Η οπισθοδρομική κομπανία της ΑΔΕΔΥ και τέλος των δεινοσαύρων

Η οπισθοδρομική κομπανία της ηγετικής ομάδας της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ, έκανε και πάλι την εμφάνιση της, με γραφικές δηλώσεις κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση, σχετικά με τις εκλογές των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού, που προβλέπει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, του οποίου η πλειοψηφία ελέγχεται από τις δυνάμεις του ΚΚΕ, του Σύριζα, της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, των Συσπειρώσεων-Παρεμβάσεων και της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει εκ νέου στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Έτσι η κυβέρνηση κατηγορείται ότι συνεχίζει την πολιτική του Σύριζα, τόσο για το 50%+1, ως προς την απαρτία των γενικών συνελεύσεων, όσο και για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και το μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων. Κατηγορείται δε, ότι με την δυνατότητα που δίδεται στους καθηγητές για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ευνουχίζεται το συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από ηλεκτρονικές ψηφοφορίες του καναπέ, που ανοίγουν τον δρόμο για νοθεία και αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η ΑΔΕΔΥ, υπενθυμίζει ότι τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουν καμία παρέμβαση στη λειτουργία τους. Κι απειλεί, ότι πως είτε ψηφιστεί, είτε όχι η τροπολογία, τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να την εφαρμόσουν.

Άραγε αυτοί οι συνδικαλιστές δημόσιοι υπάλληλοι που συγκροτούν τη εκτελεστική επιτροπή, το γενικό συμβούλιο, την επιτροπή πιστοποίησης και τη ελεγκτική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, έχουν σχέση με την πραγματικότητα; Που έγκειται ο ευνουχισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, από την ηλεκτρονική ψηφοφορία; Μήπως τους τρομάζει το γεγονός, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ψηφίζουν ήρεμοι και ήσυχοι από το σπίτι τους, δίχως τις γνωστές πιέσεις των εργατοπατέρων και τα αλισβερίσια των διαδρόμων; Και που έγκειται, το άνοιγμα του δρόμου για τη νοθεία και την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος; Δεν γνωρίζουν να χρησιμοποιούν υπολογιστή οι καθηγητές; Θα πληκτρολογήσουν άλλα αντί άλλων; Ή όσοι ελέγχουν τη συνδικαλιστική εκλογική διαδικασία, δηλαδή οι ίδιοι οι συνδικαλιστές, θα παρέμβουν στο λογισμικό για να αλλάξουν τα αποτελέσματα; Οι άνθρωποι αυτοί συμπεριφέρονται σαν τους δεινόσαυρους της ιστορίας.
 

Εν τω μεταξύ η ΑΔΕΔΥ, απαιτεί να εφαρμοστεί άμεσα, η εξαγγελία της κυβέρνησης για το 40% της υποχρεωτικής τηλεργασίας στις υπηρεσίες γραφείου στη Αττική, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί. Δηλαδή ζητάει την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Από τη άλλη όμως, απορρίπτει μέσω των καταγγελιών του επίλεκτου αγωνιστικού τμήματος των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή της ΟΛΜΕ, τη διαδικασία της ζωντανής μετάδοσης του μαθήματος με κάμερα, ως μέρος των υγειονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση. Διότι όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, «διαλύει το παιδαγωγικό κλίμα της μαθησιακής διαδικασίας, αποκλείει όλες τις σύγχρονες μορφές συνεργατικής-διαλογικής διδασκαλίας, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της συναισθηματικής καλλιέργειας και της προσωπικότητας των μαθητών, δυσχεραίνει τη διδακτική προσήλωση του εκπαιδευτικού στο έργο του και αποκλείει την δυνατότητα άμεσης παιδαγωγικής παρέμβασης του στα ιδιαίτερα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη μαθησιακή διαδικασία.» Και φυσικά η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να ακυρώσουν και πάλι στην πράξη την τροπολογία για κάμερες στην τάξη και απειλούν με απεργίες.

Και δεν φτάνει αυτό, αλλά σύσσωμη η ΟΛΜΕ υποστηρίζει τις καταλήψεις των μαθητών στα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Κλειστά σχολεία, σημαίνει άραγμα στο σπίτι, αλλά ο μισθός είναι μισθός και πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό. Και υποστηρίζει το αίτημα για διπλάσιες αίθουσες. Όταν όμως προ ημερών ετέθη το θέμα της λειτουργίας των σχολείων τα απογεύματα, καθώς δεν μπορούν ξαφνικά να κτιστούν διπλάσιες αίθουσες που μόλις περάσει η πανδημία θα ερημώσουν, οι καθηγητές έδειξαν απροθυμία με αναφορά στο κεκτημένο να μην εργάζονται το απόγευμα.  

Δυστυχώς οι συνδικαλιστές του δημοσίου, δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ζωή έχει προχωρήσει και η μάχη χαρακωμάτων που δίνουν, τους οδηγεί στην απόλυτη απαξίωση στα μάτια της κοινωνίας και των μελών τους. Και κυρίως στα μάτια των γονέων που κάνουν τα πάντα για τη μόρφωση των παιδιών τους. Οι συνδικαλιστές, μοιάζουν με τους δεινόσαυρους, που αδυνατούσαν να προσαρμοστούν στις αλλαγές του πλανήτη.

Και η πραγματικότητα παρ’ όλο που δείχνει ότι τα περισσότερα σχολεία λειτουργούν και ότι η κατάληξη του εθίμου των φθινοπωρινών καταλήψεων είναι προκαθορισμένη, δεν τους τρομάζει και δεν τους απασχολεί.

Όμως όσα επαναστατικά ένσημα και να φορέσουν οι συνδικαλιστικοί ταγοί, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η πορεία των σύγχρονων δεινοσαύρων είναι προδιαγεγραμμένη. Ας μελετήσουν, την ιστορία του πλανήτη μας, για να δουν το πως και το γιατί εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι.  

*Ο αρθρογράφος είναι οικονομικός αναλυτής, με ειδίκευση στο σχεδιασμό σύνθετων επενδυτικών στρατηγικών.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο της στήλης, είναι καθαρά ενημερωτικό και πληροφοριακό και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Ο αρθρογράφος δεν ευθύνεται για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.