Επιστολή - μνημείο χυδαιότητας

Του Θανάση Χειμωνά

Η, διαβόητη πλέον, επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου διαθέτει ήδη μουσειακή αξία. Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές, τόσο στη χώρα μας όσο και το εξωτερικό. Είναι η γραπτή και οριστική απόδειξη πως όλη η υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ (όπως τουλάχιστον μεταλλάχθηκε το κόμμα αυτό από το 2010 και μετά) υπήρξε μια χυδαία και καλοστημένη απάτη. Ένας πολιτικός απατεώνας ο οποίος πάτησε πάνω στη φτώχεια και την απελπισία του σοκαρισμένου Έλληνα για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Και ένας κατευθυνόμενος μίνι όχλος από αμόρφωτους και ανήθικους τραμπούκους που λοιδορούσε, συκοφαντούσε, τρομοκρατούσε όποιον τολμούσε να σταθεί εμπόδιο στον πολυπόθητο διορισμό.

Κατά γράμμα, τέκνικλι (που λένε και οι αγγλόφωνοι) η εν λόγω επιστολή όντως δεν προχωρά σε νέες δεσμεύσεις. Απλώς –ωσάν νέος Προκόπης Παυλόπουλος- η κυβέρνηση κλίνει το γόνυ μπροστά σε αυτούς που έβριζε -και βρίζει ακόμα εντός των τειχών προς μεγάλη ηδονή διαφόρων λοβοτομημένων αριστερούληδων και εθνικιστών. Τα «Go Back» , η «ΑξιοπρέπΧεια» η αμφισβήτηση του χρέους και το σκίσιμο του μνημονίου ανήκουν οριστικά πλέον στο παρελθόν. Καμμένα (sic) πια χαρτιά που όταν χρειάστηκε έκαναν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πλήρη υποταγή. Αποδέχεται τα πάντα, υπογράφει τα πάντα, ξεπουλάει τα πάντα. Τα μόνα ανταλλάγματα που ζητάει είναι να της επιτρέπεται μια φορά τον χρόνο να μοιράζει μούφα 13ες συντάξεις μπας και ξεγελάσει κάνα ψηφοφόρο και να προσλαμβάνει αβέρτα-κουβέρτα τα δικά της παιδιά στο Δημόσιο.

Τα «επιχειρήματα» που μένουν στο τραπέζι είναι πλέον τύπου: «Γιατί, οι άλλοι ήταν καλύτεροι;» (Σ.Σ. Ναι. ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι) και «Μα σοβαρά θέλετε να επιστρέψει η ΔΕΞΧΙΑ;;» (Σ.Σ. Όχι. Θέλουμε να φύγει ο Πάνος Καμμένος και αυτοί που συναγελάζονται με τους χρυσαυγίτες στα Καστελόριζα). Επιχειρήματα έωλα, αλλά σε ανθρώπους που πιστεύουν στην Τράπεζα της Ανατολής όλα μπορούν να πιάσουν.

Δεν είναι όμως μόνο η απόλυτη άνευ όρων παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ που καταδεικνύεται στο συγκεκριμένο έγγραφο. Κάθε λέξη του (που θα έλεγε και ο Αλέξης) επιβεβαιώνει κάτι που ήδη γνωρίζαμε: Πως ο τόπος μας δεν έχει ποτέ στην ιστορία του ξανασυναντήσει τέτοιους ψεύτες. Τη στιγμή που γίνεται ξεκάθαρο πως η δήθεν 13η σύνταξη ήταν απλώς ένας μποναμάς που δόθηκε εφάπαξ πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης μιλάνε για εφαρμογή του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Τη στιγμή που ο Τσακαλώτος καθιστά σαφές πως η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά αφορά μόνο το 2017 ο Τσίπρας επιμένει πως το ΦΠΑ δεν θα αυξηθεί μέχρι να περάσει η προσφυγική κρίση. Εδώ φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ίδια η αύξηση του ΦΠΑ (σε όλα τα νησιά) προήλθε από το αχρείαστο μνημόνιο που μας φόρτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή «διαπραγματεύτηκε».

Μετά την επιστολή Τσακαλώτου δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία. Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να βρει στις κάλπες αποκλειστικά και μόνο τις ψήφους των (ουκ ολίγων δυστυχώς…) υπαλλήλων του.