Η στατιστική και το κόκκινο κραγιόν

Απόγευμα Δευτέρας, χτυπάει το κινητό και στην οθόνη εμφανίζεται ένας αριθμός που παραπέμπει σε νούμερο κινητού αλλά δεν αντιστοιχεί πλήρως στα κανονικά ελληνικά κινητά. Ο κύριος με τη νεανική φωνή συστήνεται ως «Κώστας Ηλιάκης» και οι ήχοι του χώρου απ όπου καλεί μαρτυρούν ότι δεν είναι εργασιακός αλλά πιθανότερα κάποιο καφέ ή μπαρ. «Έχει λήξει η συνδρομή στη ροζ σας γραμμή» δηλώνει. Του απαντώ ότι δεν διαθέτουμε ροζ, κόκκινες ή πορτοκαλί γραμμές.

Χαριεντιζόμενος με διατάζει: «Δώσε μου τον άνδρα σου». «Έχει πεθάνει, ψάξτε τον στο νεκροταφείο» απαντάω για να κοπεί η πλάκα αλλά εκεί αρχίζει το χυδαίο ακρόαμα εκ μέρους του.

Κλείνω το κινητό απευθύνομαι στις αρμόδιες αρχές, με πληροφορούν ότι πιθανόν  το νούμερο είναι Πακιστανικό και με ρωτάνε αν, όταν απάντησα, χρησιμοποίησε κάποιο προσωπικό στοιχείο πχ το όνομά μου. Αναρωτήθηκα αν το νούμερο του τηλεφώνου μου δεν είναι προσωπικό στοιχείο. Από ποιά λίστα το άντλησε; Πήρε τυχαία νούμερα;

Τέλος πάντων.

Μετά από λίγη ώρα το τηλέφωνο χτυπάει ξανά με απόκρυψη. Είμαι σίγουρη ότι είναι ο «Κώστας Ηλιάκης» που όντως ζητάει τη «χήρα» που τον «ενέπνευσε».

Δεν είναι ούτε χαζός, ούτε έξυπνος. Δεν ξέρω αν είναι επικίνδυνος. Αλλά σίγουρα αισθάνεται  πως είναι «αόρατος». Τερμάτισε άρον άρον την κλήση όταν τον ρώτησα αν έχει ιδέα σε ποιο νούμερο έχει καλέσει και ποια είναι η ιδιότητά μου.

Ο «Κώστας Ηλιάκης» πιθανότατα είναι ένας άγνωστος, ανώνυμος θρασύς θηρευτής. Βέβαιος ότι κάπου εκεί έξω υπάρχουν πολλά θηλυκά, υποψήφια «θύματα».

Τα οποία μπορεί να δολώσει και να ψαρέψει, με το κατάλληλο δόλωμα. Ο «Κώστας Ηλιάκης» που ζήτησε να μιλήσει στον «άνδρα μου» για τη «συνδρομή της ροζ γραμμής» είναι βέβαιο ότι έκανε τον ίδιο διάλογο με αρκετές γυναίκες  πριν καλέσει το δικό μου αριθμό. Στατιστικά δεν τον έστειλαν όλες, στον πρώτο τάφο δεξιά να ψάξει για τον άνδρα τους.

Κάποιες ίσως μπήκαν στον πειρασμό να μιλήσουν με τον «Κώστα Ηλιάκη» για να ψάξουν μήπως ο σύζυγος, φίλος, εραστής έχει συνδρομή σε ροζ γραμμή. Ίσως κάποιες ακούγοντας για τη συνδρομή στη ροζ γραμμή σκέφτηκαν ότι ίσως έχουν βρεθεί στην ίδια μοίρα με τη σύντροφο του «ράδιο –αρβυλά»

Με φωτογραφίες, βίντεο και τηλέφωνα σε κάποια ροζ συνδρομητική γραμμή και πορνοσάιτ. Δεν ξέρω πόσα απ’ όλα αυτά που
γίνονται σε βάρος των γυναικών από τις, γυναικοκτονίες, τους βιασμούς, τους ξυλοδαρμούς και τις κάθε λογής κακοποιήσεις  συνέβαιναν
από πάντα και με ποια συχνότητα  στο παρελθόν. Όταν όμως φτάσεις εσύ ή η κόρη σου ή φίλη σου να γίνει μέρος της στατιστικής, είναι αργά για δάκρυα.

Φοβάμαι όμως ότι σύντομα σε κάποιες γυναικείες τσάντες, δίπλα στο κόκκινο κραγιόν θα βρει θέση ένα όπλο το οποίο θα αγοραστεί όπως το πακιστανικό τηλέφωνο του «Κ. Ηλιάκη».