Η βόμβα έχει υπογραφή!

Η βόμβα έχει υπογραφή!

Το κτύπημα στον ΣΚΑΪ ήταν μία ωμή παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα του τόπου.  Θυμίζει άλλες εποχές. Τότε που με ένα περίστροφο μία ολιγομελής (;) ομάδα ανθρώπων άλλαζε την ατζέντα εκείνων των ημερών και έβαζε τους δικούς της όρους στο πολιτικό σύστημα για τα εσωτερικά ή εξωτερικά θέματα. Υπό αυτή την έννοια, το χτεσινό χτύπημα έχει υπογραφή: Είναι η νέα γενιά των τρομοκρατών.

Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την ολική επαναφορά της τρομοκρατίας στην Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τις πρώτες κιόλας ημέρες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη της κυβέρνησης έσπευσαν να έρθουν σε επαφή με τους φυλακισμένους τρομοκράτες. Σαν να ήταν η υπ'' αριθμόν 1 προτεραιότητά τους. Αμέσως μετά ακυρώθηκαν τα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά για την μεταφορά των τρομοκρατών σε φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αντί γι αυτό υπάρχουν σήμερα αμετανόητοι τρομοκράτες σε… αγροτικές φυλακές! Οι οποίοι, μάλιστα, απολαμβάνουν και συχνές άδειες εξόδου από τις φυλακές, χωρίς να έχουν ζητήσει συγνώμη από τα δολοφονηθέντα θύματά τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει πολλές φορές την ανοχή της απέναντι στον «χώρο» της εξτρεμιστικής αριστεράς. Τα στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν αθώες τις «παρεμβάσεις» του Ρουβίκωνα. Σαν να πρόκειται για… καλλιτεχνικά δρώμενα.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι καλλιεργούν ένα κλίμα στοχοποίησης. Το «ΣΚΑΪ ξεφτίλες» δεν δημιουργήθηκε από παρθενογένεση. Καλλιεργήθηκε και υπηρετήθηκε με συνέπεια εδώ και χρόνια. Όπως και η στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων. Πάρτε για παράδειγμα τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Ο ΣΚΑΪ βγάζει μία πληροφορία για την τύχη της ηγεσίας της πυροσβεστικής. Ο σταθμός καταγγέλλεται από την κυβέρνηση και αμέσως μετά ξεκινάει το εμπάργκο των κυβερνητικών στελεχών. Για να επιβεβαιωθεί στην συνέχεια η είδηση που αρχικά είχε μεταδώσει ο ΣΚΑΪ ως απολύτως αληθής! Και μέσα στον παραλογισμό  εκείνων των ημερών, ο κ. Νίκος Παππάς κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ ως «βιομηχανία ψευδών ειδήσεων».

Είναι σαφές ότι δεν υπήρξε ψευδής είδηση. Αφορμή έψαχναν για να ρίξουν στην πυρά τον ΣΚΑΪ. Όπως και κάθε φωνή που δεν συμφωνεί μαζί τους. Τους αποκάλυψε, τους ξεγύμνωσε πλήρως η επιβεβαίωση της είδησης. Αυτοί, όμως, είναι ικανοί να βρουν αφορμή για το εμπάργκο ακόμη και στα δελτία καιρού του σταθμού.

Έτσι χτίζονται αυτές οι ιστορίες. Εμείς στον Φιλελεύθερο έχουμε πικρή εμπειρία από το τι σημαίνει αριστερή προπαγάνδα. Για τις προσπάθειες απαξίωσης της εφημερίδας, για τα ψεύδη που συνοδεύουν τον πόλεμο λάσπης που μας γίνεται. Προφανώς και υπάρχει στόχευση! Οι προπαγανδιστικοί αυτοί μηχανισμοί έχουν πάρει το πράσινο φως από συγκεκριμένα κέντρα και παράκεντρα της εξουσίας. Αυτά τα κέντρα νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα κερδίσουν χρόνο, θα απομακρύνουν τα φώτα της δημοσιότητας από τις βρωμοδουλειές τους.

Ακούω μία περίεργη επιχειρηματολογία, ότι αν οι τρομοκράτες ήθελαν να έχουμε θύματα θα είχαμε. Κι ότι από την στιγμή που δεν έχουμε θύματα θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και να μην ασκούμε δριμεία κριτική. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν τα παιδιά. Να μην διαμαρτυρόμαστε, δηλαδή, επειδή θα μπορούσαν κάλλιστα να σκοτώσουν τους συναδέλφους μας στον ΣΚΑΪ ή όποιον άλλον…

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]

 

*Ταυτόχρονη δημοσίευση με την στήλη «πετριές» της 18ης Δεκεμβρίου.