Γίδια

Ξέρω, σας έχω ζαλίσει με τις συγκρούσεις μου με τα συριζοτρόλ. Οι άνθρωποι αυτοί όμως αποτελούν μια αστείρευτη πηγή ανοησίας και αμορφωσιάς και χαρακτηρίζουν σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν, ο, αγαπημένος, Κωνσταντίνος Τζούμας διάβασε στην ραδιοφωνική εκπομπή του στον Εν Λευκώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο του πατέρα μου «Ο Γιατρός Ινεότης». Το παραθέτω εδώ: «Πρόκειται να έρθει το νέος είδος των ανθρώπων ένα άλλο είδος ξαφνικό. Μια νέα ράτσα κι απόλυτοι θα έχουν μια αφάνταστη τελειότητα. Οι παληοί άνθρωποι κι αυτός ο τρομαγμένος λαός πρέπει να εξαφανιστούν. Κανονίστηκε να πεθάνουν σε μια ορισμένη μέρα. Αλλά πρέπει να γυρίσουν ο καθένας στον τόπο του κι εκεί θα πεθάνει». Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κείμενα του πατέρα μου και όποιος έχει εντρυφήσει στοιχειωδώς στο έργο του το γνωρίζει.

Προφανώς, την ώρα της εκπομπής αυτής του Τζούμα το σήμα του «Στο Κόκκινο» είχε πέσει κι έτσι κάποιο συριζοτρόλ βρέθηκε να ακούει Εν Λευκώ. Σοκαρισμένο από αυτά που άκουγε έσπευσε στο υποκατάστατο του φαλλού του (το πληκτρολόγιο) και τουίταρε: «Ο Κωνσταντίνος Τζούμας διαβάζει από Θανάση Χειμωνά κάτι για την απόλυτη ράτσα, το νέο άνθρωπο, η αστική αριστεία χωρίς μάσκες πια».

Καταλάβατε; Ο τύπος πίστευε πως το κείμενο ήταν δικό μου και υμνούσε την «Αριστεία» στην οποία συχνά αναφέρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Αναρωτιέσαι τι να πρωτοθαυμάσεις… Την ασχετοσύνη του συριζοτρόλ που θεώρησε πως ένα λογοτεχνικό κείμενο του 1971 (Τη χρονιά που γεννήθηκα!) και μάλιστα γραμμένο με τον ιδιαίτερο τρόπο του πατέρα μου θα μπορούσε να αποτελεί σημερινό άρθρο προπαγάνδας υπέρ της Νέας Δημοκρατίας; Ή την εμμονή του να βλέπει παντού τον «Κούλη» και τον «νεοφιλελέ» Θανάση Χειμωνά να κυνηγάνε την «Εργατιά»;

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εκεί. Ούτε ένας ούτε δύο αλλά είκοσι (!) νοματαίοι ριτουίταραν το παραπάνω τουίτ. Ανάμεσά τους και πολλά σεσημασμένα συριζοτρόλ, κάποια από τα οποία με έχουν επανειλημμένα κατηγορήσει πως «διασύρω τον νεκρό πατέρα μου». Μα αν δεν είσαστε σε θέση, σύντροφοι, να αναγνωρίσετε τον Γιατρό Ινεότη πως ξέρετε τι ήταν ο πατέρας μου; Απλώς κάποιος έγραψε κάποτε στο ίντερνετ πως «Ο πατέρας του Χειμωνά ήταν κάποιος σπουδαίος» και από τότε το επαναλαμβάνετε. Γίδια.

Μη νομίζετε όμως. Η δουλειά έγινε. Αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τούτες τις γραμμές υπάρχουν συμπατριώτες μας που πιστεύουν πως γράφω κείμενα υπέρ της «Αριστείας» και εναντίον του «Λαού» τα οποία μάλιστα διαβάζει ο Τζούμας στον Εν Λευκώ. Και καλά εγώ είμαι γνωστός ανάλγητος νεοφιλελεύθερος. Τον φίλο μου τον Τζούμα όμως τι τον μπλέξατε;