Ευρωακροδεξιόμετρο και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Η συμμετοχή της Άκρας Δεξιάς στην αυστριακή κυβέρνηση έχει προκαλέσει ένα μούδιασμα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ωστόσο δείχνει να είναι ακόμα ψύχραιμος: «Εδώ συνεργάζομαι με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο του κ.Τσίπρα και με ακροδεξιά κόμματα της Βουλγαρίας, της Σλοβενίας και αλλού, γιατί μεγαλοποιείτε το θέμα της Αυστρίας;» αναρωτήθηκε ο Λουξεμβούργιος πολιτικός, ανεβάζοντας λέβελ την συριζοκρατούμενη χώρα μας στη μαύρη λίστα της Ευρώπης.

Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ο επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ενοχλήθηκε από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιός», αποδίδοντάς τον στο γεγονός ότι ο Γιούνκερ δεν συνηθίζει να τον «χαστουκίζει φιλικά όπως τον κ. Βενιζέλο» ή να τον «φιλάει όπως τον κ. Σαμαρά». Είναι κι αυτό μια άποψη. Άλλωστε ο Γιούνκερ πιθανότατα δεν γνωρίζει τι ακριβώς ήταν οι Κένταυροι και οι Ρέιντζερς στα ελληνικά 80's. Λογικά όμως όλο και κάτι θα έχει ακούσει για τα τουίτ του Έλληνα ΥΠΕΘΑ περί gay «υπουργών και παλικαριών» ή, ακόμη περισσότερο, για εκείνα σχετικά με τα «π…..ριά της Ευρώπης» του επίσης ομοφοβικού, επίσης ΑΝΕΛίτη και επίσης Καμμένου αντιπροέδρου της ελληνικής Βουλής, Δημήτρη.

Πλέον, η κυβέρνησή μας αποτελεί μονάδα μέτρησης στο ευρωακροδεξιόμετρο. Το επιχείρημα «Εδώ αναδείξαμε σε συνομιλητές μας τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αναμένεται να φορεθεί ιδιαιτέρως τα επόμενα χρόνια με όλα αυτά τα ακροδεξιά αποβράσματα που αναρριχώνται στην εξουσία απ' άκρη σ' άκρη στην γηραιά ήπειρο, εκμεταλλευόμενα την οικονομική και την μεταναστευτική κρίση.

Σε λίγα χρόνια ίσως να ακούμε διαλόγους του στυλ:

-Με τι βαθμολογία στην κλίμακα ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείς την κυβέρνηση της Βοσνίας;

-Χμ… 0,62. Αν και υπέρ συντηρητικοί έχουν κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις στο θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.
Μια ακόμη θλιβερή «διάκριση» για το τσιπροκαμμένο δίδυμο και το κυβερνητικό συνονθύλευμα τους το οποίο καθιερώνεται πια ως παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή. Κάθε μέρα που οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν στην εξουσία αποτελεί ένα ακόμα στίγμα στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.