Φώφη, ό,τι ακουμπά ο Αλέξης γίνεται… 0,4%!

Φώφη, ό,τι ακουμπά ο Αλέξης γίνεται… 0,4%!

Το πρώτο θύμα ήταν η ΔΗΜΑΡ. Το κόμμα του Κουβέλη κάηκε στον προθάλαμο του γραφείου αναμονής του κ. Τσίπρα. Ακολούθησαν Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ποτάμι. Στο 0,4% τα «βρίσκουν» οι δημοσκόποι κι αυτό ίσως από ευγένεια. Τώρα ο κ. Τσίπρας συζητάει με στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερά. Ξέρεις Φώφη με τι θα μείνετε στη συνέχεια: Με το γνωστό 0,4%.

Η παρουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στην εορτή του κ. Αντώνη Λιβάνη δεν ήταν τυχαία. Η κυρία Γεννηματά επισκέπτεται κάθε χρόνο τον κ. Λιβάνη στο σπίτι του, την ημέρα του αγίου Αντωνίου, για να του ευχηθεί. Τυχαία, επίσης, δεν ήταν η επίσκεψη του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι τόσο παλαιός φίλος της οικογένειας Λιβάνη, όσο η Φώφη και ο Κώστας ο Λαλιώτης, αλλά είναι, πλέον, φίλος. Οι «Νέες Σελίδες» του υιού Λιβάνη προπαγανδίζουν αυτό ακριβώς: Την σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκείνο που επίσης δεν έγινε τυχαία ήταν η μεγάλη συζήτηση που ακολούθησε περί κεντροαριστεράς. Τι άλλο θα μπορούσε, δηλαδή, να συζητήσει αυτή η σύνθεση των προσκεκλημένων του κ. Λιβάνη; Θα ήταν αστείο αν συζητούσαν για την διάσωση της μεσογειακής χελώνας (αν και χρήσιμο) και καταστροφικό αν άνοιγαν συζήτηση για το Μακεδονικό. Οπότε η συζήτηση περιστράφηκε «αναγκαστικά» προς την σύγκλιση της μεγάλης κεντροαριστεράς.

Η Φώφη Γεννηματά, λοιπόν, ήξερε και ποιος θα πήγαινε σε εκείνη την κοινωνική εκδήλωση και πως θα εξελισσόταν η βραδιά και πώς θα εκμεταλλευόντουσαν το θέμα την επομένη τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης. Ήξερε!

Η κα Γεννηματά δεν αποφάσισε να γίνει… ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ίδια είναι πρόεδρος σε ένα αδύναμο κόμμα που «πιέζεται» εσωτερικά και εξωτερικά γι αυτόν τον «διάλογο». Σύρεται σε αυτό το σκηνικό, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσει τα εσωτερικά της προβλήματα στο ΚΙΝΑΛ. Τις αφόρητες πιέσεις να «συζητήσει» με τον «σύντροφο Αλέξη».

Κι εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Μπορεί η κυρία Γεννηματά να βρίσκει «αθώα» μία «κοινωνική συνάθροιση» στην «γιορτή του κυρ – Αντώνη», αλλά η αλήθεια είναι ότι όποιος στο παρελθόν επιχείρησε μία οποιαδήποτε προσέγγιση ή μία οποιαδήποτε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, έψαχνε στην συνέχεια τα δάκτυλα που του πρόσφερε στην χειραψία. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου βρίσκονται στο 0,4%, όπως και το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη. Είχε προηγηθεί η ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη. Κι εκείνη στο… 0,4%!

Μπορεί το ΚΙΝΑΛ της Φώφης να «ξεφύγει» από αυτή την καταστροφική σχέση; Η ίδια η κυρία Γεννηματά δείχνει να θέλει να ακολουθήσει μία άλλη πορεία. Να γίνει αυτή ο άλλος πόλος απέναντι στην κεντροδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Η αδυναμία της να κερδίσει κάτι, έστω και στις δημοσκοπήσεις και η παράλληλη πίεση που της ασκείται από την… πέμπτη φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σκηνικά που εκπέμπουν στον κόσμο ένα συγκεκριμένο μήνυμα: Ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ακόμη ζωντανός! Αυτό και μόνο είναι αρκετό στον Αλέξη Τσίπρα. Και ικανό να στείλει οριστικά στα αζήτητα το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]