Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:02

-A +A

Η δική μας μάχη για το χαρτί

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 00:02
Η δική μας μάχη για το χαρτί
-A +A

Του Παναγιώτη Λάμψια

Ο «Φιλελεύθερος» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο και ελπίζουμε να κρατάτε κάθε Σάββατο στα χέρια σας, είναι μια εφημερίδα με πάθος για ελεύθερη ενημέρωση. Από αυτήν την άποψη, δεν διαφέρει από το φύλλο που επί δυο χρόνια και τρεις μήνες έδινε τη μάχη της καθημερινής έκδοσης. Συγχρόνως όμως είναι διαφορετικός. Φτιάξαμε μια εφημερίδα πιο πλούσια και πολυθεματική με στόχο να αποσπά το ενδιαφέρον αλλά και να συντροφεύει τους αναγνώστες μας όλο το Σαββατοκύριακο.

Φτιάξαμε αυτή τη νέα εφημερίδα των 104 σελίδων, αυτή την χάρτινη συντροφιά, με τη γνώση πως κανένα εκδοτικό εγχείρημα στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης δεν είναι εύκολο. Είναι ακόμη πιο δύσκολο στη δική μας περίπτωση. Γιατί η δική μας περίπτωση δεν είναι παρά μια ομάδα δημοσιογράφων που στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και μόνο. Ο «Φιλελεύθερος» είναι ένα δημοσιογραφικό προϊόν που έζησε και ευελπιστεί να συνεχίσει να ζει από τους αναγνώστες του. Δηλώνουμε περήφανοι γι’ αυτό, όπως και για το γεγονός πως δεν υπήρξαμε ούτε κρατικοδίαιτοι ούτε κομματικά εξαρτημένοι. Δηλώνουμε περήφανοι για την ανεξαρτησία μας αλλά όχι ουδέτεροι.

Αυτή η ανεξαρτησία μας εξασφάλισε πολλούς φίλους. Η δουλειά μας αναγνωρίστηκε. Μας εξασφάλισε όμως και άσπονδους εχθρούς. Για χάρη αυτών των πρώτων αλλά και σε πείσμα των δεύτερων θα καταθέσουμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μας για να πετύχει αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Το όραμά μας δεν είναι μόνο μια ενημέρωση που θα τιμά τη δημοσιογραφία και θα σέβεται τον αναγνώστη. Είναι και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στη μάχη που δίνει το χαρτί, δηλαδή ο γραπτός λόγος που δεν παραδίδεται στις ευκολίες των σόσιαλ μίντια, για να κρατηθεί όρθιος.

Το βασικό όπλο αυτής της μάχης είναι η δημοσιογραφική ύλη. Κι εμείς δώσαμε τεράστιο βάρος στην ύλη. Ο «Φιλελεύθερος» που πάρετε  στα χέρια σας είναι στην ουσία δύο εφημερίδες σε μία. Είναι 104 σελίδες εκ των οποίων οι 56 καλύπτουν τα πεδία της πολιτικής, των διεθνών, του πολιτισμού και του αθλητισμού και οι 48 εκείνο της οικονομίας με όλα τα νέα για την αγορά και τις τάσεις που διαμορφώνονται στο εσωτερικό της. Αυτή η διπλή εφημερίδα, πολιτική και οικονομική, σας καλεί σε αυτή τη νέα της διαδρομή. Σε μια κοινή διαδρομή δημοσιογράφων και αναγνωστών.

Σε έναν πιο προσωπικό τόνο λοιπόν δεν μπορώ παρά να ευχηθώ καλό μας ταξίδι!

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα