7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Η ιστορία της Χρυσής Αυγής αλλιώς

Θα περάσουν ακόμη πολλά χρόνια μέχρι ο ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιούται να εγκαλεί άλλους, για την ανοχή «στο αυγό του φιδιού» και το «ξέπλυμα»
της Ακροδεξιάς. Υπήρξε το κόμμα που έγινε ο «Mr Muscle» καθαρίζοντας όλους αυτούς τους «εγέρθητου» σε σημείο που ο αριστερότατος πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν μύριζε την αποφορά της φασιστικής ψήφου όταν ήταν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο.

Διαφωνώ και θεωρώ ως ακραία υπερβολή να χρεώνεται στον κ. Τσίπρα ως συμπόρευση με την ακροδεξιά, την κοινή πορεία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛίτες. Το να είσαι αριβίστας και εθνολαϊκιστής δεν σε κάνει απαραίτητα χρυσαυγίτη ή φιλοναζιστή, όπως ήταν η κοινοβουλευτική ορδή του Νίκου Μιχαλολιάκου. Δεν είναι αυτός ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να μετράει τις κουβέντες του και να μην ολοφύρεται για τους νεοναζί, ζητώντας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδείξεις, ότι δεν φλερτάρει με το ακροατήριο της ακροδεξιάς. Δεν είναι ούτε η συναντίληψη που είχαν το 2012 οι αριστεροί αγανακτισμένοι με τους ακροδεξιούς αγανακτισμένους στην Πλατεία Συντάγματος για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας: κάψιμο της Βουλής και κρεμάλες για τους «γερμανοτσολιάδες» πολιτικούς αντιπάλους.

Είναι η πτυχή της εργαλειοποίησης της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και η περίεργη και ανεξήγητη «αμέλεια» της κυβέρνησής του
ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει τη δικαστική αίθουσα για τη διεξαγωγή της δίκης. Χρήσιμη «ομηρία» με χρήσιμες ψήφους έβλεπαν οι πλέον κυνικοί.

Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013. Δεκάδες πορείες διοργανώθηκαν στη μνήμη του. Αριστεροί και αντιφασίστες άφηναν λουλούδια στο σημείο που έπεσε νεκρός από τη δολιότητα και το μίσος της Χρυσής Αυγής. Ανέπεμπαν ύμνους για το κουράγιο και το σθένος της Μάγδας Φύσσα. Αίθουσα δικαστική για να δικαστούν οι αυτουργοί, ούτε απαιτούσαν οι αντιφασίστες. Ούτε έψαχναν οι αριστεροί κυβερνώντες. Έψαχναν λέξεις και συνθήματα για να πολεμήσουν τη «Δεξιά» του Μητσοτάκη. Ποιοι «δεξιοί» πρόσφεραν στη δικαιοσύνη τα όπλα για να παλέψει έχει καταγραφεί ιστορικά, με ονοματεπώνυμα και αποδείξεις. Είναι για αυτό το λόγο θεατρική, αδέξια και αήθης η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.