Έπρεπε να τον μαστιγώσουν;

Έπρεπε να τον μαστιγώσουν;

Ο ΣΚΑΪ είναι μέσο ενημέρωσης και όχι πολιτικό κόμμα. Όσοι νιώσατε προσβεβλημένοι από τα ανερυθρίαστα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη στους Παπαχελά – Κοσιώνη μπορείτε να εκφράσετε την οργή σας την Κυριακή στις κάλπες. Ο Αλέξης Παπαχελάς δεν θα μπορούσε να ενσαρκώσει τον ρόλο του θυμωμένου πολίτη που εκείνη την ώρα ήθελε -ενδεχομένως- να χαστουκίσει κάποιον που τον κορόιδευε μέσα στα μούτρα του. Δεν είναι αυτός ο ρόλος του δημοσιογράφου.

Ο κ. Τσίπρας έκανε καλά αυτό που ξέρει να κάνει καλά: Είπε ψέματα. Ψέματα για το Μάτι, ψέματα για το χρέος, ψέματα για τον Καλογρίτσα, ψέματα για τον Πετσίτη, ψέματα για το οτιδήποτε.

Και οι Παπαχελάς – Κοσιώνη έκαναν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα. Αντιμετώπισαν με σεβασμό τον καλεσμένο τους και προσπάθησαν μέσα σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον να εκμαιεύσουν τις απαντήσεις στα ερωτήματα που θα ήθελε να κάνει ο κάθε πολίτης. Αν οι απαντήσεις αυτές δεν ικανοποίησαν, αυτό δεν είναι ευθύνη των δημοσιογράφων. Ίσως κάποιοι να ήθελαν τους Παπαχελά – Κοσιώνη στον ρόλο του Προκρούστη. Να τον κατασπαράξουν! Σε αυτή την περίπτωση όμως ζητάμε πιράνχας και όχι δημοσιογράφους.

Ο κ. Τσίπρας έκανε και ένα σοβαρότατο ατόπημα, χρέωσε την ευαισθησία της κα Κοσιώνη για την τρομοκρατία στον γάμο της με τον Κώστα Μπακογιάννη. Προφανώς η δική του ευαισθησία σε σχέση με τον Κουφοντίνα και την παρέα του είναι για τον ίδιο ένα απολύτως φυσιολογικό γεγονός.

Ο ΣΚΑΪ, όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης, έχουν δεχτεί σκληρές και αναίτιες επιθέσεις από αυτή την κυβέρνηση. Υπήρξαν κυβερνητικά στελέχη που απέδωσαν μέχρι και καταστροφικές πυρκαγιές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης! Χτες όμως ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον ΣΚΑΪ για να περάσει το δικό του μήνυμα. Επειδή ο ΣΚΑΪ είναι ένα από τα πλέον αξιόπιστα μέσα, ακριβώς διότι κράτησε τη στάση που κράτησε τα τελευταία χρόνια. Επειδή οι Παπαχελάς – Κοσιώνη και οι άλλοι συνεργάτες του σταθμού κάνουν σταθερά καλά τη δουλειά τους. Δεν έχουν πάντα δίκιο, όπως συμβαίνει με όλους τους ανθρώπους που εργάζονται. Αλλά χθες έκαναν ό, τι καλύτερο μπορούσαν απέναντι σε έναν άνθρωπο που από την πρώτη στιγμή μπήκε στο στούντιο για να τσακωθεί μαζί τους, πιστεύοντας έτσι ότι θα λύσει τις διαφορές του με την ιστορία.

Θανάσης Μαυρίδης
[email protected]