Η ΝΔ θα φέρει πλεονάσματα ευημερίας και ανάπτυξης

Η ΝΔ θα φέρει πλεονάσματα ευημερίας και ανάπτυξης

Η ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία θα συνοδευτεί από μια επιστροφή της κανονικότητας, στην κοινωνία και στην οικονομία δηλώνει στο liberal.gr, o υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο βόρειο τομέα της Αθήνας, Βασίλης Ξυπολυτάς, σημειώνοντας στόχος είναι η ανάπτυξη προς όφελος όλων

Ο κ. Ξυπολυτάς έχει εργαστεί χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είναι ιδιοκτήτης εταιριών στον τομέα των τροφίμων και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ από το 2006 συμμετέχει στα κοινά του Δήμου Κηφισιάς ως εκλεγμένος αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος και δηλώνει πως η υποψηφιότητα του είναι μια φυσική συνέχεια των πραγμάτων στην πολιτική.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Ζαμπούκα

 - Κύριε Ξυπολυτά, τι δουλειά έχει ένας άνθρωπος της αυτοδιοίκησης στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Μα αυτή ξέρετε πρέπει να είναι η φυσική συνέχεια των πραγμάτων στην πολιτική. Έχω εργαστεί για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, έχω δημιουργήσει επιχειρήσεις και έχω πλέον συσσωρεύσει μια εμπειρία 13 χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς. Αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, γνωρίζω τις αγκυλώσεις της αλλά και τον τρόπο για να εφαρμόσω τις απαραίτητες λύσεις. Έχω γεννηθεί και ζω στα βόρεια προάστια, γνωρίζω κάθε μικρή γωνιά της περιοχής μας, έχω δουλέψει με τους ανθρώπους. Γνωρίζω τα προβλήματα στην έλλειψη υποδομών, στην ασφάλεια και στην έλλειψη αστυνόμευσης, στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Η φυσική συνέχεια αυτής της διαδρομής, είναι η μετακίνησή μου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

- Υπάρχουν προβλήματα ασφαλείας σε περιοχές όπως η Κηφισιά;

Έχουμε 15% αύξηση της εγκληματικότητας στα βόρεια προάστια σε σχέση με το 2014 και επικαλούμαι τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας. Πρέπει να καθιερώσουμε την ένστολη αστυνόμευση, πεζή και εποχούμενη σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου και να χαρτογραφήσουμε την εγκληματικότητα ανά γειτονιά, έτσι ώστε να ανακατανείμουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα μέρη που υπάρχει πραγματική ανάγκη.

- Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει με ατζέντα «νόμος και τάξη»;

Το έχει επαναλάβει πολλές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η χώρα θα επιστρέψει επιτέλους στην κανονικότητα. Κι αυτό αφορά την ασφάλεια στις ζωές μας, στις οικογένειές μας και στις δουλειές μας. Το άσυλο θα καταργηθεί, τα πανεπιστήμια θα παραδοθούν πίσω στους φοιτητές και οι γειτονιές της Αθήνας θα παραδοθούν στους κατοίκους τους.

- Τελικά στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, ο λαός θα τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ή θα δώσει θετική ψήφο στη Νέα Δημοκρατία;

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, έγινε πια φανερό ότι ο κ. Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου μπαίνουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τη θέση του θα πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα στελεχωθεί από ανθρώπους που θέλουν την Ελλάδα του 21ου αιώνα, μια χώρα δημιουργική, εξωστρεφής και σύγχρονη. Μια χώρα που, θα επενδύει στη γνώση και στην καινοτομία και θα παράγει πλεονάσματα ευημερίας κι ανάπτυξης και όχι πλεονάσματα υπερφορολόγησης. Με σοβαρές επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας. Αρκετά ταλαιπωρηθήκαμε από τους πειραματισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Η μεσαία τάξη θα ανασάνει και η κανονικότητα θα επιστρέψει.  

- Τι θα αλλάξει στη διακυβέρνηση της χώρας στην ελληνική οικονομία; Ο κ. Τσίπρας ψήφισε κι εφαρμόζει φοροελαφρύνσεις. 

Τα πράγματα είναι απλά: Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε στην υπερφορολόγηση και στη διανομή των επιδομάτων. Καμία σκέψη για αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, για βιώσιμη ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει η πίτα της οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος όλων, όχι κάποιων, ώστε να έρθουν νέες θέσεις εργασίας, να παραχθεί πλούτος και να κατανεμηθεί αναλογικά. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει και δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Και η νέα οικονομία δημιουργεί ευκαιρίες. Έχουμε τεράστιο απόθεμα ευφυΐας, το οποίο δυστυχώς εξάγουμε στο εξωτερικό. Αν όμως δημιουργηθεί το κατάλληλο οικονομικό κι επενδυτικό περιβάλλον, τα μυαλά αυτά θα μείνουν στην Ελλάδα και θα δημιουργήσουν πλούτο. Έχουμε τρομερές δυνατότητες ως χώρα και είναι κρίμα να κρατάμε την Ελλάδα δέσμια των ιδεοληψιών μιας αριστεράς που απέτυχε παντού.

- Σας ακούω αρκετά αισιόδοξο. Όμως τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υψηλά και όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής δεν μπορούν να μας κάνουν να αισιοδοξούμε.

Ξέρετε, η ελληνική οικονομία είναι σαν ένα πιεσμένο ελατήριο που περιμένει την εκτίναξή του. Κοιτάξτε τις τιμές των ελληνικών ομολόγων και το πόσο χαμηλά έχουν φτάσει. Η αγορά έχει προεξοφλήσει τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι επενδυτές γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους μια κυβέρνηση που θέλει να αλλάξει τα δεδομένα στη χώρα. Όταν η Ευρώπη δει τα πρώτα αποτελέσματα της πολιτικής μας, να είστε σίγουρος ότι θα μπουν και στη συζήτηση για τη μείωση των πλεονασμάτων που συμφώνησε ο κ. Τσίπρας. Γιατί και οι εταίροι μας έχουν διδαχθεί από τα λάθη τους. Κάντε λίγη υπομονή, από τη Δευτέρα ξημερώνει μια καινούρια, πολύ πιο αισιόδοξη μέρα για τη χώρα μας.