Η πολιτική αλλαγή ανατέλλει...

Η πολιτική αλλαγή ανατέλλει...

του Δημήτρη Καιρίδη

εΟ ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στη δύση του, διότι δεν μπορεί να πάει την Ελλάδα μπροστά. Αντιπροσωπεύει τον παλιό απερχόμενο κόσμο της στασιμότητας και της παρακμής, που κατέρρευσε παντού. Στην αρχή υποσχέθηκε πολλά και δεν έκανε τίποτα. Ύστερα κόλλησε και οπισθοδρόμησε και τη χώρα και την κοινωνία. Σήμερα μοιράζει προεκλογικές δωρο-επιταγές έναντι της φτώχειας που έδωσε, για να ξεγελάσει πάλι τους πολίτες. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανήκει στο χθες, μένει στο στάσιμο, προσποιείται για να εξαπατά.

Για τέσσερα και πλέον χρόνια η Ελλάδα του μόχθου, της δημιουργίας, της εξωστρέφειας υπέμεινε σιωπηλά τη στοχοποίησή της από τον Σύριζα. Πλήρωσε τις αυξήσεις των φόρων και των εισφορών για ένα ανίκανο και εχθρικό κράτος. Τέσσερα και πλέον χρόνια αναλωθήκαμε με τις θεσμικές παρεκτροπές, τις αναχρονιστικές ιδεοληψίες, τα διχαστικά διλήμματα, τις αυταπάτες και τις συνεχείς κυβιστήσεις μιας διακυβέρνησης χωρίς αρχές και προσανατολισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε ότι αντιλαμβάνεται την πολιτική ως έναν συνεχή τακτικισμό για να κερδίζει χρόνο στην εξουσία σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας που παραμένουν στο τέλμα.

Σήμερα, ο Σύριζα επενδύει στην αμνησία και την αμεριμνησία. Θέλει να ξεχάσουμε τα πεπραγμένα του μέσα από τη σκανδαλολογία, τη λασπολογία, τη ψευδολογία και την παροχολογία. Θέτει ανειλικρινώς διλήμματα περί νεοφιλελευθερισμού ή ακροδεξιάς για να προσπεράσει το μείζον που αφορά το πως θα βγούμε επιτέλους από την κρίση για να μην εξελιχθεί αυτή σε παρακμή.

Στις 26 Μαΐου, η Ελλάδα, της συντριπτικής πλειοψηφίας όλων όσων επιθυμούν την επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, επιτέλους θα μιλήσει και θα στείλει μήνυμα ήττας του λαϊκισμού και εκκίνησης της προσπάθειας για εθνική ανάταξη, μετά από πέντε χρόνια καθήλωσης. Η λαϊκή ετυμηγορία θα δρομολογήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή των εθνικών εκλογών και θα στερήσει κάθε περιθώριο στον ηττημένο Σύριζα να ναρκοθετήσει πολιτικά την επόμενη μέρα.

Η Ελλάδα αξίζει και μπορεί πολλά περισσότερα. Στο κρίσιμο σταυροδρόμι του 2019 θέλει άλματα δυναμικής ανάπτυξης για να ξαναγίνει έθνος αξιοπρέπειας και ισχύος, κοινωνία προόδου και ευημερίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει τη βούληση και το σχέδιο για να αφήσουμε το σημειωτόν και να τρέξουμε δυναμικά. Να κάνει ότι χρειάζεται για να αναταχθεί η Ελλάδα. Όπως το έχουν κάνει πολλές χώρες σε ανάλογη θέση. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε μεθοδικά αύξηση των επενδύσεων, περισσότερες δουλειές, καλύτερους μισθούς. Να οργανώσουμε συστηματικά ένα σοβαρό κράτος που θα εγγυάται την εσωτερική και την εξωτερική ασφάλεια, την ποιοτική παιδεία, την αξιοπρεπή υγεία και τη βιώσιμη κοινωνική στήριξη και αλληλεγγύη.

Αυτή η πολιτική αλλαγή ανατέλλει σήμερα στη χώρα. Με τη συμπόρευση όλων για όλους, χωρίς διχασμούς και αποκλεισμούς. Δεν θα είναι μια συμβατική κυβερνητική εναλλαγή των πολλών ή των λίγων στην εξουσία. Στις 27 Μαΐου, η πορεία ανάταξης ξεκινά. Την εγγυάται και θα την πετύχει η ΝΔ τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έκανε και στο παρελθόν, στις κρίσιμες στιγμές και με τις κρίσιμες επιλογές της Ελλάδας μετά το 1974, με τη συστράτευση όλων των φιλοπρόοδων και πατριωτικών δυνάμεων της χώρας.

*Ο κ. Δημήτρης Καιρίδης είναι Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.