Η ιστορία γράφεται με πράξεις και έργα

Η ιστορία γράφεται με πράξεις και έργα

Του Βασίλη Κεγκέρογλου*

Ο αυτοσκοπός του ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εξαπάτησης των πολιτών, στο οποίο συνέδραμαν διάφορα κέντρα και κύκλοι στη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό.

Ο αντιμνημονιακός κ. Τσίπρας των μαγικών λύσεων για όλα και του GO BACK κα Μέρκελ, αφού μεταλλάχθηκε σε υποτακτικό των πιο ακραίων απόψεων στην Ευρώπη, υπέγραψε το αχρείαστο 3ο μνημόνιο, με 12,5 δισ. υπερφορολόγηση και περικοπές κοινωνικών δαπανών.

Η Ελλάδα πελαγοδρομεί, χωρίς Εθνική Στρατηγική, ξανά ανάμεσα σε Grexit, δραχμή και νέα επώδυνα μέτρα.

Η πολιτική  κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι καθολική και εντεινόμενη.

Το τελευταίο ανάχωμα της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι η επίκληση του «παλιού».

 Προσπαθούν να απαξιώσουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην πατρίδα μας κατά τη μεταπολίτευση, για να δικαιολογήσουν τις ψευτιές, την ανικανότητά και την επικινδυνότητά τους.

Προπαγανδίζουν ότι: «Τα σαράντα χρόνια φταίνε για όλα», την ίδια ώρα που αναπαράγουν τα κακώς κείμενα της μεταπολίτευσης και επιπλέον έχουν ενσωματώσει ως στελέχη τους,  Βουλευτές, Υπουργούς  και συνεργάτες τους που ταυτίστηκαν μ' αυτές.

Με την εξεταστική για τα ΜΜΕ και τα κόμματα επιδιώχθηκε το στήσιμο  ειδικού δικαστηρίου.

Απέτυχαν! Άνθρακας ο θησαυρός. Όμως στο λάκκο που έσκαψαν, έπεσαν μέσα οι ίδιοι:

α) Η Αυγή είναι το μόνο Μέσο επικοινωνίας που δανειοδοτήθηκε,  με αίτημα του κ. Τσίπρα να μην ισχύσουν  τραπεζικά κριτήρια.   

β) Στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, υπάρχει μέτοχος offshore εταιρεία, το όνομα του εκπροσώπου της οποίας, δεν κατατέθηκε από τον Διευθυντή της  εφ.ΑΥΓΗ για να μη γίνει σάλος όπως είπε.

γ)  Η προσπάθεια να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ TV με τον εκλεκτό εργολάβο, περνούσε μέσα από την Τράπεζα Αττικής και τις άνωθεν εντολές  των Κυβερνητικών.

δ) Του μόνου κόμματος που έγινε κούρεμα κεφαλαίου σε δάνεια είναι του Συνασπισμού και μάλιστα κατά 60%. Γιατί δεν το εφαρμόζει η Κυβέρνηση σ' όλα τα δάνεια επιχειρήσεων, στεγαστικά, καταναλωτικά κλπ;

Οι συγγραφείς βέβαια του πορίσματος της πλειοψηφίας που κατατέθηκε στη Βουλή, χωρίς καμιά ηθική αναστολή, μετά το απόλυτο  αδιέξοδό τους, προσπάθησαν να εξαπατήσουν τους Βουλευτές, παραποιώντας  πρακτικά και  καταθέσεις μαρτύρων.

Ο Νίκος Σαλαγιάννης σε 9σέλιδη επιστολή του  προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ένα προς ένα τα σημεία  παραποίησης των καταθέσεων  του.

Όλα αυτά όμως κινούνται στο πλαίσιο μιας γενικότερης επιχείρησης παραχάραξης της ιστορίας του τόπου, που επιχειρούν συγκεκριμένα κέντρα και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 Οι παραχαράκτες και οι συκοφάντες υποστηρίζουν ότι:

Η μεταπολίτευση, η καλύτερη περίοδος της σύγχρονης ιστορίας της χώρας,  κατέστρεψε το έργο της προηγούμενης απ' αυτήν, περιόδου:    

Δηλαδή,

της δικτατορίας του Μεταξά, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της γερμανικής κατοχής, του καταστροφικού εμφυλίου, των βασιλικών πραξικοπημάτων και της επτάχρονης δικτατορίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έτσι γίνεται σπόνσορας και έμμεσος υποστηρικτής των πιο μαύρων σελίδων της ιστορίας  δηλητηριάζοντας την κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, την οποία σπρώχνει,  στην καλύτερη περίπτωση στην αδράνεια.

Κι εδώ  είναι που έρχεται και μια πλευρά της δεξιάς να συνδράμει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αντί να δικαιολογήσουν πολιτικά την αποτυχία τους, έστω την αστοχία τους, στο πλαίσιο μιας οφειλόμενης αυτοκριτικής, προσπαθούν να κουκουλώσουν την κύρια αιτία της κρίσης, τον εκτροχιασμό της πενταετίας 2004 – 2009.

Έτσι, αφενός στηρίζουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ως άτυποι εταίροι τους, υπονομεύοντας ακόμη και τον σημερινό αρχηγό τους και αφετέρου, δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση των αιτιών της κρίσης.

Η  ιστορία όμως δεν παραχαράσσεται, ούτε παραγράφεται, αλλά γράφεται με πράξεις, έργα και πρόοδο.

Με βάση αυτή την αρχή δεν παραγνωρίζουμε τη θετική συμβολή και άλλων δυνάμεων της μεταπολίτευσης.

Όμως, η Δημοκρατική Παράταξη έγραψε ιστορία ως ο πρωταγωνιστής της μεταπολίτευσης.

Ναι, το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τις πληγές του Εμφυλίου και κατήργησε οριστικά τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων.

Θεμελίωσε το Κοινωνικό Κράτος, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, το Εθνικό Σύστημα Υγείας. ΄Εφτιαξε Σχολεία, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα,  Νοσοκομεία,  Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ .

Έδωσε καθοριστική ώθηση στην ανάπτυξη, με την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, με Αγροτική Παραγωγή και Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Έδωσε φωνή, δύναμη και πραγματική αξιοπρέπεια στους μέχρι τότε αποκλεισμένους.

Κυρίως όμως, η Ελλάδα απέκτησε κύρος και σεβασμό στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Ναι, το ΠΑΣΟΚ, της δεκαετίας του 90 δημιούργησε το ΑΣΕΠ, το Συνήγορο του Πολίτη, τις άλλες ανεξάρτητες αρχές,  τα ΚΕΠ, το ολοήμερο σχολείο, το ΕΚΑΣ, το «Βοήθεια στο σπίτι» και τις Κοινωνικές Δομές.  Ανασυγκρότησε την Αυτοδιοίκηση.

Σχεδίασε και υλοποίησε τις μεγάλες υποδομές.

Οδήγησε την  χώρα στην Ευρωζώνη και στις 23 ισχυρότερες του κόσμου.

Ναι, το ΠΑΣΟΚ,  όταν παρέλαβε το 2009 μια εκτροχιασμένη οικονομία, πάλευε  να  αντιμετωπίσει την κρίση με όλους απέναντι στις πλατείες των δήθεν αγανακτισμένων και με τους κυρίως υπευθύνους να σιωπούν αδιάφοροι.  

Εν μέσω κρίσης προχωρήσαμε σε μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση, αιτίων και στρεβλώσεων που παρήγαγαν ελλείμματα και χρέος.

Ποιος ξεχνά την κλοπή 5,8 δισ. ετησίως στο φάρμακο και πολύ περισσότερα σε άλλους τομείς;

Διαύγεια, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, ΕΟΠΥΥ, Οικονομικοί Εισαγγελείς, Ανεξάρτητη Αρχή για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, Καλλικράτης.

Σχεδιάσαμε, νομοθετήσαμε και ξεκινήσαμε την έρευνα υδρογονανθράκων, όταν οι ψεκασμένοι μιλούσαν για υδατάνθρακες.

 Δημιουργήσαμε το Ταμείο Αλληλεγγύης Γενεών,  για να καταστεί οριστικά βιώσιμο το ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό  της χώρας, χωρίς να μεταφέρονται τα βάρη στη νέα γενιά.

Ακόμη και μέσα  στο στενό  πλαίσιο της   συγκυβέρνησης 2013 – 2014, με τους παραδοσιακούς μας αντίπαλους, καταφέραμε σημαντικά αποτελέσματα. 

Θεσμοθετήσαμε το Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα, που μάλιστα ξεκινά αυτές τις μέρες για όλη την Ελλάδα με δυο χρόνια καθυστέρηση και κουτσουρεμένο.

Διασφαλίσαμε το Ταμείο για τη βοήθεια των οικονομικά αδύναμων και πετύχαμε την χρηματοδότηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη και συνοχή

Προετοιμάσαμε το ΕΣΠΑ 2014-2020 και επεξεργαστήκαμε την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική των 20 δισ. €.

Διασφαλίσαμε 6 δισ. € για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που παραμένουν δυο χρόνια τώρα αναξιοποίητα.

Καθημερινά δικαιωνόμαστε για την υπεύθυνη στάση μας ακόμη και για τις δύσκολες επιλογές μας για τη χώρα.

 Όμως το ζητούμενο είναι να δικαιωθούν οι πολίτες για τις θυσίες και την προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλουν στην επιχείρηση, στο γραφείο, στο χωράφι, στο εργοτάξιο ,σε κάθε χώρο εργασίας.

Μετά από επτά χρόνια κρίσης είναι δεδομένο ότι η ανάκαμψη της χώρας μπορεί να έλθει μόνο αν επιτευχθεί η Εθνική Συνεννόηση και  η Ελλάδα αποκτήσει Εθνική Γραμμή.

Με τις πρωτοβουλίες της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά και την συσπείρωση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προχωρούμε με το πρόταγμα της Εθνικής Συνεννόησης  και των προοδευτικών αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα.

*Ο κ. Κεγκέρογλου είναι Γραμματέας Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ