Η UNESCO, τα εμβόλια και οι αποτυχημένοι επιτυχόντες

Μέχρι και την UNESCO καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια της τραγωδίας «η Τσιμεντιάδα», που έχει ανέβει εδώ και εβδομάδες στο θεατρικό σανίδι του παρδαλού πολιτικού θιάσου, σχετικά με τα έργα στην Ακρόπολη. «Γιατί η UNESCO δεν συζητά για τη Ακρόπολη;». «Η UNECSO οφείλει μια εξήγηση στην διεθνή κοινότητα». Σκληρά πράγματι, ερωτήματα!

Πάλι καλά που ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν καταγγέλλει την UNESCO για την μη αναγνώριση ως έργου υψίστης πολιτιστικής κληρονομιάς, του μνημείου των νεκρών της ΕΡΤ και του υπό ανέγερση μνημείου των 30.000 σφαγιασθέντων παρ’ ολίγον φοιτητών.

Αν και ίσως να μην χρειαστεί να ανεγερθεί μνημείο για τους τελευταίους, αφού αν προλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και έρθει στην κυβέρνηση, οι φετινοί αποτυχόντες «θα περάσουν καθ’ υπέρβαση στις σχολές που αξίζουν». Προσοχή! Όχι στις σχολές που θα επιτύχουν, αλλά στις σχολές που αξίζουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας, προσπαθεί να μας πείσει ότι το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι πανεπιστήμια για όλους, πτυχία για όλους και διορισμοί για όλους. Ποιος ξέρει τι άλλο θα εντάξει στην φαρέτρα των υποσχέσεων του, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους χαϊδεύοντας αυτιά, ψιθυρίζοντας τις πιο απατηλές υποσχέσεις και υποστηρίζοντας κάθε κίνημα αντίδρασης και εστία έκρηξης.

Ακόμα και η ανερμάτιστη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί «προαιρετικής υποχρεωτικότητας», έκλεισε το μάτι για μία ακόμα φορά, σε όλους τους φανατικούς αντιεμβολιαστές που συγκροτούν ένα νέο κίνημα αγανακτισμένων. Όπως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αγκαλιάσει και εκμεταλλευτεί το ξένο προς αυτόν σώμα των αγανακτισμένων της Άνω Πλατείας Συντάγματος, όπως είχε χρησιμοποιήσει τις κοινοβουλευτικές ψήφους της Χρυσής Αυγής, έτσι και τώρα προσφέρει στέγη στα συλλαλητήρια των αντιεμβολιαστών.

Και ενώ ακόμα και το πολιτικό κόμμα, του οποίου ο αρχηγός πωλούσε επιστολές του Ιησού Χριστού, μασάει τα λόγια του στην ευθεία υποστήριξη του αντιεμβολιαστικού κινήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει και αγκαλιάζει τους ψεκασμένους αντικοινωνικούς αντιεμβολιαστές, μιλώντας επίσημα για κυβερνητικό καταναγκασμό των πολιτών και για αποτυχία της πειθούς. Την ίδια στιγμή που το υγειονομικό σαμποτάζ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει κάθε θεμιτή πολιτική αντιπαράθεση.

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εμπλέκει τα πάντα στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, από τις δολοφονίες και τους βιασμούς, μέχρι τις εξετάσεις για τα ΑΕΙ, από την Ακρόπολη μέχρι τα αρχαία στο μετρό της Θεσσαλονίκης, από τη μέτρα στη Μύκονο, μέχρι τους αντιεμβολιαστές, αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν του προσφέρει ούτε μια ψήφο.

Ωστόσο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη. Διότι δηλητηριάζει την σκέψη και την κρίση. Διότι ευνουχίζει τον ορθό λόγο, θωπεύοντας τους υποψήφιους φοιτητές και τις οικογένειες τους, τις μικρές κοινωνίες της περιφέρειας που έβλεπαν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ως πεδία οικονομικής εκμετάλλευσης και το πανεπιστημιακό καθηγητικό κατεστημένο.

Εξακολουθεί να χαϊδεύει τα αυτιά των αντιεμβολιαστών και όλων των αντιδραστικών ομάδων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την οικονομική ανάταξη του τόπου.

Είναι κατάντια, η αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου, να αποτελεί το καταφύγιο κάθε ανερμάτιστης σκέψης και το εφαλτήριο όλων των παράλογων διεκδικήσεων.