Γιατί στον ΣΕΒ;

Γιατί στον ΣΕΒ;

Μετά από καιρό η εγχώρια τρομοκρατία επαναδραστηριοποιήθηκε, με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό χτύπημα, ευτυχώς χωρίς θύματα, στο κέντρο της Αθήνας, σε μια από τις πιο καλά φυλασσόμενες περιοχές και μάλιστα σε μια περίοδο που, υποτίθεται, ότι τα μέτρα ασφαλείας, λόγω Τζιχαντιστών, είναι ιδιαίτερα αυξημένα.

Στόχος, τα γραφεία του ΣΕΒ. Απέναντι από την κυπριακή πρεσβεία, η οποία, θα περίμενε κάθε λογικός άνθρωπος, να έχει αυξημένη φρούρηση, λόγω και των πρόσφατων δηλώσεων Κάμερον, περί παραχώρησης Βρετανικής βάσης του νησιού στους γάλλους για βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε καν φρουρός στο φυλάκιο της πρεσβείας θα πρέπει να απαντηθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Εκτός όμως από τα εύλογα ερωτήματα που τίθενται για την φύλαξη, υπάρχουν και άλλα τα οποία θα πρέπει να προβληματίσουν, όχι μόνο την αντιτρομοκρατική, αλλά και την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο και φυσικά τα ίδια τα μέλη του Συνδέσμου.

Γιατί τα γραφεία του ΣΕΒ και γιατί τώρα; Ποιο είναι το μήνυμα που θέλησαν να στείλουν οι τρομοκράτες; Είναι τα… προεόρτια του «Μαύρου Δεκέμβρη» με τον οποίο απείλησε ο Ρωμανός; Το ενδεχόμενο αυτό δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί.

Ποιον εξυπηρετεί ένα τέτοιο χτύπημα στην καρδιά της επιχειρηματικότητας και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ώρα που παίρνουμε επιτέλους την πολυπόθητη δόση; Κάποιες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή πιθανόν να σχετίζεται με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τους εμφανείς λόγους για τους οποίους έγινε αυτή η βομβιστική επίθεση, είναι σαφές πως η επιλογή του στόχου δείχνει πως πρόκειται για χτύπημα στην επιχειρηματικότητα, αποσκοπεί και στην αποσταθεροποίηση της ήδη κατεστραμμένης αγοράς και πιθανόν να είναι και ένα μήνυμα σε όποιον, εντός και εκτός Ελλάδος, θέλει ή σκέφτεται να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στη χώρα...

Σε κάθε περίπτωση παραμένει ως ένα από τα βασικότερα ερωτήματα, το οποίο πιθανόν να απαντηθεί με την ανάληψη ευθύνης και την προσεκτική ανάγνωση του όποιου κειμένου, το ποιον ή ποιους εξυπηρετεί, τώρα ή μακροπρόθεσμα, ένα τέτοιο χτύπημα...

Διαβάστε ακόμα:

- Έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ

- Καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ κυβέρνηση και κόμματα