Φτηνά ψέματα - ακριβές αλήθειες

Φτηνά ψέματα - ακριβές αλήθειες

Του Άγη Βερούτη

Όταν κάποιος που έχει πει μόνο ψέματα ως πρωθυπουργός ξέρει ότι σε λιγότερους από 12 μήνες θα πάψει να είναι πρωθυπουργός, μπορείτε να φανταστείτε ότι θα έχει κανέναν ενδοιασμό ως προς το μέγεθος και το εύρος των ψεμάτων που θα ξεστομίζει ως τις εκλογές;

Ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος άνθρωπος που δεσμεύτηκε πως θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τον διπλασίασε! Εκείνος που υποσχόταν να παίζει ζουρνά για τη χορευτική τέρψη των αγορών και αντί αυτού έχουμε πάνω από τρία χρόνια capital controls και μας αύξησε το χρέος της χώρας κατά €48 δισ. μόνο από την καταστροφή της μετοχικής αξίας των τραπεζών, τις οποίες επιπροσθέτως πούλησε για λιγότερο από €2 δισ. σε ξένους επενδυτές. Ο κ. Τσίπρας είναι ο άνθρωπος ο οποίος υποσχέθηκε περήφανη διαπραγμάτευση, και τελικά δέσμευσε τη χώρα σε 40 χρόνια πρωτογενή πλεονάσματα, όσο ένα ετήσιο ΑΕΠ δηλαδή, και 99 χρόνια διαχείριση (υποχρεωτικά από αλλοδαπούς της αρεσκείας των δανειστών μας) του συνόλου της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας!

Ο θίασος που υποδύεται την κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν θα κυβερνάει σε έναν χρόνο από σήμερα. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να υποσχεθούν ό,τι πιο ακραίο και ψέμα μπορεί να ονειρευτεί καθένας, γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους. Φτηνά τα ψέματα για αυτούς, ακριβές οι αλήθειες για τον λαό.

Η μόνη υπόσχεση που κράτησαν ήταν η απελευθέρωση 700 βαρυποινιτών και τρομοκρατών με πιθανόν πλαστά πιστοποιητικά, καθώς η Εισαγγελία έχει επιληφθεί της επανεξέτασης του συνόλου των απελευθερώσεων.

Ετοιμαστείτε να ακούσετε τα πιο ακραία ψέματα τους επόμενους μήνες από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ευτυχώς ο Κυριάκος δήλωσε εξαρχής ότι δεν θα ακολουθήσει την τακτική της παροχολογίας, καθώς εκείνος υπόσχεται λίγα για να τα κάνει με το παραπάνω, όταν θα κληθεί να κουβαλήσει τη χώρα στους ώμους του σε λίγους μήνες.

*Αναδημοσίευση από τον Φιλελεύθερο της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου