Εσύ, τι έκανες επί ΣΥΡΙΖΑ πατέρα; Ή κυνηγώντας τον Καιρίδη

Εσύ, τι έκανες επί ΣΥΡΙΖΑ πατέρα; Ή κυνηγώντας τον Καιρίδη

Πάει ο Καιρίδης στην Νέα Δημοκρατία; Ταιριάζει στο DNA της; Η υποψηφιότητα του καθηγητή Δημήτρη Καιρίδη έδωσε για άλλη μία φορά την ευκαιρία σε σώματα ξένα από τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποδείξουν πόσο χρήσιμοι είναι στον Αλέξη Τσίπρα. Το κάνουν με συνέπεια από το 2012.

Ο Δημήτρης Καιρίδης κατηγορήθηκε με fake news ως δήθεν αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων, για τις θέσεις του για το «Μακεδονικό», για παλαιότερες τοποθετήσεις του για το πώς διαμορφώθηκαν τα κράτη στην Βαλκανική. Τι είπε ο κ. Καιρίδης; Τίποτα απ' ότι τον κατηγορούν. Και δεν έχει γι αυτούς σημασία τι είπε και τι δεν είπε ο Δημήτρης Καιρίδης. Σημασία έχει γι αυτούς να θυμίσουν σε ποιον… ανήκει η Νέα Δημοκρατία.

Μιλάμε για ατελείωτο θράσος! Οι άνθρωποι που πολέμησαν όσο κανένας άλλος την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και «πόνταραν» σε σενάρια συνεργασίας της δικής τους Δεξιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται τώρα και διεκδικούν ρόλο στα τεκταινόμενα. Κυρίως τώρα που καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και νιώθουν να χάνεται το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Είχαν ποντάρει πολλά στην διακυβέρνηση του Νίκου Παππά…

Τα βάζουν με τον Καιρίδη επειδή δεν τολμούν να τα βάλουν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όχι σε αυτή την φάση που ο Κυριάκος είναι ένας εν αναμονή πρωθυπουργός. Αργότερα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι οι πρώτοι που θα επιχειρήσουν να τον «ανατρέψουν». Προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κεντροδεξιάς παράταξης, όταν εδώ και καιρό συμπορεύονται πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου έχει ποντάρει πολλά στο δικό τους άρμα.

Ένα μέρος του κοινού παρασύρεται από τα fake news. Ο Καθηγητής Καιρίδης υποστηρίζει ότι η πολιτική διαχείριση της γενοκτονίας των Ποντίων σηκώνει πολύ συζήτηση (υπό την έννοια ότι πολλοί έχουν κτίσει καριέρες πάνω σε αυτό το θέμα) και αυτόματα γίνεται «αρνητής της γενοκτονίας». Αυτός, ένας Πόντιος!

Αναφέρει το αυτονόητο για το Μακεδονικό, ότι το μεγάλο πρόβλημα στην συμφωνία των Πρεσπών είναι η παραχώρηση της γλώσσας και της εθνότητας στους Σκοπιανούς και αυτόματα μετατρέπεται σε «φιλοσκοπιανό». Μιλάει ως καθηγητής για το γεγονός ότι τα σημερινά Βαλκάνια προέρχονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και αυτόματα γίνεται «φιλότουρκος».

Ειδικά γι αυτό το τελευταίο οι επικριτές του μπορούν να διαβάσουν για το πώς οι Οσμανλήδες έφτασαν στην περιοχή και κυρίως πόσοι ήταν. Μετά ίσως τους έρθει η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος για να αντιληφθούν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της σημερινής Τουρκίας είναι προγενέστεροι των Τούρκων. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους υπερπατριώτες της οκάς.

Θέλουν να διώξουν τον Καιρίδη από το Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Θέλουν να αναγκάσουν τον Κυριάκο να κάνει την πρώτη υποχώρηση. Στο μυαλό τους έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για τις επόμενες. Δεν έχουν μάθει από το γεγονός ότι η δική τους στήριξη στο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την νίκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κι αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουν είναι ότι είναι ξεπερασμένοι. Ότι ο λόγος τους δεν έχει απήχηση στην κοινωνία. Κι ότι το βρόμικο παιγνίδι που παίζουν έχει ήδη αποκαλυφθεί.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]