Η πρωτοφανής αντίληψη του Αλέξη Τσίπρα

Η πρωτοφανής αντίληψη του Αλέξη Τσίπρα

Της Αλίκης Χατζή

Και τι δεν μας λένε μεταξύ άλλων πολλών απίθανων και πρωτοφανών οι άνθρωποι του Μαξίμου, που προσπαθούν να προστατεύσουν τον πρωθυπουργό, βγάζοντας τον από το κάδρο των ευθυνών για την τραγωδία στο Μάτι. «Δεν γνώριζε όταν ήρθε αναστατωμένος από την Βοσνία»… τον παραπληροφόρησαν στην περίφημη σύσκεψη – παρωδία της «μαύρης Δευτέρας», κατά την οποία αναρωτιόταν για τα… βασικά!

Πρόκειται για σύμπτωμα αφέλειας, εγκληματικής αμέλειας ή επικίνδυνης ανεπάρκειας; Ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι οι επικοινωνιολόγοι του μπορούν να δηλώνουν αβίαστα ότι την ώρα που όλα τα τηλεοπτικά κανάλια (πλην της ΕΡΤ) γνώριζαν για νεκρούς, μεταδίδανε εικόνες φρίκης και απόγνωσης με ανθρώπους τυλιγμένους με κουβέρτες να αναζητούν τα παιδιά τους, αυτός δεν ήξερε και δεν είχε καταλάβει πόσο καταστροφική ήταν η πυρκαγιά και πόσο ανίκανοι και μοιραίοι ήταν οι Υπουργοί και οι Δημόσιοι λειτουργοί που είχε μπροστά του; Και γιατί δεν ζήτησε την κεφαλή τους επί πίνακι την άλλη μέρα το πρωί, όταν φανερώθηκε το δράμα; Πως ανέχτηκε να τον κοροϊδεύει ο Τόσκας για παράδειγμα, του οποίου την παραίτηση δεν έκανε δεκτή;

Είναι εμφανές ότι μιλάμε με όρους νηπιαγωγείου (στην επιεικέστερη των περιπτώσεων) όπου απουσιάζει η πολιτική σκέψη και ο ορθολογισμός. Οι σκανδαλώδεις αυτές πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών, που αποσκοπούν στην κάλυψη των ευθυνών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λαμβάνουν θρασύτατες διαστάσεις υπό την έννοια ότι μετά από τέτοιες ανομολόγητες …ομολογίες, ο κύριος Αλέξης Τσίπρας θέτει εκ νέου υποψηφιότητα ως πρωθυπουργός δοκιμάζοντας τις αντοχές της καθημαγμένης ελληνικής κοινωνίας.

Στην τρίτη θητεία του να υποθέσουμε ότι θα μπορεί να κάνει δυο πράγματα μαζί, στην τέταρτη τρία πράγματα και πάει λέγοντας….

Δυστυχώς, το ανεπίτρεπτα χυδαίο, αποτυπώνεται στην συνολική ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της κυβέρνησης και στην εγκληματική ανεπάρκεια που αυτό έδειξε στα τρία χρόνια που ελέγχει την εξουσία. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι εν συνόλω το σύστημα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πάσχει από βαθύτατη διαφθορά και ανικανότητα και αποτελεί το κύριο σήμερα πρόβλημα της χώρας.  

Όλες οι μαρτυρίες κάνουν φανερό ότι οι «σκληρές προσπάθειες» για να σβήσουν οι φωτιές και ο «τέλειος συντονισμός», διεξάγονταν με ανεξέλεγκτη ανευθυνότητα, στην τύχη και με πλήρη άγνοια των κινδύνων, ενώ από την μεριά μας συνειδητά αποκλείουμε το ενδεχόμενο δόλου.

Έχουμε όμως νεκρούς! Μετράμε ακόμη αγνοούμενους! Κι η χώρα δεν αντέχει άλλα θανάσιμα λάθη.

Θυμόμαστε πολύ καλά - σαν τώρα - τον Αλέξη Τσίπρα, στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη τον Αύγουστο του 2015, να δηλώνει για τον Βαρουφάκη ότι «δεν είχε καταλάβει ποιος είναι» ότι … έκανε «λάθος επιλογές προσώπων», τις οποίες ωστόσο πληρώσαμε όλοι εμείς, η χώρα με ανυπολόγιστα δισεκατομμύρια και δύο επαχθή και αχρείαστα μνημόνια. Να συνεχίσουμε; Με το να απαριθμήσει κανείς μία – μία τις λάθος επιλογές του Αλέξη Τσίπρα σε πρόσωπα, φτιάχνει δυο και τρία και πολλά ανεξάρτητα κόμματα μαζί (ένα του Καμμένου, ένα της Δούρου, ένα του Σκουρλέτη και του Τόσκα, άλλο του Σπίρτζη και του Κουρουπλή και πάει λέγοντας).

Η πρωτοφανής αντίληψη του κυρίου Τσίπρα για το πώς διοικείται μια χώρα, για τους πολίτες, για την Δημοκρατία, είναι πλέον εξοργιστική. Δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, σε σοβαρό ηγέτη, σε σοβαρή χώρα και κυρίως είναι ανάρμοστη για τη νοημοσύνη των σοβαρών και πολιτισμένων πολιτών!

Φωτογραφία: intimenews