H χούντα της εθνικής οδού, η Μήδεια και η επαναστατική νταλίκα

Η Μήδεια έδωσε στις ανακοινώσεις – παρατράγουδα της αντιπολίτευσης, ένα ηχηρότατο χαστούκι, ανάλογο του μυθικού της κύρους και της υπέρμετρης εκδικητικότητάς της. Η κόρη του βασιλιά της Κολχίδας Αιήτη και της Ωκεανίδας Εκάτης και ανεψιά της Κίρκης, από την οποία είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, κατέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο, την ένδεια τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι πρότινος απολαμβάναμε, διασκεδαστικά είναι η αλήθεια, την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης, ότι η κυβέρνηση αναστέλλει τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών, ότι φιμώνει τις φωνές αντίστασης, ότι καταργεί τις συγκεντρώσεις για να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα και ότι απαγορεύει τις διαδηλώσεις για να τιθασεύσει τα μαζικά κινήματα διαμαρτυρίας.   

Μόλις προχθές η απόλαυση συνεχίστηκε, μέσω μιας ακόμα παράστασης του Δελφινάριου της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας καταγγέλθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, για προκαθορισμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα, λόγω του κύματος κακοκαιρίας.

Έτσι από την ομάδα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μάθαμε ότι: «Για μια ακόμη φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στάθηκε ανίκανο να αντιμετωπίσει ένα κύμα κακοκαιρίας, που είχε προαναγγελθεί έγκαιρα από τους ειδικούς επιστήμονες και αρμόδιους φορείς της Πολιτείας».

Μάθαμε ότι: «Η Εθνική οδός Αθήνας -Θεσσαλονίκης, βασική οδική αρτηρία της χώρας, έκλεισε από Λαμία μέχρι Αθήνα, με εντολή του κ. Χρυσοχοίδη, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα.»

Διαπιστώσαμε ότι: «Οι μεγαλοστομίες και εξαγγελίες της Κυβέρνησης, περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού έσβησαν μονομιάς, απουσία Περιφέρειας και υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με εντολή κ. Χρυσοχοΐδη.»

Πληροφορηθήκαμε ότι: «Για μια ακόμη φορά η χώρα εμφανίσθηκε χωρίς συγκεκριμένο σχεδιασμένο, χωρίς εφαρμογή πολιτικών ΠΡΟΛΗΨΗΣ σε όλα τα επίπεδα. Δεν αρκεί να υπάρχουν έτοιμες αλατιέρες και εκχιονιστικά, πρέπει και να επεμβαίνουν.»

Και τέλος τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας πληροφόρησαν ότι η κυβέρνηση επέλεξε «τη μόνη λύση που γνωρίζει διά πάσα νόσο: Απαγόρευση κυκλοφορίας. Η επιτελική ανικανότητα στα καλύτερά της».

Για να μην μείνει πίσω το ΠΑΣΟΚ, ως προς τις ενδείξεις του επαναστασιόμετρου, προχώρησε και αυτό σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, «ακόμη μια φορά η κυβέρνηση είναι απαράσκευη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα. Ακόμη μια φορά αποκαλύπτεται η αδυναμία της να έχει μια σταθερή πολιτική για την αντιμετώπιση των καταστροφών. Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα η κυβέρνηση κλείνει αιφνιδιαστικά τις εθνικές οδούς για να αντιμετωπίσει ένα εκ των προτέρων γνωστό καιρικό φαινόμενο;»

Και κάλεσε την κυβέρνηση, «να ζητήσει τουλάχιστον μια συγγνώμη από τους πολίτες που δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, εξ αιτίας μιας απόφασης που λήφθηκε, έτσι χωρίς πρόγραμμα».

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, επιθυμούσαν ενδόμυχα να μείνει ανοικτή η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Και αυτό όχι για να κινηθούν ανενόχλητα οι επαναστατικές νταλίκες και τα αγωνιστικά τρακτέρ. Αλλά για να δημιουργηθούν προβλήματα, να υπάρξει αναστάτωση και ανησυχία,  επικίνδυνες καταστάσεις, αποκλεισμοί οχημάτων, show για τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τροφή για τους συριζαίους των 0,60 ευρώ στα social media.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το εμβολιαστικό πρόγραμμα του κράτους ξετυλίγεται κανονικά και το κλίμα του φόβου, της ανησυχίας και της αβεβαιότητας, δίνει αργά αλλά σταθερά, τη θέση του στη σιγουριά, στην αισιοδοξία και στην ελπίδα. Σε αυτό το πρόγραμμα στηρίζουν οι πολίτες το ξεπέρασμα της κρίσης και την επάνοδο της ζωής τους στην καθημερινότητα που τόσο πολύ τους έχει λείψει. Και αδιαφορούν πλήρως για τον διαγωνισμό αγωνιστικότητας και επαναστατικότητας, ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, που έχει ως έπαθλο το πλασάρισμα τους δίπλα στο Ρουβίκωνα και τον Ανταρσύα.

Θα μου πείτε βέβαια, ότι οι  δηλώσεις  - παρατράγουδα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ήταν εύκολη λεία για τη Μήδεια. Και είναι αλήθεια. Η μυθική Μήδεια, είχε σκοτώσει τα ίδια της τα παιδιά. Θα δίσταζε να εκθέσει το stand up comedy, της χούντας των εθνικών οδών και της επαναστατικής νταλίκας;