Γ. Τσουκαλαδάκης: Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας

Γ. Τσουκαλαδάκης: Οι τρεις βασικές προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας

Ασφάλεια, μείωση της φορολογίας και το δημογραφικό θέτει ως τις τρεις προτεραιότητες της επόμενης κυβέρνησης ο υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής με τη Ν.Δ., Γιώργος Τσουκαλαδάκης, στη συνέντευξή του στον «Φ».

Εξηγεί και εκείνος γιατί η αυτοδυναμία είναι όρος απαραίτητος για την πορεία της χώρας και ανταποκρίνεται στην πρόκληση να μας πει και εκλογικά ποσοστά!

Διαβάστε τη συνέντευξη

- Κύριε Τσουκαλαδάκη, όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή θα αναλάβει τα ηνία της χώρας. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι τρεις βασικές προτεραιότητες που πρέπει να υλοποιήσει;

Το πρώτο μελήμά μας είναι να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη με άμεσες και αποτελεσματικές δράσεις αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Σας βεβαιώ ότι οι περισσότεροι πολίτες με τους οποίους έρχομαι σε καθημερινή επαφή, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, αυτό το θέμα θέτουν επιτακτικότερα απ'' όλα τα άλλα.

Η δεύτερη προτεραιότητα, όπως έχει αναδεχθεί πολλαπλώς και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είναι η γρήγορη μείωση της φορολογίας είτε στις επιχειρήσεις είτε στα φυσικά πρόσωπα. Έτσι ο κόσμος θα μπορέσει να αντεπεξέλθει καλύτερα στις υποχρεώσεις του.

Τρίτον, πρέπει να δούμε πάρα πολύ σοβαρά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας δίνοντας σοβαρά κίνητρα για την αύξηση του πληθυσμού, με δεδομένο ότι το δημογραφικό συνδέεται ευθέως με το ασφαλιστικό και τη δυνατότητα σε βάθος χρόνου να καταβάλει απρόσκοπτα τις συντάξεις στους σημερινούς εργαζομένους.

- Γιατί επιμένετε τόσο πολύ στην αυτοδυναμία; Δεν είναι λιγάκι οξύμωρο, όταν ταυτόχρονα λέτε ότι θέλετε ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις; Γιατί όχι σε κυβέρνηση συνεργασίας;

Είναι άλλο η πολιτική συναίνεση και άλλο η κυβερνητική συνεργασία. Λέμε «όχι» σε κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί απλά δεν θα μπορεί να είναι λειτουργικό ένα τέτοιο σχήμα. Ο Κυριάκος έχει ένα σαφέστατο όραμα και σχέδιο για την Ελλάδα, στο οποίο όμως διαφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Άρα μία κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν καταδικασμένη να αποτύχει και να οδηγηθούμε ξανά σε εκλογές με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας.

- Πόσο σας βοήθησε το διαδίκτυο στην προώθηση της υποψηφιότητά σας;

Πιστεύω ότι σίγουρα η διαδικτυακή μου απήχηση έπαιξε κάποιον ρόλο. Κυρίως όμως γιατί δείχνει μια αμεσότητα και μια αδιαμεσολάβητη προσέγγιση της κοινωνίας και πώς βλέπει ο κόσμος τα πράγματα.

- Γιατί αποφασίσατε να εκτεθείτε στη δοκιμασία της ψήφου τώρα, γιατί με τη ΝΔ;

Ξέρετε, και στο παρελθόν είχα προτάσεις από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά τις απέρριψα. Τώρα πιστεύω ότι ήρθε η σωστή στιγμή, ο σωστός άνθρωπος, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και η σωστή πρόταση διακυβέρνησης της χώρας σε μια τόσο κρίσιμη ώρα.

- Θα σας ζητήσω να μου κάνετε πρόβλεψη αποτελέσματος; Θα το τολμήσετε;

Αυτοδύναμη η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 39%-41% ΣΥΡΙΖΑ 23%-26% ΚΙΝΑΛ 6%-8%, ΚΚΕ 5%-7% και ελπίζω, χωρίς να ξέρω πόσο πιθανό είναι, να μη μπουν στο Κοινοβούλιο Βαρουφάκης, Χρυσή Αυγή και Βελόπουλος. Η Ένωση Κεντρώων θα είναι εκτός.

 

*Η συνέντευξη δημοσιεύεται στον Φιλελεύθερο που κυκλοφορεί σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου