνηση Τσίπρα ανοικτά πλέον ανέχεται τη δράση, αναρχικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται «υπεράνω του νόμου». Χωρίς προσχήματα. Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα αναγνωρίζουν τη «μεγάλη ελευθερία κινήσεων» που έχουν επί ΣΥΡΙΖΑ.  

Μπορούν να τρομοκρατούν, να σπάνε και να βανδαλίζουν και βεβαίως να μη δίνουν λόγο σε κανένα.  

Ούτε να φοβούνται σύλληψη από την αστυνομία, γιατί είναι «δικά τους παιδιά», όπως είχε πει και ο κ. Δραγασάκης.
Σε αυτήν όμως τη συγκυρία υπάρχει και κάτι ακόμα.

Όταν έρχεται ένα πολυνομοσχέδιο στη Βουλή με 5,1 δισ. ευρώ μέτρα και περικοπές συντάξεων, όταν τα ονόματα που ακούγονται για το Σκοπιανό είναι ενάντια στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, τότε βολεύει ο Ρουβίκωνας. Η κοινή γνώμη αποπροσανατολίζεται και μένει να αναρωτιέται εάν για μια ακόμη φορά τα περιπολικά της αστυνομίας τους γύρισαν πίσω ως ταξί.

Είναι λοιπόν θέμα πολιτικής βούλησης;

Ναι! Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και ξέρω από πρώτο χέρι, πως όταν αφήνονται, κάνουν άριστα και με αυταπάρνηση τη δουλειά τους.

Η ωμή όμως πραγματικότητα είναι, ότι η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως στον Ρουβίκωνα να αλωνίζει στη χώρα προκαλώντας, καταστρέφοντας, παρανομώντας. Παρέχει  με τη στάση της ιδεολογικό-πολιτικό πάτημα ενθάρρυνσης παρόμοιων ενεργειών και πλέον κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι δημιουργείται το υπόβαθρο για την εμφάνιση μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. 

Αυτό δεν είναι αποδεκτό και «αύριο» και η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δε πρόκειται να επιτρέψει να κινδυνέψουν ζωές, να καταστρέφονται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες να επικρατεί το χάος και η ανομία. Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα, είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και απαραίτητο συστατικό της Ελευθερίας.

*Ο κ. Βασίλης Κικίλιας είναι Βουλευτής Αθηνών και Τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ.