Γ. Γεωργαντάς: Δεν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις- Επωφελής η πώληση του Ντυνάν

Γ. Γεωργαντάς: Δεν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις- Επωφελής η πώληση του Ντυνάν

Στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων με αόριστες και έωλες αναφορές αποτελεί το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το Ερρίκος Ντυνάν σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος μιλώντας στο liberal επισημαίνει πως δεν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις από την έρευνα που διεξήχθη.

Περιγράφοντας το πόρισμα ως μια έκθεση ιδεών τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόταση για προανακριτική ακριβώς επειδή στο πόρισμα δεν υπάρχουν περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις! «Απλά και αόριστα, ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση από τις δικαστικές Αρχές», υπογραμμίζει ενώ επισημαίνει πως τα πραγματικά δεδομένα δείχνουν το κυβερνητικό φιάσκο.

Την ίδια ώρα, μέσω του liberal προαναγγέλλει ότι το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν που θα καταθέσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία θα απαντάει επί των νομικών ζητημάτων με παράθεση των συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων που τέθηκαν στη διάθεση της επιτροπής. Άλλωστε, όπως λέει, ενώ η τιμή του εκπλειστηριάσματος για το Ερρίκος Ντυνάν έφτασε τα 115 εκ ευρώ, σήμερα γίνεται προσπάθεια να πουληθεί από την Τράπεζα Πειραιώς μόλις 50 εκατ. ευρώ!

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Διαμάντη

- Τι συνιστά για την ΝΔ το πόρισμα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσιότητα;

Πρόκειται για μια έκθεση ιδεών χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένες πράξεις και ευθύνες. Με γενικά συμπεράσματα, τα οποία δεν είναι αιτιολογημένα και δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία αλλά και σε εκτιμήσεις

 - Δηλαδή οι διαρροές για προανακριτική ήταν άνευ περιεχομένου;

Αφού οι ίδιοι δεν κάνουν καν πρόταση για σύσταση προανακριτικής και για κάποια ζητήματα μιλάνε αόριστα. Δεν υπάρχει πρόταση ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν περιγραφόμενες αξιόποινες πράξεις. Απλά και αόριστα, ζητείται η περαιτέρω διερεύνηση από τις δικαστικές Αρχές!

- Εκτιμάται ότι θέλουν να στοχοποιήσουν τα πέντε συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένα τους κκ. Γεωργιάδη, Λοβέρδο, Σαλμά, Αβραμόπουλο και Βορίδη;

Είναι βέβαιο αφού μετά από 18 μήνες συνεδριάσεων το μόνο που έχουν να που είναι ότι πρέπει μερικά ζητήματα να τα διερευνήσουν οι δικαστικές αρχές.

- Εν τέλει, τι επιδίωξε ο ΣΥΡΙΖΑ με το συγκεκριμένο πόρισμα;

Είναι μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από το φιάσκο της προκαταρκτικής. Ενώ ξεκίνησαν με δηλώσεις στελεχών για ανάγκη σύσταση προανανακριτικής το περιέγραψαν σε πολιτικές ευθύνες και σε αόριστες καταγγελίες περί μη νόμιμων διαδικασιών

 - Σήμερα το πρωί η ΝΔ θα καταθέσει το δικό της πόρισμα. Αυτό τι θα περιλαμβάνει;

Θα απαντάει επί των νομικών ζητημάτων με παράθεση των συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων που τέθηκαν στη διάθεση της επιτροπής. Και αναμένεται να καταλήγει στην επωφελή λύση για όλους τους εμπλεκόμενους του αναγκαστικού πλειστηριασμού του Ερρίκος Ντυνάν, καθώς και το νοσοκομείο παρέμεινε σε λειτουργία και οι θέσεις εργασίας διασώθηκαν και το δημόσιο πληρώθηκε για όλες τις απαιτήσεις του και οι εργαζόμενοι για όλα τα δεδουλευμένα. Σοβαρότερη επιβεβαίωση των ισχυρισμών  είναι πως ενώ η τιμή του εκπλειστηριάσματος έφτασε τα 115 εκ ευρώ, σήμερα γίνεται προσπάθεια να πουληθεί από την Τράπεζα Πειραιώς μόλις 50 εκ.

- Μια τελευταία ερώτηση: Προχθές δόθηκε στη δημοσιότητα  το πρώτο σκέλος του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ, τι περιμένουμε από τα άλλα τρία (Φάρμακο, ΚΕΕΛΠΝΟ, αρθροσκοπήσεις);  

Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από τις προτάσεις της πλειοψηφίας, παρά την ίδια αόριστη αναφορά και απόδοση δήθεν ευθυνών.