Φουλ του «μη κανονικού»

Φουλ του «μη κανονικού»

της Κατερίνας Γαλανού

Ο ποντιακής καταγωγής Αριστείδης Φωκάς επιπλοποιός εκ Θεσσαλονίκης έγινε βουλευτής με την Ένωση Κεντρώων γιατί ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης τον εκτίμησε βαθύτατα για τα ωραία έπιπλα που του έφτιαξε για το διαμέρισμά που νοίκιαζε στην συμπρωτεύουσα. Ο κ. Φωκάς που κατά την δική του περιγραφή έχει «καψούρα με τα έπιπλα το πριονίδι και το ξύλο» προσγειώθηκε με μερικές χιλιάδες ψήφους οργής στα έδρανα της Βουλής, πληρώνεται αδρά από τους φόρους των Ελλήνων για να παρέχει...πολύτιμες υπηρεσίες στον ΠΑΟΚ και το αφεντικό του, άδοντας « να καεί η π...να η Βουλή».

Ο βουλευτής αλώνισε επί ώρες σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις υπερασπιζόμενος βλακωδώς τον εαυτό του και μηρυκάζοντας διάφορα επιχειρήματα πχ ότι οι φόροι των Θεσσαλονικιών πάνε στα έργα στην Αθήνα και στην Σαλονίκη εδώ και 15 χρόνια σκάβουν και μετρό δεν έχουν και πως ο περιφερειάρχης πρέπει να αποκτήσει δύναμη για να κάνει έργα! Η επιχειρηματολογία του δεν παραπέμπει στον αφελή επιπλοποιό-βουλευτή που δεν ξέρει τι λέει. Αλλά σε ένα «πλαίσιο» που επιμελώς στήνεται στην Θεσσαλονίκη και στη Βόρειο Ελλάδα και μένει να φανεί αν θα λάβει και κάποιου είδους έκφραση. Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση Φωκά σε μια κανονική χώρα θα είχε μια και μόνη εξέλιξη.

Ο κανονικός πρόεδρος ( όχι ο Λεβέντης) ενός κανονικού κόμματος (όχι της Ένωσης Κεντρώων) μιας κανονικής Βουλής (όχι της Ελληνικής) θα τον διέγραφε και θα τον έστελνε σπίτι του. Και το θέμα θα έληγε εκεί. Η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής έκρινε ότι η δήλωση αυτοεξευτελισμού του στην υποκριτική επιστολή συγγνώμης του: « τόσο εγώ και το κόμμα μου αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής στα βλέμματα του λαού» ήταν αρκετή. Και καθάρισε με μια μικρή πολιτική αποδοκιμασία. Ούτε καν πρόστιμο καθώς φαίνεται η Επιτροπή Δεοντολογίας τήρησε την αρχή της αναλογικότητας του παραπτώματος με δεδομένο ότι οι χρυσαυγίτες που κάνουν συχνά πυκνά τη βουλή...χαμαιτυπείο την γλιτώνουν με πρόστιμο μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Την ώρα που ο Θεσσαλονικιός βουλευτής απολάμβανε το χειροκρότημα των Παοκτζήδων, στην Αθήνα μια ομάδα στρατιωτών με τις στολές τους μπερέδες με το εθνόσημο και κόκκινα γαρίφαλο στα χέρια μετείχαν στην πορεία που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Αμερικανική πρεσβεία κατά της επίθεσης με πυραύλους των Δυτικών στη Συρία. Δεν είχαν δικαίωμα; Με στολή του ελληνικού στρατού; Κατηγορηματικά όχι. Ως πολίτες; Χωρίς καμιά αμφιβολία. Θα υπάρξει τιμωρία τους; Σε μια κανονική χώρα, μια κανονική στρατιωτική ηγεσία αν μη τι άλλο θα επέπληττε αυστηρά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μετείχαν με την συγκεκριμένη αμφίεση σε κομματική εκδήλωση είτε αυτή την οργάνωνε το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Ουδεμία επίπληξη, ουδεμία τιμωρία, ουδεμία κανονικότητα.

Τη Δευτέρα η φοιτητική νεολαία του ΚΚΕ πήρε σκυτάλη και οργάνωσε μια πορεία κατά των «φονιάδων των λαών» για τους αμερικανικούς πυραύλους στη Συρία που δεν σκότωσαν ούτε κουνούπι. Εδώ και επτά χρόνια που η Συρία ματώνει και μετράει 600 χιλιάδες νεκρούς με το Πούτιν να στηρίζει Άσαντ μέχρι θανάτου δεν είχαν κολλήσει ούτε αντιπολεμική αφίσα. Η κινητοποίηση με το σύνθημα από τη ναφθαλίνη « έξω οι βάσεις» περιελάμβανε και σχέδιο για την αποκαθήλωση του αγάλματος του Τρούμαν! Έφτασαν με σχοινιά και τροχούς και άλλα χρήσιμα εργαλεία πλην τα ΜΑΤ τους χάλασαν τα σχέδια πάνω στην κορυφαία στιγμή… προσφοράς στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα!

Τέταρτο και πιο επικίνδυνο στιγμιότυπο στην μη κανονική μας χώρα. Μια παρέα τριών νεαρών ανδρών λέει ότι θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στην μνήμη του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του στο Αιγαίο. Πήραν ένα ταχύπλοο, φόρτωσαν κάμποσες ελληνικές σημαίες και τις έβαλαν σε διάφορες βραχονησίδες πέριξ των Φούρνων. Και γέμισαν φωτογραφίες τα social media.Είχαν δικαίωμα; Ασφαλώς! Αν η Ελλάδα ανήκε στη Σκανδιναυική χερσόνησο. Με την υφιστάμενη γεωγραφία την ατυχία να έχουμε γείτονες τους Τούρκους και κυβέρνηση τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο αφελής τους πατριωτισμός μπορούσε να οδηγήσει στο θάνατο ,για πλάκα και άλλους άτυχους σαν τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο. Κι αν οι νεαροί άνδρες δικαιολογούνται για τον αφελή πατριωτισμό τους  ο δήμαρχος των Φούρνων που ήξερε τι έκαναν αφού τα είδε στο facebook δεν δικαιολογείται να μην έχει επίγνωση των καταστάσεων.

Ο Μικρός Ανθρωποφάς, το Πρασονήσι και το Μικρονήσι που βρίσκονται στη λίστα με τις βραχονησίδες που έχουν γκριζάρει οι Τούρκοι, δεν είναι δίπλα στο… Καρπενήσι για να λέει ο συμπαθής Δήμαρχος ότι δεν είναι εύκολο να πάρουν οι Τούρκοι τη σημαία. Αλλά ας μην είμαστε τόσο αυστηροί με όλους αυτούς. Εδώ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φ. Κουβέλης που έβαλε ο πρωθυπουργός ως τοποτηρητή στην επικίνδυνη αμετροέπεια του Καμμένου είπε ότι στο Αιγαίο υπάρχει ακήρυκτος πόλεμος. Εδώ ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνιδάκι « δεν παίζουμε τον Πάνο» που εξελίσσεται στο τρίγωνο Μαξίμου, ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ…