Γ. Παντελάκης

Εγώ, ο μεγαλοφοροφυγάς…

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Οι μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, είναι συνήθως κάποιοι πρώην επιχειρηματίες που άφησαν απλήρωτους εργαζόμενους και λογαριασμούς, μερικοί μεγαλομιντιάρχες που δεν έχουν πια μίντια αλλά πολλά χρέη που δεν θα πληρώσουν ποτέ και κάποιοι εργοστασιάρχες που απέμειναν με κουφάρια άδειων κτιρίων κάπου στην Εθνική οδό, αλλά συνέχισαν τον γκλαμουράτο τρόπο ζωής.
Εγώ, ο μεγαλοφοροφυγάς…

Εκλογές, φιλοδωρήματα και δανειστές…

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Αν τον Δεκέμβριο του 2017, η κυβέρνηση μοιράζει κοινωνικό μέρισμα, έκτακτες ενισχύσεις στους ανέργους και ειδικό βοήθημα για επανασύνδεση ρεύματος, κατανοεί κάποιος πως οι εκλογές δεν είναι μακριά. Και επίσης μπορεί να προβλέψει τις ελεημοσύνες που θα ακολουθήσουν, μετά τον επόμενο Αύγουστο που θα ισχυρίζεται – χωρίς πολλές δόσεις αλήθειας – πως έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια.
Εκλογές, φιλοδωρήματα και δανειστές…

Το δίκιο του Τσίπρα

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, 06:00
Σε συνέντευξή του που δόθηκε σε φιλικό περιβάλλον (ΕΡΤ), ο πρωθυπουργός είπε πως «εκλέχτηκε για να προστατεύσει τους αδύναμους και όχι τους ισχυρούς». Η αλήθεια είναι πως και γι αυτό εκλέχτηκε, δεν λέει ψέμματα. Πολλοί νόμισαν πως πρόκειται για ένα πολιτικό με αριστερό πρόσημο που θα στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους.
Το δίκιο του Τσίπρα

Μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Σε όλες τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό. Στην παράμετρο της πρόθεσης ψήφου, μειώνεται η διαφορά της πρώτης Ν.Δ. από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Θα συνεχιστεί αυτό μέχρι τον πιθανότερο χρόνο των εκλογών που είναι το φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς; Και αν ναι, μπορεί να έρθει και η ανατροπή;
Μπορεί να ανατρέψει τα προγνωστικά ο ΣΥΡΙΖΑ;

Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ...

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Ο ξένος τύπος, ιδιαίτερα ο γερμανικός, αγάπησε τη χώρα μας «η εμπιστοσύνη των επενδυτών σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου αποκαθίσταται, η αισιοδοξία επιστρέφει», γράφει η Handelsblatt. Οι εκπρόσωποι των δανειστών το ίδιο, «η τάση για την Ελλάδα είναι θετική και θα βελτιωθεί περαιτέρω», δηλώνει ο επικεφαλής του ESM. Μεγάλα επιχειρηματικά περιοδικά, όπως το Forbes γράφουν ότι «η Ελλάδα αναρρώνει»...
Κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ...

Η δική του διαπλοκή...

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Αν κάποιος χαρτογραφήσει το τοπίο των –πάσης φύσεως - μέσων ενημέρωσης στις ημέρες μας, εύκολα θα βγάλει ένα συμπέρασμα: ο ΣΥΡΙΖΑ στα τρία χρόνια διακυβέρνησης, τα έχει πάει εξαιρετικά καλά. Μια σειρά από εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες, δηλώνουν με την καθημερινή παρουσία τους –συνήθως άκριτη - υποστήριξη στην κυβέρνηση.
Η δική του διαπλοκή...

Προς εκλογές με fake πραγματικότητα...

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Ελληνική πλευρά θα ξαναθέσει το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων (Πάνος Σκουρλέτης). Η κυβέρνηση έχει ήδη διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας (Γιώργος Σταθάκης). Η αξιολόγηση έκλεισε ανέλπιστα καλά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε (Θεανώ Φωτίου). Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην κοπούν οι συντάξεις το 2019 (δημοσιεύματα φιλικών στην κυβέρνηση ΜΜΕ).
Προς εκλογές με fake πραγματικότητα...

Η ανάπτυξη θ’ αργήσει μερικά χρόνια...

Παρασκευή 08 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Ο ΕΦΚΑ είναι κρατικός φορέας και τα στοιχεία του δεν δέχονται αμφισβήτηση. Τι μας είπε μόλις χθες; Ότι τρεις στους δέκα μισθωτούς, απασχολούνται με μερική απασχόληση και μέσο μισθό 378,96 ευρώ μεικτά. Τα καθαρά χρήματα, είναι πιο λίγα και τα στοιχεία αφορούν τον περασμένο Φεβρουάριο. Λίγες εβδομάδες πριν, ο πρωθυπουργός αναφερόταν στη μείωση της ανεργίας και υπουργοί του πως τις αλήθειες αυτές τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης τις κρύβουν.
Η ανάπτυξη θ’ αργήσει μερικά χρόνια...

Έδειξε τον χρόνο των εκλογών...

Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
«Η έξοδος από την κρίση θα επιτρέψει και πάλι τη μείωση των συντελεστών». Μέσα από αυτές τις δεκατρείς λέξεις, ο Αλ.Τσίπρας προανήγγειλε το χρόνο των επόμενων εκλογών: φθινόπωρο του 2018. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί η τυπική λήξη των μνημονίων, θα έχει αρχίσει η δύσκολη έξοδος στις αγορές και θα έχουν δοθεί μερικές ακόμα φραστικές υποσχέσεις για ρύθμιση του χρέους.
Έδειξε τον χρόνο των εκλογών...

Τι να κάνει, να μονάσει;

Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
«Κανένας Σταθάκης ή Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια αποεπένδυση της ΔΕΗ», έλεγε από το μικρόφωνο προς τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους και πολίτες στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Τι να κάνει, να μονάσει;

Η απόλυτα υπάκουη κυβέρνηση...

Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Όλα έγιναν τόσο αθόρυβα και χαλαρά, που μοιάζει σαν να είχαν βρει κοινό τόπο, πριν καν συναντηθούν. Μια συμφωνία για την οποία απλά έδωσαν τα χέρια οι δυο πλευρές. Πρόκειται για την πρώτη αξιολόγηση-από την αρχή των μνημονίων και απ' όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν – για την οποία δεν υπήρξε η παραμικρή καθυστέρηση, οποιαδήποτε ένσταση, καμία αψιμαχία και σχεδόν μηδενικές ουσιαστικές διαφωνίες.
Η απόλυτα υπάκουη κυβέρνηση...

Ο Τσίπρας, ο Costa και τα αριστερόστροφα παραδείγματα...

Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Οι συγκρίσεις έχουν ένα μειονέκτημα, ο Costa ανέβηκε στην εξουσία μετά την τυπική λήξη των μνημονίων στη χώρα του, ο Τσίπρας ανέβηκε με τα μνημόνια να υπάρχουν και τον ίδιο να υπογράφει ένα ακόμα. Ωστόσο, η σύγκριση, που έχει πολλές ακόμα αδυναμίες, δείχνει τον τρόπο που πολιτεύτηκε ο ένας πρωθυπουργός και ο άλλος.
Ο Τσίπρας, ο Costa και τα αριστερόστροφα παραδείγματα...

Ο άνεργος πολιτευτής…

Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2017, 00:02
Μερικά χρόνια πριν, υπήρχε ένας πολιτευτής μεγάλου κόμματος εξουσίας. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έβαζε υποψηφιότητα αναζητώντας μια θέση στη Βουλή. Το επιχείρησε πολλές φορές, το κατάφερε μόνο μια. Δεν είχε λόγους για ν' απογοητεύεται ωστόσο...
Ο άνεργος πολιτευτής…

O Παπαδημούλης που άργησε δυόμισυ χρόνια...

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, 00:02
Ο Δ. Παπαδημούλης είναι ίσως ο πιο ενεργός Έλληνας πολιτικός του Ευρωκοινοβουλίου. Παρότι οι παρεμβάσεις του συνήθως γίνονται μέσα από το twitter, δεν παύει ν' ασχολείται με σχεδόν όλα όσα απασχολούν την εσωτερική και διεθνή πολιτική σκηνή. Τις φήμες για χολέρα, τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, τα Panama Papers, τα πάντα.
O Παπαδημούλης που άργησε δυόμισυ χρόνια...

Οι βαρώνοι πάλι...

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, 00:02
Την Δευτέρα το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θυμήθηκε πως υπάρχουν οι μιντιάρχες ή βαρώνοι των μέσων ενημέρωσης οι οποίοι στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία αλλά «πλανώνται πλάνην οικτρά» αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν να ρίξουν τη κυβέρνηση. Είχε καιρό να τους αναφέρει, αλλά και πάλι το έκανε επιλεκτικά.
Οι βαρώνοι πάλι...

Τελικά δεν θα πέσει η κυβέρνηση;

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, 00:02
«Βαθειά κρίση στη κυβέρνηση λόγω Καμμένου», φωνάζουν αρκετά συχνά μέσα ενημέρωσης με αφορμή χειρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ . «Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιούνται, κλονίζεται η κυβερνητική πλειοψηφία», έγραψαν και είπαν τις προηγούμενες δυο εβδομάδες με αφορμή τη δυσώδη προσπάθεια πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία...
Τελικά δεν θα πέσει η κυβέρνηση;

Η νεότερη των κυνικών σχολή…

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, 00:03
Η νεότερη των κυνικών σχολή-που καμία σχέση δεν έχει με μια από τις μακροβιότερες σχολές της αρχαιότητας του Αντισθένη – έχει χαρακτηριστικά πολιτικών συμπεριφορών που ακολουθούνται χρόνια τώρα στη χώρα. Και έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα από την σημερινή εξουσία , η οποία χρησιμοποιεί τον κυνισμό ως κατ εξοχήν τρόπο άσκησης πολιτικής.
Η νεότερη των κυνικών σχολή…

«Θα χαθούν ζωές κύριε Τσίπρα…»

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, 00:02
Είκοσι μεγάλες διεθνείς οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, έστειλαν επιστολή χθες στον πρωθυπουργό και αναφερόμενες στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, επισημαίνουν: «Θα χαθούν ζωές κύριε Τσίπρα»..
«Θα χαθούν ζωές κύριε Τσίπρα…»

Το κόλπο του Ευκλείδη

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, 00:02
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιχειρεί ένα ακόμα κόλπο. Να προχωρήσει σ' ένα νέο μεγάλο κύμα ιδιωτικοποιήσεων χωρίς αυτό να προκαλέσει αρνητικές εντυπώσεις στο αριστερό ακροατήριο που έχει απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στον προϋπολογισμό προβλέπονται 2,74 δισ. ευρώ έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις ωστόσο μένει αδιευκρίνιστο από που θα προέλθουν αυτά τα χρήματα.
Το κόλπο του Ευκλείδη

Η περιφρόνηση εκδικείται…

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, 00:02
Μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου, περίπου 3,4 εκατ. οικονομικά αδύναμοι πολίτες της χώρας θα εισπράξουν τα –κατά παλαιότερες δηλώσεις Τσίπρα- ψίχουλα που τους πέταξε ο ίδιος για να τους εξαγοράσει. Από την πρώτη Ιανουαρίου, αυτοί οι πολίτες και άλλοι τόσοι, θα κληθούν να γυρίσουν πίσω όσα ψίχουλα πήραν και μάλιστα στο πολλαπλάσιο με τα νέα μέτρα που έχει ήδη νομοθετήσει η κυβέρνηση ή ετοιμάζεται γι' αυτό.
Η περιφρόνηση εκδικείται…

Δημοφιλέστερα Άρθρα