Επιπλέον και 40% περικοπές στις κύριες συντάξεις!

Επιπλέον και 40% περικοπές στις κύριες συντάξεις!

Οι Έλληνες, που εργάζονται και πληρώνουν εισφορές και οι συνταξιούχοι, που έχουν επαναπαυτεί στις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι δεν θα κοπούν άλλο οι συντάξεις αγνοούν αυτό που τους κρύβει ο υπουργός: Ότι όλες οι έκτακτες εισφορές των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές από τα Ανώτατα Δικαστήρια  θα υπολογιστούν κανονικά επάνω στις νέες σφαγιασμένες  ΚΥΡΙΕΣ συντάξεις!

Επομένως, οι πολίτες θα πρέπει να ξέρουν ότι οι κατά καιρούς δηλώσεις του υπουργού και του πρωθυπουργού, που αναπαράγονται αμάσητες από τα Μέσα, δεν έχουν κόκκο αλήθειας.

Για την ακρίβεια, ο υπουργός δηλώνει κατά καιρούς ότι με το νέο σύστημα υπολογισμού των Κύριων συντάξεων για όλους τους ασφαλισμένους (μένει να αποδειχτεί ότι δεν θα υπάρξουν εξαιρούμενοι από τον ευνοούμενο δημόσιο τομέα ή τη Βουλή) η ανώτατη σύνταξη, που είναι σήμερα 2.770 ευρώ θα πάει στις 2.000 ευρώ μικτά. Δηλαδή, θα μειωθούν οι συντάξεις επιπλέον 25% απ όσο είναι σήμερα και αντίστοιχα οι μικρότερες!

Εκείνο που αποσιωπά η προπαγάνδα είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταργήσει, ούτε προτίθεται σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τους νόμους 4024/4051 και 4093 του 2012 και 2013, που μείωναν τις ΚΥΡΙΕΣ συντάξεις κατά 10%, 12% και στη συνέχεια επιπλέον 15%  και που κρίθηκαν αντισυνταγματικοί από τα Ανώτατα Δικαστήρια, χωρίς ακόμα να έχουν εφαρμοστεί οι δικαστικές αποφάσεις!

Επίσης, δεν έχει καταργήσει επί των συντάξεων την εισφορά αλληλεγγύης, που ήταν 10% και ήδη ανέβηκε στο 15% και που ο νόμος θέλει να πηγαίνει για τις ανάγκες των ασθενέστερων, ενώ πηγαίνει εδώ και 4 χρόνια στήν αποπληρωμή του χρέους.

Επομένως, όσοι παίρνουν σύνταξη ή προκειται να πάρουν στο κοντινό μέλλον θα πρέπει να ξέρουν οτι το κράτος θα τους αρπάζει τουλάχιστον 40%- 50% από τα μικτά για να ταϊζει τις σπατάλες του και την κακοδιοίκησή του εδώ και χρόνια, αλλά και σήμερα.

Θα πρέπει να ξέρουν οτι οι παρακρατήσεις των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν κριθεί αντισυνταγματικές είναι εδώ, εφαρμόζονται διαρκώς, δεν καταργούνται και θα προστίθενται πάνω στις νέες ΚΥΡΙΕΣ συντάξεις που ξαναϋπολογίζονται. Οι οποίες κατά τον υπουργό και την κυβέρνηση δεν θα κοπούν άλλο!

Και πάνω στα χαράτσια θα προστίθεται ο φόρος εισοδήματος, οι αυξημένες παρακρατήσεις, οι παρακρατήσεις από τις εισφορές για τα ταμεία, τα ΚΕΠΥΟ και οι λοιπές ανάγκες ενός διεφθαρμένου κράτους.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης; Ποιάς Δικαιοσύνης! Δίκιο είναι το συμφέρον της κυβέρνησης κι αυτό επιβάλλεται. Αφού οι άλλες εξουσίες είτε κωφεύουν είτε υποτάσσονται, όταν δεν συναινούν κι όλας. Με κορυφαίο το λαό.

Γ Παπαδόπουλος-Τετράδης