Έτσι στήθηκε η σκευωρία

Έτσι στήθηκε η σκευωρία

Εκβιασμοί, άνομες υποσχέσεις και ίντριγκες. Ζήτησαν από τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη να καταθέσει ότι «λάδωσε» τους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Στουρνάρα. Κι όταν αυτός δεν τους έκανε το χατίρι, τότε τον μετέτρεψαν από προστατευόμενο μάρτυρα σε κατηγορούμενο. Η μεγαλύτερη πολιτική αθλιότητα των τελευταίων δεκαετιών ξεσκεπάζεται. Κι είμαστε μόνο στην αρχή! Κάποιοι, πράγματι, θα πάνε φυλακή!

Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα. Δεν μιλάμε για μία απλή δικαστική αστοχία, αλλά για μία στημένη υπόθεση με στόχο την εξόντωση των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Αν υπήρχαν Θεσμοί στη χώρα θα έπρεπε ήδη να έχει ζητηθεί η παραίτηση της κυβέρνησης. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας θεσμικός παράγοντας, όταν διαπιστώνει ότι υπήρξε συνωμοσία, η οποία στρέφεται στο τέλος, αντικειμενικά, σε βάρος του πολιτεύματος και της ίδιας της χώρας. Εκτός κι αν δεν υπάρχει ένας δικαστικός ή άλλος θεσμικός παράγοντας που να σκέφτεται με αυτό τον τρόπο. Αν όλοι θεωρούν ότι τα πάντα είναι σωστά καμωμένα. Είναι;

Βγήκε, λοιπόν, ο κ. Μανιαδάκης και είπε ότι του είπαν να ενοχοποιήσει έναν πρώην πρωθυπουργό, έναν πρώην υπουργό και τον νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Θα πει κάποιος ότι ένας κατηγορούμενος είναι φυσικό να κάνει δηλώσεις για να ελαφρύνει με κάποιον τρόπο την θέση του. Αλλά ο κ. Μανιαδάκης, όμως, δεν ήταν κατηγορούμενος. Ήταν προστατευόμενος μάρτυρας. Ήταν ταυτόχρονα και… εμπλεκόμενος! Εδώ αρχίζουν τα ωραία! Διότι αυτό ήταν γνωστό από την πρώτη στιγμή. Υπήρχε στις καταθέσεις των άλλων προστατευόμενων μαρτύρων. Είτε ο κ. Μανιαδάκης κακώς έγινε προστατευόμενος μάρτυρας, είτε κακώς έχασε τώρα την προστασία του. Και τα δύο να τα έκαναν σωστά, είναι κάτι που αποκλείεται. Ας αποφασίσουν, λοιπόν, πότε είχαν δίκιο και πότε άδικο.

Κατά συνέπεια, ο αφορισμός ότι η καταγγελία του δεν είναι αποδεκτή επειδή είναι πλέον κατηγορούμενος, δεν ισχύει. Ο κ. Μανιαδάκης έγινε κατηγορούμενος από την στιγμή που κατέστη σαφές ότι δεν θα κατέθετε αυτά που του ζητούσαν. Θα πει κάποιος ότι δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτά που λέει είναι αληθή. Μάλιστα! Δηλαδή ήμασταν σίγουροι πριν μία εβδομάδα, όταν είχε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και δεν είμαστε σήμερα. Αν δήλωνε ότι έδωσε χρήματα σε πολιτικούς θα έπρεπε να αποδεχτούμε ότι έχουμε μία καταγγελία. Ενώ τώρα που καταγγέλλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να δώσει μία ψεύτικη μαρτυρία, θα πρέπει να τον θεωρήσουμε αναξιόπιστο. Μονά – ζυγά, χάνει! Αυτό δεν είναι Δικαιοσύνη, αλλά ρώσικη ρουλέτα με έξι σφαίρες στην θαλάμη…

Πάμε σε άλλα! Στο όνομα του κ. Μανιαδάκη. Το οποίο αποκαλύφθηκε από ανάρτηση του κ. Πολάκη. Που το ήξερε ο αναπληρωτής υπουργός; Έχει γνώση της δικογραφίας; Ξέρει και τους άλλους προστατευόμενους μάρτυρες; Υπήρξε κάποιος… δικαστικός να τον ρωτήσει σχετικά; Είναι δυνατόν την ίδια ώρα ο κύριος αυτός να ζητάει εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη γιατί δεν… εφαρμόστηκε το γνωστό του δόγμα; Ούτε στην Βενεζουέλα του Μαδούρο δεν γίνονται αυτά.

Βήμα – βήμα. Αυτή η υπόθεση θα ξεκαθαρίσει. Θα βγουν όλα στην επιφάνεια. Κι όποιος αντέξει!

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]