Η Ελλάδα προσπερνάει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ταχύτητα

Η Ελλάδα προσπερνάει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ταχύτητα

Του Ανδρέα Κατσανιώτη*

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την μέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανέλαβε την διακυβέρνηση του τόπου και όσοι τότε, κόντρα στον άνεμο, υποστηρίζαμε πως δεν εκπροσωπεί το «νέο» αλλά το τελευταίο μέρος του «παλιού», μάλλον επαληθευόμαστε.

Μόνο που αυτή η επαλήθευση, προσωπικά τουλάχιστον, δεν μου προκαλεί καμία ικανοποίηση γιατί έχει πικρό και οδυνηρό αποτέλεσμα για τη χώρα και τους πολίτες.

Έναν χρόνο μετά από τις πολλές και μεγάλες υποσχέσεις που αποδείχτηκαν οικτρά ψέματα και από πολιτικές πράξεις που απέδειξαν, άλλοτε το μέγεθος της άγνοιας και άλλοτε το μέγεθος της ιδεοληψίας, η κυβέρνηση έχει πλέον απέναντί της το σύνολο σχεδόν της ελληνικής κοινωνίας.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στον κόσμο των επιστημόνων, χωρίς να υποτιμώ τις άλλες επεγγαλματικές τάξεις (αγρότες, ένστολοι, υπάλληλοι, κλπ). Για πρώτη φορά στα χρονικά της νεότερης Ελλάδας παρακολουθούμε να εκδηλώνεται με τόση ένταση ένα αντικυβερνητικό μέτωπο που αποτελείται από γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, μηχανικούς οικονομολόγους και άλλους επιστημονικούς / επαγγελματικούς κλάδους.

Δεν είναι τυχαίο. Και κατά την προσωπική μου άποψη δεν έχει ως αιτία μόνο το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ουσιαστικά, πρόκειται για το κίνημα των ανθρώπων που αποτελούν το «μυαλό» της χώρας, απέναντι σε μία πολιτική που αποδεδειγμένα πλέον, εχθρεύεται τη γνώση και την αριστεία, την παραγωγή και τη καινοτομία και τελικά, την ατομική πρόοδο που στο σύνολό της όμως μεταφράζεται σε ολική πρόοδο της Ελλάδας και των πολιτών της.

Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει διαρκώς ότι εκπροσωπεί μία μικρή κοινωνική μειοψηφία που ακόμα πιστεύει στο κράτος – πατερούλη, που συνεχίζει να υποστηρίζει την μετριοκρατία και επιδιώκει μία… «ισότητα στην εξαθλίωση» για όλους.  Αυτές όμως είναι οι λογικές του χθες και της χρεοκοπίας, που προφανώς δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από την πλειοψηφία των πολιτών και ιδιαίτερα όσους έμαθαν να διεκδικούν αγωνιζόμενοι, από τα μαθητικά και φοιτητικά τους χρόνια μέχρι σήμερα που βρίσκονται μέσα στην πραγματική αγορά.

Η Ελλάδα προσπερνάει τον λαϊκισμό και τους μύθους του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη ταχύτητα. Οι Έλληνες που πιστεύουν στην κοινωνική ανάπτυξη μέσω του διαχρονικού αγαθού της ατομικής καλλιέργειας βγαίνουν στην πρώτη γραμμή για να ξεκινήσει μια νέα μέρα.

Αυτή η νέα μέρα θα έρθει σύντομα. Και δεν θα έχει μύθους. Ούτε ωραία λόγια και άπιαστα όνειρα.  Θα είναι μέρα αλήθειας και δουλειάς, που όμως θα προσφέρει βιώσιμη προοπτική και θα στηρίζεται πάνω σε κάθε πολίτη που έχει ως στόχο του να γίνει καλύτερος και μέσα από την προσωπική του βελτίωση να βελτιώσει και τον τόπο του.

 

* Ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης είναι βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας