«Γιατί ψάχνεις μόνο στους ΑΝΕΛ, Νίκο»;

«Γιατί ψάχνεις μόνο στους ΑΝΕΛ, Νίκο»;

Η μυστηριώδης γυναίκα πήδηξε στο φουσκωτό και χωρίς καθυστέρηση βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο πέλαγος, αντιμέτωπη με τον αέρα που παιγνίδιζε τα ξανθά μαλλιά της. Στην απέναντι ακτή, στο απομονωμένο ταβερνάκι «ο πληγωμένος γλάρος», την περίμεναν τρεις άνδρες. Μία δυναμική γυναίκα είχε αποφασίσει να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της και να οδηγήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία.

Η όμορφη γυναίκα δεν σήκωνε πολλές αντιρρήσεις. Οι αποχωρήσεις από το κόμμα θα έπρεπε να γίνουν γρήγορα, μέσα στην εβδομάδα. Ήταν αποφασισμένη, ότι αυτή η υπόθεση θα έπρεπε να τελειώσει το γρηγορότερο δυνατό. Ούτε ένας από τους τρεις άνδρες τόλμησε να φέρει την παραμικρή αντίρρηση. Ακόμη κι όταν ζήτησαν ένα σχέδιο για το ποιος θα παραιτηθεί πρώτος, ποιος δεύτερος και ποιος τρίτος, το βλοσυρό της βλέμμα τους έπεισε να λύσουν τον γρίφο μόνοι τους, καταφεύγοντας σε έναν πατροπαράδοτο και αδιάψευστο τρόπο: Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί.

Η συζήτηση κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Είναι άγνωστο τι άλλο ειπώθηκε σε εκείνη την συνάντηση. Τα όσα ακούστηκαν ήταν όσα άφησε η ίδια να «ξεφύγoυν» ανεβάζοντας τους τόνους της φωνής της. Αλλά δεν ήταν αυτά τα μόνα που ειπώθηκαν. Οι σπιούνοι του προέδρου, όμως, δεν κατόρθωσαν να ακούσουν περισσότερα. Προσπαθούσαν να μαντέψουν, διαβάζοντας τα χείλη, αλλά μάταια.

Την άλλη μέρα ο Σαλονικιός βουλευτής κατέθεσε την ταυτότητα του κόμματος. Επρόκειτο για τον απόλυτο αιφνιδιασμό! Αυτός δεν ανήκε στον κύκλο του πληγωμένου γλάρου! Ήταν φανερό ότι περισσότερες από μία ομάδα των τριών λειτουργούσαν συνωμοτικά σε βάρος του προέδρου και της εθνοσωτηρίου κυβέρνησης.

Όλοι γνώριζαν την αλήθεια, αλλά δεν μπορούσαν να αποδείξουν την ταυτόχρονη παρουσία της σε περισσότερα από ένα σημεία. Ήταν λοιπόν αλήθεια. Η δαιμονική αυτή γυναίκα είχε γίνει ο εφιάλτης ακόμη και των πιο έμπειρων συνωμοτών. Ο Κομισάριος Νίκος ένιωθε πραγματικά συγκλονισμένος. Και δεν ήταν από τους ανθρώπους που συγκλονιζόταν εύκολα. Δεν μπορούσε να καταλάβει πως του είχε ξεφύγει αυτή η αλληλουχία των γεγονότων. Πόσες άραγε τριάδες είχε δημιουργήσει η σατανική αντίπαλός του.

Ένα ρίγος ένιωσε στα ξαφνικά να τον διαπερνά από την μία άκρη του σώματός του μέχρι την άλλη. Μία ιδέα ήρθε να τον αναστατώσει ακόμη περισσότερο και να δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση, όταν προσπαθούσε να σκεφτεί τους πιθανούς συνδυασμούς των τριάδων στους 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ. Μία φωνή από το βάθος του εαυτού του αναρωτήθηκε: «Γιατί ψάχνεις μόνο στους ΑΝΕΛ, Νίκο». Μπορεί να είχε διεισδύσει ακόμη και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Εκείνη την ώρα ήταν σαν να την έβλεπε να χάνεται στο βάθος του ματιού του, φουντώνοντας τους εφιάλτες του με ένα σαρδόνιο χαμόγελο…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]