Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι στη φυλακή

Του Θανάση Χειμωνά

Η δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Ευγενία Κουνιάκη, και άλλες δύο γυναίκες δέχτηκαν το πρωί επίθεση έξω από το Εφετείο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές.

Ένα ναζιστικός όχλος επιχείρησε να λιντσάρει τρεις γυναίκες έξω από το δικαστήριο όπου δικάζεται μια εγκληματική οργάνωση η οποία συμμετέχει κανονικότατα σαν κόμμα στις εκλογές. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και αντίθετα με την διαδικασία που προβλέπεται σε περίπτωση προσαγωγής, επιτράπηκε στους νταήδες να επικοινωνήσουν με δικηγόρο, καθώς και με τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος και προσήλθε στη ΓΑΔΑ, μαζί με τους Νίκο Κούζηλο και Ευάγγελο Καρακώστα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την Κουνιάκη, τα δύο άλλα θύματα της επίθεσης ξυλοκοπήθηκαν μόνο και μόνο επειδή κατέβαιναν από ένα τρόλεϊ μέσα από το οποίο κάποιος φώναξε κάτι εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει τελείως. Η άνανδρη επίθεση των νεοναζί συμβαίνει μόλις λίγες μέρες μετά από την διακοπή από ομοϊδεάτες τους της παρέλασης στην Σαντορίνη (!) επειδή το παιδάκι που κρατούσε τη σημαία δεν ήταν από την Ελλαδάρα. Και λίγους μήνες μετά την επίθεση του ίδιου Κασιδιάρη εναντίον του Νίκου Δένδια μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά από τα χρόνια που πέρασε υπό το σοκ της σύλληψης σχεδόν σύσσωμης της κοινοβουλευτικής της ομάδας, η Χρυσή Αυγή έχει πια επιστρέψει δριμύτερη, θυμίζοντας την περίοδο 2010-2013 όταν δρούσε ανενόχλητη, πραγματοποιώντας μαζικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών αλλά και Ελλήνων.

Όπως έχουμε ξαναγράψει οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Η δίκη καθυστέρησε επιδεικτικά και μετετράπη σε παρωδία με αποτέλεσμα οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί για τον φόνο του Φύσσα να αποφυλακιστούν και να κάνουν ό,τι γουστάρουν, τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη έχουν κατά καιρούς «ξεπλύνει» την οργάνωση ζητώντας την ψήφο της για την αναθεώρηση του συντάγματος και οργανώνοντας κοινές φιέστες με τα μέλη της στο Καστελόριζο και αλλού.

Δυστυχώς είναι δεδομένο πως επί Τσίπρα τα πράγματα δεν θα αλλάξουν. Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση που θα τον διαδεχτεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Να στηρίξει εμπράκτως την δικαιοσύνη (όπως συνέβη το 2013 επί Σαμαρά-Βενιζέλου) σε μια κοινή προσπάθεια «αφανισμού» αυτού του μούφα «κόμματος» που αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας. Ας μην ξεχνάμε πως το ''13, η αστραπιαία και αποφασιστική κίνηση με τις δεκάδες συλλήψεις των χρυσαυγιτών ανέκοψε την ανοδική πορεία της οργάνωσης η οποία παρουσιαζόταν όλο και πιο ελκυστική σε χιλιάδες, αποκρουστικούς, συμπατριώτες μας.

Και, ναι. Είμαι και ήμουν από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να διωχτούν (και) για τις ιδέες τους. Η ιδεολογία του Ναζισμού είναι απόλυτα ταυτισμένη με την βία και τον ρατσισμό. Οι υποστηριχτές του δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία.