8ος χρόνος, ημέρα 2392η
Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022

Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη αυτές τις φωνές!

Βγήκαν και έκαναν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή επισκέφτηκε τους αστέγους, επειδή, λέει, η ελληνική κυβέρνηση δίνει στέγη σε πρόσφυγες και όχι σε Έλληνες. Το να είναι κανείς Μπογδάνος είναι δικαίωμά του. Το να μην γνωρίζει, όμως, ότι η στέγαση των προσφύγων γίνεται με χρήματα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και ότι το μέτρο αυτό αφορά όσους έχουν αναγνωριστεί ως πρόσφυγες μετά από απόφαση δικαστηρίου, είναι στενάχωρο. Άρα; Περισσότερη προσοχή στην επόμενη εκλογική λίστα!

Η ΝΔ δεν έχει ανάγκη από τις φωνές των Μπογδάνων, αλλά και άλλων πολιτευτών που έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια. Δεν ταιριάζει στο προφίλ του πρωθυπουργού που κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο και συνομιλεί με τους κατατρεγμένους αυτής της κοινωνίας να εμφανίζεται ταυτόχρονα συνομιλητής ανθρώπων που η ρητορική τους ξεχειλίζει από μίσος. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κινδυνεύει από διαρροές από τα Δεξιά της. Όσοι ήταν να φύγουν έχουν ήδη φύγει. Υπάρχουν ήδη τόσες και τόσες επιλογές στα δεξιά της ΝΔ για τους φαν…

Η ΝΔ που θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα. Οι Έλληνες εμπιστεύτηκαν το 2019 το όραμα ενός κεντροδεξιού πολιτικού, πίστεψαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και νιώθουν ότι η επιλογή τους αυτή δικαιώθηκε. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν είναι ρατσιστές, δεν είναι μισάνθρωποι.

Η ΝΔ είναι ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Δεν είναι η Ένωση Κέντρου! Η δεξιά εξακολουθεί και είναι η ραχοκοκαλιά του κόμματος, με το φιλελεύθερο κέντρο να έχει ενσωματωθεί σε αυτόν τον μεγάλο πολιτικό οργανισμό. Ουδέποτε όμως η ΝΔ είχε σχέσεις με τα ακροδεξιά και ρατσιστικά παραληρήματα που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο στο όνομα της … μάχης απέναντι στην αριστερά. Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν είχε σχέση με αυτή τη ρητορική, όπως δεν έχει σχέση και η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΝΔ έχει απομακρύνει από τις τάξεις της ανθρώπους που την εκθέτουν.

Ο πρωθυπουργός που επισκέπτεται και συνομιλεί με τους άστεγους, τους ναρκομανείς, τους απόκληρους αυτής της κοινωνίας, είναι ο πρωθυπουργός που μας κάνει υπερήφανους. Η κυβέρνηση που πετάει στον κάλαθο των σκουπιδιών τον απαράδεκτο αποκλεισμό των ομοφυλοφίλων από την αιμοδοσία, είναι η κυβέρνηση που αρμόζει σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό το προφίλ θα πρέπει να προστατευτεί πάση θυσία, απέναντι σε υστερικές φωνές που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]